Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Cseresznyés/meggyes kukoricadara -gluténmentes recept

Cseresznyés/meggyes kukoricadara -gluténmentes recept

Elkészítési idő 40 perc
Zsírszegény Zsírszegény

A Cseresznyés/meggyes kukoricadara -gluténmentes hozzávalói:
egy bögre kukoricadara
egy és fél bögre víz
egy púpozott kis kanál fahéj
csipet só
méz vagy agave szirup
ízlés szerint cseresznye vagy meggy (én jó gyümölcsösen szeretem :)


A Cseresznyés/meggyes kukoricadara -gluténmentes elkészítési módja:
A kukoricadarát másfélszeres vízban csipet sóval odateszem főni. Én már a hideg vízhez hozzáadom a kukoricadarát, mert másképp csomósodik. Amikor nagyjából elfőtt a víz (kb 20 perc), lehet kicsit édesíteni egy kis kanál agave sziruppal, vagy más édesítővel(xilit, sztevia), de én ezt csak a nagyon édesszájúaknak ajánlom. Pár perc után leveszem a tűzről és egy tepsibe kiöntöm, elsimítom úgy, hogy kb 2 cm-es legyen a réteg, ne több. Várok kicsit amíg kihül, közben kimagozom és félbevágom a cseresznyét (vagy meggyet ha azzal csinálom). A félbevágott cseresznyét jól belenyomkodom a félig dermet kukoricadarába, úgy hogy a tetejére is maradjon. Mikor már szobahőmérsékletre hült a dara, rácsorgatok egyenletesen egy nagy kanál mézet, vagy agave szirupot. majd letakarom egy másik tállal, vagy alufóliával (ne érjen hozzá a tetejéhez!) és minimum 2 órára a hűtübe teszem. Aki úgy érzi nem lett elég jó a kukorica darája, az még tegye be sütőbe 20 percre és 180 fokon süsse aranybarnára. Hidegen tálalom, mert csak úgy lehet vágni. A hülés azért is fontos, mert addig a méz kicsit mélyebbre csurog a darában és azt is megédesíti kicsit (összekeveredve a cseresznye levével és a fahéjjal). Nyami... :)

Sajnos elromlott a fényképezőm, de remélem később tudok majd képet is feltenni. Hangsúlyoznám az a lépést, hogy kihüljön kicsit a dara mikor rácsurgatjuk a mézet, mert forrón a méz sokat veszít az értékéből. A mennyiségeket lehet változtatni, én nem is mértem, de kb ennyi volt, és ez 2 főre elég (volt hogy én ettem meg az egészet, mielőtt hazajött volna a párom:)
Szerintem ez a recept kalóriaszegény is, főleg ha nem használunk sok mézet, vagy más édesítő szirupot használunk. De természetesen gluténmentes, tej- és tojásmentes, vegán recept.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A cseresznyés/meggyes kukoricadara -gluténmentes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook