Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Likőrös dominószelet recept

Likőrös dominószelet recept

A Likőrös dominószelet hozzávalói:
A tésztához:
6 tojás
16 dkg kristálycukor
2 dkg kakaópor
15 dkg liszt
fél csomag sütőpor
A krémhez:
50 dkg túró
2 csomag vaníliás cukor
2 teáskanál citromlé
1,5 dl baracklikőr
20 dkg Rama margarin
20 dkg porcukor
A tetejére:
20 dkg ét tortabevonó
5 dkg piros marcipánmassza


A Likőrös dominószelet elkészítési módja:
A tojásokat a cukorral krémesre kikeverjük, majd lazán beleforgatjuk a kakaóporral és a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben, 200 Celsius-fokon kb. 8 percig sütjük. A sütőpapírt azonnal lehúzzuk róla. A krémhez a túrót a vaníliás cukorral, a citromlével és a likőrrel ízesítjük, majd összekeverjük. A margarint a porcukorral krémesre kikeverjük, és a masszába vegyítjük. A kihűlt piskótát keresztben félbevágjuk. A 2 lapot a túrókrém 1/3-ával összeragasztjuk. A megmaradt túrókrémet a második lapra simítjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, és dermedni hagyjuk. A durvára felaprított ét tortabevonót forró vízgőzben megolvasztjuk, és sütőpapírra simítjuk. A süteményt 4x8 cm-es szeletekre felvágjuk. A megszilárdult csokoládéból 4x4 cm-es lapocskákat vágunk, és kettesével a szeletekre fektetjük. A piros marcipánmasszát porcukorral megszórt deszkán vékonyra kinyújtjuk, majd apró szíveket vágunk ki belőle, és óvatosan a csokoládérétegre illesztjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A likőrös dominószelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook