Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Cseresznyés kalács dióval recept

Cseresznyés kalács dióval recept

A Cseresznyés kalács dióval hozzávalói:
5 dkg dió
20 dkg féldarás liszt
2 csomag vaníliás cukor
2 dl tej
2 tojás
18 dkg porcukor + 2 dkg a habba
8 dkg vaj vagy sütőmargarin
cseresznye


A Cseresznyés kalács dióval elkészítési módja:
A vajat vagy sütőmargarint, a porcukrot és a tojássárgáját habosra keverjük. Folytonos keverés közben hozzáöntjük a forró tejet és a vaníliás cukrot. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleszórjuk a 2 dkg porcukrot, és még egy ideig tovább verjük. A lisztet a habbal együtt óvatosan a sárgájához keverjük és a tésztát kikent, és liszttel meghintett tepsibe simítjuk. Rárakjuk a kimagozott cseresznyét, meghintjük apróra vagdalt dióval, és előmelegített sütőben, lassan megsütjük. A megsült és kihűlt kalácsot szeletekre vágjuk, és megcukrozzuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A cseresznyés kalács dióval elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook