Bullárka recept

A Bullárka hozzávalói:
Tésztához

5 dkg élesztő
0,5 l tej
20 dkg margarin
pici só
2 dl cukor
1 tojás
1 kg liszt
Töltelékhez

20 dkg darált dió
10 dkg cukor
1 dl tej


A Bullárka elkészítési módja:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, cukorral, tojással, olvasztott vajjal vagy sütőmargarinnal és pici sóval dagasztjuk, majd fél órát kelni hagyjuk. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A darált diót összekeverjük a cukorral és leforrázzuk a deci tejjel. A tésztát 4 felé osztjuk, kinyújtjuk, a töltelékkel megkenjük, majd összetekerve újrakelesztjük. Ujjnyi szeletekre vágva muffin papírba tesszük. A tetejét tojással megkenjük és jégcukorral megszórjuk. Kb 20-30 percig sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A bullárka elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook