Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Csecsemők alvása fórum

Csecsemők alvása (beszélgetős fórum)


1 2
tegnapelőtt 17:12

Sziasztok!

Kezdő anyuka vagyok. Picikém múlt héten született. Az első pár napban nem sikerült sokat aludnunk.

Az első napon nem volt még légzésfigyelőnk, a bébiőr meg, mint kiderült elromlott. Szóval, alvás az nem sok volt. Minden hangra rohantam hozzá.

Közben jött a stressz, hogy nem indult meg a tejci időben, plusz a hormonok. Sok sírás lett a vége és frusztráció.

A tejci nagynehezen megindult, kb. két nappal később, éjjel. Ezért sokat kellett dolgoznunk. Sírt a cicimen perceken keresztül, hogy nem jön belőle semmi.

Az alvás azóta úgy változott, hogy kétszer 1,5-2,5 óra között sikerül aludnom, két etapban plusz nappal egy keveset. Szerencsére a terhesség alatti pisilés kicsit felkészített rá.

Így, egy hét elteltével elkezdett fájni a pocija, így most tortúra lett az etetés vége. A mai naptól kap Biogaia cseppet. Másik topikban olvastam, hogy segített másoknak és ismerősök is ajánlották, így reménykedünk.

Mi most itt tartunk.

Rengeteg infó áramlik mindenhonnan, többször ellentmondásosan. Ezen a fórumon rengeteg segítség és támogatás található.

Burmin17 köszönöm az általad leírtakat. Kitartást kívánok neked és minden érintett anyukának!

tegnapelőtt 17:04
A kisagyat is hogy alakitsam ki hogy jo legyen?Szopiparna van most neki benne,de valoszinu,hogy agyracsvedovel fogom korberakni……remelem,nem fog beleakadn ugy is!
tegnapelőtt 16:48

Sziasztok!


Magam mellé vettem….sajnos nála ez sem használ :( Testvérénél bejött anno.De már nagyon elvagyok keseredve miatta….nem is elvezem ezt az egeszet!

41. libikóka (válaszként erre: 38. - Nikyn)
tegnapelőtt 11:37

Nem vagyok fiatal anyuka,,,mégsem hiszem azt a tapasztaltság okán ,hogy mindent is jobban tudok.

Amúgy még igazad is lehetne,(hisz igen mindaz amit leirtál valóban kell egy gyermeknek)ha nem burkoltad volna bele ebbe valóban tipikusan generációs manírba.

40. PöttyösPanka (válaszként erre: 38. - Nikyn)
tegnapelőtt 10:57
Generációs probléma? Elárulnád, kérlek, hogy melyik is az a generáció, ahol egy kimerült, kialvatlan édesanya "idegileg gyenge", "gyerekes", és pszichológusra szorul?
39. nilem023 (válaszként erre: 38. - Nikyn)
tegnapelőtt 10:50
Ezt nem is vitatja senki egy gyereknek mire is van szüksége és mik azok a dolgok amiket meg kell kapnia ebben a helyzetben. Biztos meg is kapja. Itt arról van szó hogy van egy anya aki túlfáradt, kialvatlan, tanácstalan és nehezen tud mit kezdeni a kialakult helyzettel. Ő is biztosan mindent megtesz a gyermekéért és azért hogy kiegyensúlyozott legyen a baba de most elkeseredett. Biztos meg fog oldódni ez a probléma de az idáig vezető út neki most rögös.
38. nikyn
tegnapelőtt 10:38
Generációs problémak vannak itt kérem, és ki, honnan tudja, hogy én milyen vagyok? Az, hogy nem derül ki az általam irtakból,, képzeld el, Van!, de nem próbléma! Az, hogy türelmet érdemel egy kis lélek,a rendszeresen síró is jelezni probálja, hogy vmi problémaja van, csak a gyermek agyaval nem könnyű gondolkodni🤔, ahozz nem kell semmiféle tanfolyamot elvegezni, hogy épp ésszel felfogja, a még nem beszélő gyermek szeretetre vágyik és torodesre, sok együtt töltött játékos tanulós időre!
37. nilem023 (válaszként erre: 34. - Nikyn)
tegnapelőtt 10:22

Nem mindenkinek ugyan ott van a tűrőképessége… bizony vannak napok mikor sokkal sokkal nehezebb egyes emberekben. Egy nem alvó, síró gyerek mellett mikor te sem tudsz pihenni könnyebben elszakad a cérna.

Az én gyerekem három éves múlt és pár napja nagyon rosszul alszik ez által én is és elég nehezek most a. nappalok számomra. Érzem én is hogy türelmetlenebb vagyok mint szoktam.

Örülj, hogy nem vagy ebben a cipőben és nyugodtan tudsz pihenni.

36. PöttyösPanka (válaszként erre: 34. - Nikyn)
tegnapelőtt 08:48
Ugye tudod, hogy ezzel nem segítettél, ellenben egy amúgy is padlón lévő anyába páros lábbal szálltál bele. Szegény Burmin nagyon jó anya. Szerető, gondoskodó, erőn felül türelmes. Semmilyen pszichés problémája sincs, csak nagyon, de nagyon kimerült. Ezen egy pszichológus nem tud segíteni. Jobban jár, ha a terápiára szánt időt alvással tölti. Persze, hogy stresszes. Az alvásmegvonást kínzásnak is használják, mert komoly fizikai és mentális megterhelést jelent. Inkább te gondolkozz el azon, hogy miért érzed szükségét elítélni azt, aki segítségért fordul másokhoz. Ettől érzed magad jobb embernek, hogy mást próbálsz lehúzni? Na ezen tud segíteni egy pszichológus, úgyhogy ahelyett, hogy nehéz helyzetben lévő anyákat rugdalsz, inkább te keress fel egy szakembert.
35. libikóka (válaszként erre: 34. - Nikyn)
tegnapelőtt 08:38

Vajon volt ilyen problémád? Nekem pl. nem,,de ettől függetlenül hogy ne legyen stresszes az az anyuka aki hónapok óta nem aludta ki magát,,szeretne segíteni a sírós kisbabának de nem talál megoldást,,így nyilván magát is okolja..sorolhatnám.


Nem szentek vagyunk "csak anyák" bizony kiborul néha az ember ,,és nem azért mert idegileg gyenge.

34. nikyn (válaszként erre: 32. - Burmin17)
tegnapelőtt 08:10
Kedves! Szerintem legyél nagyon türelmes a drága kicsihez, ha ennyire türelmetlen vagy, nem tesz jót a kicsi lelkének se!! EGY pszichológust meg KERESS FEL!! Ilyen levelet, tényleg egy idegileg gyenge Nő és nem egy gyerekes anya ír! A kicsinek sok szeretetre, türelemre, tanulásra van szüksége és nem Stressre, ami belőled árad, ezen gondolkozz el!!!
33. PöttyösPanka (válaszként erre: 32. - Burmin17)
jan. 21. 07:52

Szia!


Nagyon átérzem. Az én lányom is ilyen volt. A nem alvás kikészíti az embert. Sok-sok kitartást kívánok neked! Most kilátástalannak tűnik a helyzet, de egy kicsit mindig könnyebb lesz.


Vedd magad mellé az ágyba a kicsit. Így nem kell felkelned, csak oda fordulnod. Ráadásul tudsz aludni, amíg cicizik, ha az oldaladon fekve szoptatod. Az én kislányom is végeláthatatlan éjszakákat szopizott végig. Semmi más nem segített. De így tudtam aludni. Kitartás!

jan. 21. 05:33

Sziasztok!


Újra itt!Új év,új gondok……

Nem járunk le napi 5-6 alkalommal babakocsizni,viszont lehetne…..5 hónapos és kib…….nyűgös minden egyes nap a kisasszony,aludni persze nem akar se napközben éjjel pedig óránként kel,van,hogy 20 percenként……mert ő forigna,de ugye vissza meg nem tud,szopi párna bent az ágyban abba kapaszkodik,viszont ha kiveszem a rácsba……és ilyenkor kínlódás,menjek segíteni,de csak cici a jó……elkezdtem hozzátáplálni egy hónapja,bedurrant a mellem,mellgyulladásom lett……..abbahagytam

Ha ez így lesz,el sem fogom merni kezdeni……

Alvás nélkül éjjel-nappal ilyen kínok között segítség nélkül,hogy ne akarjam felakasztani magam??????

31. nilem023 (válaszként erre: 29. - Burmin17)
okt. 20. 08:44
Vidd el egy átfogó egészségügyi vizsgálatra. Vérvétel, hasi uh stb hogy ezt a részt ki tudd zárni. Nagyon már mi sem tudunk mit mondani sajna!
30. PöttyösPanka (válaszként erre: 29. - Burmin17)
okt. 20. 08:27
Ha majd el tudja mondani, hogy mi a baja, könnyebb lesz. Az enyém a mai napig nagyon érzékeny. Sokszor kiborul, mert zavarja a címke a ruhában. Olyankor kivágom neki. Lehet, hogy babaként is sokszor a címke miatt sírt, csak akkor erre nem jöttem rá. Úgyhogy igen, sajnos találgatás az egész. Nincs egzakt válasz, mert minden baba másmilyen. Lehet, hogy a kicsi úgynevezett szuperérzékeny.
okt. 20. 05:58

3 napja valamitol keservesen elkezd sirni a pici,napszaktol,eteltol stb.mindentol fuggetlenul……Es jojjek ra,hogy mi a baj!

Hat ezt jo lesz kinoni :(

28. burmin17 (válaszként erre: 27. - Nilem023)
okt. 20. 05:57
Erdemben nagyon o sem tudott meg eddig sokat segiteni,talalgatas ment az elsonel is s a masodikkal is……Ez a vilag mar nem az a vilag,mint regen volt!Mondja edesanyam,nem volt meg mellszivom,hogy hivjam fel a vedonomet,naluk annak idejen hazhoz kiment es segitett :). Jo vicc.A mienk nem tudott segiteni most……
27. nilem023 (válaszként erre: 21. - Burmin17)
okt. 19. 14:43

Ha te a régi védőnőben bízol akkor keresd meg privát, biztos fog neked segíteni!

Az unokatesómék babájánál is hasonló volt a szitu, ott az idő oldotta meg ezt a sírós korszakot három hónapos kora után!

26. nilem023 (válaszként erre: 25. - PöttyösPanka)
okt. 19. 14:40
Az én fiamnak is a nyakánál volt letapadás és egy torna után már jó is volt! Én is tudom őket ajánlani!
25. PöttyösPanka (válaszként erre: 24. - Burmin17)
okt. 19. 14:34
Ultrahangon nem látják, ha mondjuk le van tapadva az izom a nyakában.
24. burmin17 (válaszként erre: 23. - PöttyösPanka)
okt. 19. 13:14
A csípő urh-n nem kellett volna lássák ha bármiféle fejlődési rendellenessége van?
23. PöttyösPanka (válaszként erre: 21. - Burmin17)
okt. 19. 09:07
Az a baj, hogy gyakorlatilag bármi állhat a háttérben. A gyerekorvos ráfogja, hogy hasfájás, de nem biztos, hogy az. Szerintem érdemes felkeresni egy Dévény tornával foglalkozó szakembert. Ők nagyon jól fel tudják mérni a babákat. Ha feszes, vagy valami visszamaradottsága van, azt egyből megmondják. Én nagyon ajánlom, hogy keress fel egyet.
22. PöttyösPanka (válaszként erre: 19. - Burmin17)
okt. 19. 09:04
Vannak babák, akik nem szeretik a hordozást, de azért ők vannak kevesebben. Egy hordozási tanácsadó tud segíteni, hogy mi lehet a baj.
21. burmin17 (válaszként erre: 20. - Nilem023)
okt. 19. 08:38

Védőnőnket leváltották,egy kis fiatal egyetemről most szabadult van,sokat a házi praktikákhoz pl.nem ért…..

Gyerekorvos?Holnap megyünk 2 hónapos státuszra,változás talán annyi történt,hogy fájdalmasan nem sírt 2-3 hétig,de tegnapelőtt tegnap megint történt valami és rákezdett.Nem tudom mi történik olyankor.

Amikor voltunk azt mondta tejmentes diéta s próbálgassuk a szereket.Megtörtént!

20. nilem023 (válaszként erre: 13. - Burmin17)
okt. 18. 21:23

Ez így nagyon nem jó! Védőnő vagy a gyerekorvos mond erre vmit?

Az én gyereke sem bírta a hordozást, többet ki próbáltam de mindet utálta…. Mondjuk én úgy kölcsönöztem nem vettem ezért is sikerült többet kipróbálni.

19. burmin17 (válaszként erre: 18. - PöttyösPanka)
okt. 18. 15:40
De nekem sír is benne,az nem lehet gond? :(
18. PöttyösPanka (válaszként erre: 17. - Burmin17)
okt. 18. 15:29
Ez nem kötődési probléma. Egyszerűen vannak babák, akiket nem lehet alvás közben mozgatni, mert egyből ébrednek. Náluk olyan altatási módot kell kialakítani, aminél nem kell elalvás után letenni. Én úgy csináltam amikor cicin altattam, hogy az oldalamra feküdtem a nagyágyban. Így nekem is kényelmesebb volt. És sokszor ki tudtam osonni, mivel nem kellett megmozdítani, csak kihúzni a cicit a szájából. Ha meg hordozóban altattam, akkor egyszerűen nem vettem le. Aludt, amíg én mondjuk főztem.
okt. 18. 13:19
Szerintem az én gyerekeimnek nagyon nagy kötődési problèmái vannak,ugyanis mihelyt letettük,tettem kézből,hordozóból akármi,azonnal felébredtek,nek.Mondjuk ugyanez van a cicin alvásnál is…..teljesen mindegy :(
16. burmin17 (válaszként erre: 15. - PöttyösPanka)
okt. 18. 13:01

Nincs el benne.Rugózik,feszeng.Van mindenünk pedig.

A hordozónak viszont örülnék ha megszokná,jó drágán vettem :(

15. PöttyösPanka (válaszként erre: 14. - Burmin17)
okt. 18. 07:40

Arra is szüksége van. A testkontaktustól fejlődik az idegrendszere.

Nem próbáltál még hordozókendőt? Én azzal járkáltam a lakásban, hogy ne kelljen kimenni. Ringatva van, de közben van két szabad kezed.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook