Császárosok! Nektek a régi a hasizmotok? (beszélgetés)
Hát, nekem nem. Sokadik szülés, + 2 császár, eléggé megviselte a hasamat, egyébként is hajlam kérdése. Lehet, 3 császár után is szép, és egy szülés után katasztrófa.
egy ideig jártam tornázni, jövő héttől megin tmegyek, és a tornába belevitt pilates gyakorlatok előhozták a hasizmomat. Most vettem egy dvd-t, és bizakodó vagyok. De a későbbi plasztikát nem úszom meg.
tudod a bizonyíték érdekében mindent!! :))
a másik, hogy a hajlamokkal nem feltétlenül lehet megküzdeni, de ha el lehet takarni, akkor félig megoldva, nem? a lényeg, hogy maga a hasfal helyre jöjjön :))
aztán meg lehet, hogy van rá megoldás, csak ahhoz nem értek, mivel nálam nem áll fenn a dolog :)
Sziasztok
.Nekem 2 császár után erősebb és szebb mint valaha.
ja, így már más...:)
frissen még nekem is nagyobb volt
21 cm? akkor neked jó nagyot vágtak...bár szép nagy súllyal született a kislányod.:)
most direkt megmértem, az enyém 11 centis.
Sziasztok,
én 10 hónapja szültem császárral, elvileg nem vágtak hasizmot, csak vmi tartószalagokat magyarázott a dokim.
a felülés nekem gond nélkül megy (vagy inkább menne:))), nem is érzéketlen már a bőr a környezetében, a hasam sem lóg, viszont még mindig vastag és piros a heg... a 2 széle már elvékonyodott és fehéredik, de középen ronda.
kb. mikor számíthatok rá, hogy az egész aránylag normálisan fog kinézni?
Nekem is lassan hat hónapja volt sűrgősségi császár.Még most is ha viszket az a "kiss" 20cm vágás a bikini vonalnál hiába vakarászom nem tudom elmulasztani mert nem érzem hogy megvakartam..........ezen már csak nevetek.Tzdom hogy majd szépen lassan helyre jön,a vágásom viszont nagyon szép vékony szinte alig látszik,ellentétbe a vakbeles hegemmel amit 18 hetes terhesen csináltak az vastag és sötét.......
A hasizom meg nekem sem megy de a páros lábemelés igen...de mindenre azt mondjk az orvosok hogy 1 év kell legalább arra hogy a női test ismét újra regenerálódjon,én mjad csak azután kezdek aggódni ;0)
Nekem vot egy császár és egy nőgyógyászati műtét.
Rossz állapotban vannak a hasizmaim.
Nemsokára ismét császárom lesz előre félek tőle..
Sziasztok.
A teljes felülést én sem tudtam először megcsinálni. 11 és fél hónapja volt a császár. Októberben kezdtem el tornázni. Pár alkalom után újra belejött a hasizmom és azóta is egyre jobb!:)
Csak sürgősségi császárnál vágnak mindent, egyébként a hasizmokat félrehúzzák, a hashártyát kézzel tágítják, a méhen egy pici vágást ejtenek és azt is kézzel tágítják. Így gyorsabb a gyógyulás. Állítólag.
Szerintem a 3 hét még kevés volt. Csak legyél türelmes és menni fog az. Az edző is császáros volt akihez járok tornázni, ő is mondta,h. eleinte nem ment neki meg a páros láb emelés sem, aztán újra belejött. Neked is menni fog.
de aranyos vagy, hogy nekiálltál tornázni tegnap!!! :DDDD
Sajnos nekem nem hiszem, hogy szép lesz a hegem, mert vadhúsra vagyok hajlamos a doki szerint. Az első császárnál is vastag, piros volt a csík, amit ugyan a másodiknál kivágott, de a hajlam, az hajlam. Ahogy elnézem, ez sem lesz sokkal szebb, sőt, sztem hosszabb is. Bár idővel ez is biztosan szépül, javul. Türelem, türelem. :)))
ne kekeckedj, nem mondom, hogy olyan, mint 18 évesen, de meg lehet csinálni :))
direkt leültem a szőnyegre és csináltam gyorsan 5-öt csak neked így éjféltájban :DD esküszöm, hogy minden gond nélkül megy!! de nekem sem ment 5 hónapos gyerek mellett!!! ne keseredj neki :) tényleg csak türelem kérdése és szépen vissza tudod magad hozni a saját szintedre, sőt lehet jobbra is
ezért kérdeztem, hogy hol van a vágásod, keresztben, vagy vízszintesen a hasadon - ha neked is csak bikinivonalon van, mint nekem (vízszintesen csak egy pici heg, hogy nem is látszik) akkor minden lehetőséged megvan rá
nem kaptam szurit egyszer sem.
Kb olyan 1 év után elmúlt az érzéketlenség.
Viszont arra már nem emlékszem, hogy az érzéketlen sáv (mert nekem az egy 5 cm vastag sáv) mikor lappad le.
tényleg, az érzéketlenség mikor múlik el a vágás környékéről?
és ti is kaptatok trombózis elleni szurit, amit 3 hétig kellett minden nap beadni magatoknak?
Elvileg nem.
De szülés után a korházban logott a hasam ráadásul ferdén is elég furcsán ezért rákérdeztem és közölték hogy ez azért van mert császárnál átvágták a hasizmokat.Ugyhogy mégiscsak átvágják.
Persze biztos nem mindenhol meg talán orvostol is függ...
További ajánlott fórumok:
- Mi kell tennem a pszichiáter által kiállított császáros papírral?
- Ti vissza szoktátok olvasni a régi e-mailes levelezéseiteket, sms-eket? Amik azoktól jöttek, akik fontosak nektek?
- Ha az első gyermekem császáros volt, a második is az lesz?
- Volt valakinek császáros szülése és egyben petevezeték elkötése?
- 4.hónapos kismama vagyok, 4.babával:-)Első gyerkőcömet simán szültem a másik kettőt császárral! Lehet még ezután nem császáros szülésem?
- Nektek sikerült már új életet kezdenetek? Le lehet vetni a régi, rossz szokásokat? Vagy azok előbb-utóbb visszatérnek?