Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Császármorzsa nagyon egyszerűen! recept

Császármorzsa nagyon egyszerűen! recept

A Császármorzsa nagyon egyszerűen! hozzávalói:
1/2 liter tej,
1/4 kg liszt,
4 tojássárgája,
4 tojásfehérje
60 g cukor,
csipetnyi só,
80 g vaj,
50 g mazsola.


A Császármorzsa nagyon egyszerűen! elkészítési módja:
1/2 liter tejet simára keverünk 1/4 kg liszttel. Fokozatosan hozzáadunk 4 tojássárgáját, 60 g cukrot, csipetnyi sót, 80 g olvasztott vajat, 50 g mazsolát és 4 tojásfehérjéből vert kemény habot. Egy serpenyőben zsiradékot forrósítunk, és 1/2 cm magasan beleöntjük a masszát. Előbb az egyik oldalán sütjük, amíg kemény kérget kap, azután megfordítva, a másik oldalán is megsütjük, majd a tésztát villa segítségével darabokra szaggatjuk. Porcukorral bőven meghintve tálaljuk.

Dupla mennyiségből szoktuk készíteni, a baj csak az, hogy még ez is kevés, annyira imádjuk :) Házi lekvárral az igazi!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A császármorzsa nagyon egyszerűen! elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook