Családfüggőség (beszélgetés)
Ahol dolgoztam 2,5 évig(eü), gyeses anyuka helyére lettem felvéve, mindig határozott volt a munkaviszonyom, és most visszajött a gyesről anyuka egy év után. Mindig jól dolgoztam, referencialevelet is kaptam, és engem bocsátottak el, nem pedig azt, akinek pl. volt már fegyelmije.
Hát ezért nincs munkám most. :) Nem voltam eléggé nyalós (gondolom én).
Minek akarsz bele szólni más ember életébe? Had éljen már úgy ahogy ő akar. Gondolom te tökéletes vagy, nem? Mindenkinek és mindennek tökéletesen megfelelsz....
....magyar mentalitás...... -.-"
Az semennyi!! Azzal minden ok lenne. Hogy jobban értsd a helyzetet:
A kapcsolat 3 éves, hozzáköltöztem 6 hónap után, ő egy 25 km-re lévő kisvárosból költözött át miattam a jelenlegi városba, ahol élünk, itt vállalt állást, eddig ok. Hétköznapokon találkoztunk egy - ét órát este,(mindketten sokat dolgoztunk),ő szombaton is melózik, mivel kereskedelemben dolgozik, és szombaton meló után meg rohant haza a családi fészekbe és hírét sem hallottam vasárnap estig. Ez ment 1,5-2 éven át... Minden hétvégén otthon aludt, ahelyett hogy a kedvesénél aludt volna egy lakásban. Szerinted ez normális?
Van egy olyan mondás:
-Kutyából nem lesz szalonna! -Vagyis, Ő nem fog megváltozni. Eddig sem változott, még a te kedvedért sem!
A másik mondás:
-Ha nem tudod legyőzni, állj mellé!- Vagyis, fogadd el!
1. Ő nem akar változni.
2. Te nem tudod elfogadni.
3. Ergo nincs közös nevező, nincs megoldás, nincs közös jövő.
Ha ezeket végiggondolod, meglátod a menekülési útvonalat. Sok erőt hozzá!:)
A párkapcsolat rovására?!?
És akkor hol éled a saját életed??
Biblia: 1Mózes 2:24
Ezért a férfi elhagyja apját és anyját, ragaszkodik feleségéhez, és egy testté lesznek.
Ennyit erről...oda jár, nem tartja be...nem ellentét?!?
:(
Az a baj hogy valahol én is kezdem ezt érezni(3 évet "vesztegettem" el így), és azt gondoltam, talán egy párterpaeuta rávilágíthat nála, hogy valami nem ok!!!
Hiába.
Aki 34 évesen másokra hallgat, az nem százas.
Vagyis szerinted esélytelen...? :(
Az ilyet nem lehet észhez téríteni semmivel? Az a baj, hogy nagyon nem látja, hogy valami nem egészséges a felfogásában... esetleg a családja felfogásában...pedig amúgy aranyos, kedves, humoros, jófej (lenne)...
Sziasztok!
Szerintetek lehet segíteni egy 34 éves férfin, aki nemhogy egészségtelen módon családfüggő, hanem még Jehova Tanúi közösségbe is jár(csak azét mert az anyja meg az öccse is, tehát ő is), holott látom rajta, hogy abszolút nem ez a típus, egy csomó dolgot nem tart be, csak erőlködik, csak nagyon hiszékeny, csak épp nekem nem akar hinni. Képtelen önálló döntéseket hozni(rám fogja, hogy én bizonytalanítom el), és képtelen az anyjának/öccsének nemet mondani. Állítása szerint mivel egy másik országból jöttek/menekültek át, érthető és szép ez a nagy családi ragaszkodás. Segíthet egy ilyen elvakulton egy párterapeuta?Véleményekre lennék kíváncsi. Köszi! :)