Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Covid egy átlagos nátha tüneteivel fórum

Covid egy átlagos nátha tüneteivel (beszélgetős fórum)


28. Jaxxx
dec. 7. 10:14

Mi most estünk át a Párommal rajta, ami fontos oltottak vagyunk.


Mindketten ügyfelezünk úgyhogy csak idő kérdése volt a dolog. A lényeg, hogy november elején nagyon sokan egyszerre lettek náthásak az irodában, persze teszt nuku, mert úgyis oltva vagy. Egyik reggel persze én is erős orrfolyásra ébredtem, mondtam is hogy persze elkaphattam a náthájukat. Én még aznap bementem dolgozni, de éreztem, hogy valami velem sem stimmel, mert nagyon folyt az orrom, és kb egyik percről a másikra elment a szaglásom, de nem úgy mint amikor náthás vagy. Azonnal indulás tesztelni, hívtam a Páromat aki akkora kezdett éppen benáthásodni. A tesztelő állomáson rengeteg fiatal álldogált. Közben persze beszélgettünk, mindenki náthás tünetekre panaszkodott. De volt oltott, akinek magas volt a láza, és köhögött is. Mindenkinek pozi lett a tesztje mondani sem kell. Bár gondoltuk, hogy az lesz, de mégis persze kicsit lesújtó volt, a teljesen enyhe tünetek ellenére is.


Amúgy igen, a kolléganőm lakótársai teljesen el voltak szeparálódva, és mégis elkapták ők is az oltás ellenére tőle. Szóval amilyen arányokkal mi találkoztunk, csoda ha még tavaszig lesz akin nem megy át valamilyen formában a vírus.

27. gyöngy:) (válaszként erre: 22. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 30. 21:00
Barátnőm ilyen köpködős gyorstesztet csinált, akkor már napok óta tiszta nátha volt, negatív lett neki, majd másnap egy pozitív PCR.
26. Dolog (válaszként erre: 17. - Sziszi69)
nov. 30. 20:28
Nagyon jó. Nekem is volt arcüreggel problémám, de a kamilla nem jutott volna eszembe. Enyhíti a felső légúti problémákat. Legközelebb majd én is így járok el.
25. Sziszi69 (válaszként erre: 21. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 30. 18:22

Már kétszer volt covidos.

Először 2020 őszén,majd a második oltás után.

nov. 30. 18:12
Régen nem vártak, talán a covid más szokásokat hozott. Remélhetőleg. Viszont én a takonnyal is itthon maradok addig, biztos, ami biztos.
nov. 30. 17:58
Amíg beteg az ember, addig amúgy is illendő otthon maradni. Persze általában a felnőttek egy sima megfázással nem várnak annyit.
nov. 30. 14:03

Szerintetek melyik teszt a legmegbízhatóbb?


Van a "köpködős" is. Az vajon mennyire? Főleg, ha már masszívan taknyol az ember pár napja.

21. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 17. - Sziszi69)
nov. 30. 14:01

Ezt hogy érted: "Mondjuk én tudtam,hogy nem lehet covidos,mert oltottként már túl van a rajta."


Oltás előtt volt már covidos?

20. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 15. - Bettina005)
nov. 30. 14:00

Neked is jobbulást!


Megcsinálom.

19. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 14. - Sziszi69)
nov. 30. 13:58

Úgy látszik csak a ti háziorvosotokhoz jutott el, hogy mi kötelező és mi nem.


Köszi ! Nektek is jobbulást! :)

nov. 30. 13:55
Persze, hogy van. Mert ha covid akkor illendő kihúznom 10 napig elzárva, és nem visszamenni dolgozni 1 hét után.
17. Sziszi69 (válaszként erre: 16. - Dolog)
nov. 30. 10:51

Köszi.

Kamillás gőzölést csináltunk még+a gyógyszertárban kapható pirulák.

Mondjuk én tudtam,hogy nem lehet covidos,mert oltottként már túl van a rajta.

16. Dolog (válaszként erre: 14. - Sziszi69)
nov. 30. 09:48

Így van, orvos barátainknak most rengeteg a dolguk. És kevesen is vannak.

Egyértelmű, hogy helyes a diagnózis. Javaslom például én a gőzös terápiát. Párásító készülék, forró vizet gőzölögtetni. De ne legyen túl magas se a páratartalom.

nov. 30. 09:22
Szia! Nálunk a munkahelyen volt 2 covidos, de a cég nem csinálta meg a tesztet, így én vettem magamnak. Sajnos pozitív lett,tüneteim enyhék voltak-hányás-hasmenés. Elküldtem az eredményt az orvomnak,aki azonnal karanténba tett. 2x vagyok oltva,mégis elkaptam :( Most tarok az 5. napnál,már az ízületeim is fájnak,gyenge és levert vagyok.A bal lábszáram bevizesedett és nagyon feszül-fáj. Szerintem csináld meg a tesztet,én 3100 Ft-ért vettem,ennyit megér :)
14. Sziszi69 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 30. 08:15

Elolvasva a hozzászólásokat rá kell hogy jöjjek,hogy a háziorvosoknál is káosz van.

A lányom két hete betegedett meg,megfázásos tünetei voltak. Egy napos láz,torokfájás,orrfolyás,levertség. A ho.azt mondta,hogy csak abban az esetben kötelező tesztelni,ha a beteg köhög is. Bár azt is mondta ha

akarjuk akkor kérhetünk tesztelést. Nem köhögött így nem kértünk tesztelést.

Gyógyszert nem írt fel csak az infralámpázást ajánlotta.Távgyógyításban megállapította,hogy arcüreggyulladása van.

Még mindig fáj a torka...

A saját megnyugtatásod miatt szerintem teszteld magad,ártani nem árt.

Jobbulást Neked😀

nov. 30. 07:46
Van jelentősége, hogy sima megfázás vagy covid?
12. tamtamano (válaszként erre: 9. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 30. 06:26
Nem!De valszeg azért mert itthon kétszeres kontkatként lettem pozitiv.
11. forrest2010 (válaszként erre: 4. - MTami01)
nov. 30. 03:52
... a fiam is oltott , 2x oltott , de mégis belefutott a covidba , igaz h hivatalosan nem csináltattunk tesztet , de minden tünetét produkálta is a covidnak , a legtovább a torokfájás ragaszkodott hozzá ! :( gondolom azért az oltásoknak köszönhetően lett enyhébb a betegség ! / a házidoki asszisztense azt mondta kerülje el őket nagy ívbe !! ... / a gyógyszeret amit felírt a doki , fellőtte a felhőbe , kiváltottuk neki :)
10. forrest2010 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 30. 03:34
... a fiamnak pénteken volt 1 hete h estére belázasodott 38.8 volt a láza és fertelmesen randán köhög / még most is ! / szombaton vettem a gyógyszertárba tesztet , pozitív lett / 2 csík : 1 vékonyabb :1 vastagabb ! / és tegnap 1 hete telefonált a házidokinak h mit csináljon ? azt mondta az asszisztense h el kellene mennie mittudom én hova ? és hivatalosan tesztet csináltatni ! de a fiam annyira carul volt h nem mentünk sehova , az apja cukros , egyéb eü problémákkal nem hiányzott neki h ő vigye be , a BKV ? + hát nem túl jó ötlet lenne így a tömeget még fertőzni !!! tudom h nem 2 fillér a teszt és elég szomorú !!! h erre sem telik a magyar egészségügynek ! a fiam + azóta is hol hőemelkedése van , hol + elmúlik ! mindannyian oltva vagyunk 2x , elment a szaglása is :( :( és örülök cefetül ha ennyivel megússzuk ! amikor nagyon sokan sokkal carabb helyzetbe vannak !
9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Tamtamano)
nov. 30. 00:38
Nem küldött hivatalos tesztre?
8. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - MTami01)
nov. 30. 00:36
Köszi, hogy leírtad.
7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Bichi)
nov. 30. 00:34
Hogy én erre nem gondoltam! Hogy hazudni kell. ez is milyen gáz már!
6. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Ikres_anyu)
nov. 30. 00:32

Szia!


Én is úgy gondolom, hogy magamnak veszem meg a tesztet. Mondjuk tőlem az égvilágon semmit sem kérdezett az orvos, mármint hogy vannak-e más tünetek. Pedig szerintem hülyeség csak abból kiindulni, hogy mi van a szaglásoddal. Ahány ember, annyiféleképpen esnek túl a betegségen.

nov. 29. 23:40
Most megyek ki belőle..holnap tellik leva 10.napom. Oltva vagyok (2x) nátha szerű tünetek voltak.Torokfájás( nem túl erős) köhögés, orrfolyás/ orrdugulás, fejfájás mint amikor tele van a fejed trutyival. A szaglás kb a 2.3. napon ment el.Házi tesztet csináltam, az lett pozitiv,utána szóltam a dokimnak. Antibiotikum+köptető ezeket kaptam rá.
4. MTami01 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 29. 23:22

A szüleim, a testvérem, a vőlegényem, a leendő sógorom, a leendő anyósomék is átestek a COVID-ot. A testvérem kétszer is.

Az "általános" családi fertőzés idején, vagyis tavasz ősszel még nem volt oltás. Mindannyian enyhe tünetekkel mentünk át rajta.

Tavasszal, amikor a testvérem másodszor lett COVID-os, akkor csoda folytán a szüleim nem estek bele. A testvérem a kórházat is megjárta, pedig átlagos, versenyszinten sportoló 17 éves fiatal.

Tavaly ősszel viszonylag enyhe tünetek voltak. Orrfolyás, köhögés, izom- és ízületi fájdalom, szaglás és ízlelés elvesztése.


Az idén tavaszi fertőződés idején öcsém kétoldali tüdőgyulladással és több napig tartó 40°C környéki lázzal valamint nehéz légzéssel került kórházba. Napokig volt bent és sajnos bizony oxigénellátásra is szüksége volt, mert egyszerűen nem kapott levegőt.


Több tünet később, sőt napjaikig fenn van nála.


Amennyiben magánúton egy államilag kijelölt tesztelést végző helyen vetetsz mintát szakemberekkel (akár a háziorvost megkerülve) és pozitív lesz, akkor azt az állam is elfogadja. Ha gyógyszertárba veszel egy tesztet és az lesz pozitív, akkor megint elindulhatsz hivatalos úton, vagyis közölnöd kell a háziorvossal és a további lépéseket neki kell megtenni.


Megjegyezném, hogy az ismeretségemben még oltott ember nem emlékszem, hogy elkapta volna COVID-ot.

3. Bichi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 29. 23:18

Simán lehet nátha, nem kell mindenkinek covidosnak lenni, aki köhög és folyik az orra.

Ettől függetlenül, ha bizonytalan vagy a többi embertársad kedvéért nem ártana biztosra menni. Erre két lehetőséged van, vagy önköltségen megcsináltatod, vagy túlzó tüneteket mondasz a háziorvosnak, és akkor elküld ő...

nov. 29. 22:57

Szia, nemrég estem át covidon.

Az asszisztensnő kérdezte, hogy elment-e a szaglásom. Mivel semmi baj nem volt vele, nem kértek nekem tesztelést. Majd miután saját magamnak csináltam egy tesztet, ami pozitít lett, már szinte kérlelnem kellett őket, hogy ugyan küldjenek már el tesztelésre. Így lettem végül tesztelve.

Gyanítottam hogy covidos vagyok, mert lázam volt és én szinte sosem vagyok lázas.

Náthás tünetem nem igazán volt, minimális köhögés csupán.


Bosszantó, de ha biztosra akarsz menni, saját magadnak érdemes tesztet venni.

nov. 29. 22:42
A környezetetekben vannak vagy voltak ismerőseitek (oltottak és oltatlanok), akik egy átlagos nátha tüneteivel /orrfolyás, köhögés/ pozitív covid tesztet produkáltak? Jelenleg náthás vagyok, de a háziorvos szerint nem kell teszt és hogy elég a tüneti kezelés. Ettől függetlenül motoszkál a fejemben, hogy mégis kéne tesztelni.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook