Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Citromos-ricottás tészta recept

Citromos-ricottás tészta recept

A Citromos-ricottás tészta hozzávalói:
20 dkg csavart tészta,
2 db citrom,
50 dkg ricotta,
1 dl extra szűz olívaolaj,
1 db chilipaprika, kimagozva és felkarikázva,
1 gerezd fokhagyma, megreszelve,
5 dkg parmezán, megreszelve,
só és frissen őrölt bors,
1 nagy csokor bazsalikom,
1 doboz koktélparadicsom.


A Citromos-ricottás tészta elkészítési módja:
Első lépésként bekapcsolom a sütőt 150 fokra, majd kifőzöm a tésztát. Amikor már csak néhány perc van hátra ahhoz, hogy a tésztacsavarok kellő puhá legyenek, nekiállok a mártás elkészítéséhez. Egy nagy keverőtálba reszelem a citromok héját, majd belecsorgatom az egyik átszűrt levét is. Aztán jöhet sorban a többi hozzávaló is; a ricotta, az olívaolaj, a chilipaprika, a fokhagyma és végül a parmezán. A mártást sóval és borssal ízesítem, majd egy alapos keverés után a tálat beteszem az előmelegített sütőbe pár percre, hogy a mártás felmelegedjen. Amíg a mártás melegszik, félbe vágom a koktélparadicsomokat. Miután kivettem a tálat a sütőből, az ízes szószba keverem az idő közben kifőtt és lecsepegtetett tésztát, a paradicsom feleket és a nagyob darabokra tépkedett bazsalikomot. Utolsó műveletként ízlés szerint sózhatjuk, borsozhatjuk, ha kell.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A citromos-ricottás tészta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook