Cicagazdik:mennyi volt a leghosszabb idő, míg a cicátok nem jött haza csavargásból? (tudásbázis)
Sziasztok! Nekem két ivartalanított lánycicám van és folyamatosan elcsavarognak 1-2 hétre. Csendes helyen lakunk és sok a kandúr. Termelnek is rendesen. Csak azt utálom ha elő kerülnek tele vannak kullanccsal
Amit kifelejtettem az az, hogy az eltűnős ivartalanított lánycicám nem nagyon jön ki a többi cicával, elég ellenséges velük, tehát valószínűleg ezért marad ki olyan sokszor. Van viszont, hogy összebújva alszik a több évvel korábbi alomból származó testvérével. Kicsit furcsa viselkedése van:)
Nekem az ivartalanított 4 éves lánycicám van hogy 1 hétre is eltűnik, bár hozzá kell tennem, hogy 4 cicám van, abból csak 2 jöhet be a lakásba, (van egy nem ivartalanított kandúrom és ez a lánycica aki valamiért nem akar szobatiszta lenni, vagy szeret jelölni lány létére, nem tudom, a lényeg hogy a jelölgetés miatt nem jöhetnek be).
Szóval a lány cicám van hogy 1 hétig is kimarad, a nem ivartalanított kandúr meg van hogy 1 -2 hónapra is eltűnik ilyenkor január -február környékén mikor párzás van. Aztán jól lefogyva, harci sebekkel hazajön, és aztán egészen nyár végéig, a következő párzási időszakig itthon van.
Milyen nemű, és mennyi idős cicáról van szó? Mert az eddig leírtakból nem derült ki számomra világosan, bár lehet, hogy én voltam figyelmetlen.
Pontosítom . 2005-ben született, 2008-ben költözött el, tudjuk hogy hol él, de már nem jön haza.
Szerencsére van egy ugyanolyan fia és lánya is, mint Ő , Ők 3 évesek.
Az én 3 éves kandúrom sokat csavargott, 2-3 napig nem jött haza, pedig bent alvó macska, de kiszökött, kitörte a szúnyoghálót. Most beköltözött egy másik kertes házba, kb fél kilométerre tőlünk, már 2 éve ott él. Mégcsak haza sem néz, Befogadták, mert ritka szép különleges macska. Próbáltam hazacsalogatni konzervvel virslivel, szólitgatom az utcán, - de kikapta a kezemből a kaját és nem jön haza.
A miénk 2 hétig volt távol! Csapzottan, lefogyva, cakkos füllel jött haza :-)
Az én ivartalanított lánycicám egy napig tekergett és utána hazajött...de, állandóan mozgásban van. Csavarog,azonban,ha megéhezik,jön és nyávog a kajcsiért.....Remélem előkerül a cicusod.....
Az rengeteg idő.Szerencsés vagy!
Hát igen,igen,azért is nem estünk kétségbe rögtön.De van másik nem ivartalanított cicánk és ő sem ment még el ennyi időre.
Sajnos nem. :( Egyre fogy a reményünk.
Az én cicám ex fiú, nem megy el messzire, ha éhes mindig itt toporog az ajtóban :) reggel beengedjük, napközben bent alszik, nyáron többször lemegy, bejön, az éjszakát pedig kint tölti, gondolom vadászattal. De hallottam olyat is h nem ivartalanított cica ilyenkor eltűnik hetekre.... tavasz van elvégre
Egy egész nyárra eltűnt, majd visszajött.
A kandúrok szoktak csavarogni, nem kell megijedni, hátha hazamegy.
Az enyém volt,hogy 2 hétig odavolt.
Nővéreméké eltünt sose ment haza. :(
Amelyiket kandúrnak hitték, lekölkezett. :D
Nekem 3 nap volt a leghosszabb idő, amit eddig csavargással töltött. Valóban érdemes a fiú cicákat ivartalanítani, akkor is csavarognak, de estére mindig haza jönnek.
Ő 5 napja ment el.De eddig mindig hazajött minden este.Csak nap közben volt távol.
Ivartalanított lány cica 3 nap után.
bő egy hét! sajnos a kandúrok gyakran elmennek... ivartalanítani kell.
A fiú cicák ivartalanítása nagyon egyszerű dolog. Egy napi kellemetlenség és másnapra minden visszazökken a megszokott kerékvágásba.
El sem megy!!! Ivartalaítani kell 6-8 hónapos kora között és akkor otthon marad!
A tévhiedelmekkel szemben ha nem etetik agyon, el sem hízik!! Viszont megspórol egy csomó harci sebet, nem jelöl és otthonülő lesz!
Két nap. De volt két cicám, amelyik nem jött haza. Reménykedj, hátha visszajön. A mamáéknak volt olyan cicáuk, amelyik egy év után jött haza. Elajándékozták az egyik ismerősüknek.
És fiúk vagy lányok voltak?
sosem jött vissza.....kettő macsek sem.
Cicagazdik:mennyi volt a leghosszabb idő, míg a cicátok nem jött haza csavargásból?
További ajánlott fórumok: