Champix, a segítő!! (beszélgetés)
Gartulalok!Orulok hogy jelentkeztel.
Kitartast mindenkinek,foleg az ujaknak, kesobb pedig hogy meg tudjak tartani.Nekem mar nem esik nehezemre nem cigizni,azert nem mondom hogy olyan mintha sosem cigiztem volna, de azert jol vagyok ,mar reg nem sovargok utana.
Sziasztok!
Lassan 10 hónapja nem dohányzom,néha eszembe jut azért még, sokkal jobban érzem magam, még akkor is, ha felkaptam 20 kilót, kb. 6 hónap alatt, most már 2 kiló lement,viszont előnye is van:kisimult az arcom :, lett rajtam egy kis kemény husi, úgyhogy nem bánom, soha nem akarok többet rágyújtani, nem éri meg kockára tenni az egészségünket!!! Mindenkinek kitartás, mert sikerül, ha igazán akarjátok!
Biztos mindenki így gondolja, de ha én megcsináltam, akkor bárki!!!
2013/07/17 23:00 óta az eltelt dohányzásmentes idő:
0 év, 1 hónap, 3 nap, 6 óra, 18 perc.
A leszokás óta el nem szívott cigaretták száma: 1020 db.
Az így megspórolt költség: 41336 Ft
Egyéb adatok:
Ezen idő alatt nem füstölt el 1.02 kg. dohányt,
nem szívódott fel a szervezetében 2.04 gramm nikotin,
nem mérgezte magát 6.12 gramm kátránnyal és 5.1 gramm szénmonoxiddal.
2012/09/17 22:00 óta az eltelt dohányzásmentes idő:0 év, 11 hónap, 2 nap, 21 óra, 57 perc.A leszokás óta el nem szívott cigaretták száma: 6720 db.Az így megspórolt költség: 282947 Ft Egyéb adatok:Ezen idő alatt nem füstölt el 6.72 kg. dohányt,nem szívódott fel a szervezetében 13.44 gramm nikotin,nem mérgezte magát 40.32 gramm kátránnyal és 33.6 gramm szénmonoxiddal.
Hát itt tartok, de hazudnék, ha azt mondanám nem gondolok a cigire néha. Veszem a páromnak, de ha ő cigizik az nem zavar. Talán mert az más, mint leülni, sóhajtani egyet és elővenni az öngyújtót és abba ringatni magam, 5 perc béke. Pedig nem az.
Az emésztésem nekem is lelassult, szenvedek is tőle. Most próbálok valamit kitalálni, hogy ne legyen így. Nyáron nem olyan nehéz, a paradicsomra esküszöm, de télen nehezebb. Most hallottam a minden reggel 1 activia, hát majd kiderül. Hashajtót nem akarok szedni.
Mindenkinek kitartást!!!
Szia! Én tavaly februárban hagytam abba a cigizést, és január elejére már majdnem 10 kg plusznál tartottam. Most már megállt a hízás, sőt közel 5 kg le is ment. Az anyagcserém nekem is felborult, de nem mertem hashajtót szedni, mert féltem, hogy hozzászokik a szervezetem. Egy lazább diétát -gyümölcs, rostos ételek -, és sportot ajánlanék helyette. Mára már megbarátkoztam magammal, fájni nem fáj, és a legfontosabb, nem dohányzom!!!
Az Ön leszokásának eredménye számokban:
www.dohanyzas.hu
2012/02/20 10:00 óta az eltelt dohányzásmentes idő:
1 év, 6 hónap, 0 nap, 3 óra, 27 perc.
A leszokás óta el nem szívott cigaretták száma: 10940 db.
Az így megspórolt költség: 393840 Ft
Egyéb adatok:
Ezen idő alatt nem füstölt el 10.94 kg. dohányt,
nem szívódott fel a szervezetében 21.88 gramm nikotin,
nem mérgezte magát 65.64 gramm kátránnyal és 54.7 gramm szénmonoxiddal.
Ezek a számok feledtetik a plusz 5-6 kg-mat. A ruhatáram pedig fokozatosan cserélem... :)
Üdv: R.
Naa ,azért nem kell elkeseredni egy vacak farmer miatt !:))
Aki le tudta tenni a cigit ,az szerintem idővel megbirkózik az ételek csábításával is .
(remélem:D)
Mivel nekikezdesz a fogyinak ,akkor könnyű ételeket fogsz enni ,azok pedig könnyebben emészthetőek ,ha mozogsz is mellé ,akkor szerintem az emésztő rendszeredet is aktivizálod majd ,szóval nem lesz gond .
Persze ,ha nagyon gáz a helyzet ,akkor muszáj rásegítened valamivel .
Sok sikert ,szeptembertől én is kezdek!:))
Ilyen szempontból viszont irigyellek. Hogy ezt így meg tudod csinálni. Én attól félek, hogy ha rágyújtanék egyetlen szálra is, akkor utána nem tudnék leállni. 20 évig imádtam a cigarettát, a cigarettázást. Így egy hónap után nem próbálnám meg. Bár bármikor rá tudnék gyújtani, viszont nem hiányzik a cigi, nem gondolok rá. De biztos jól esne - már ha én dohányoznék, de NEM! :)
A többiről nem tudok nyilatkozni, mármint alkohol, kávé, hús...mert ezek nem hiányoznak, nem kell úgymond megállnom. A cigi más. De nem kell!!
Hát ez van.
ÓóÓÓ,büszke is lehetsz!:))
...de azért azt a csokis fagyit én meggondolnám ...:)))
Akkor úgy fogalmazok ,hogy aki függ az alkoholtól,az alkoholista,aki függ a dohánytól ,az dohányos (nikotinista).
Aki néha iszik egy pohár finom bort ,az ínyenc .:))
A vegaság ,húsevés szerintem rossz érv,mivel az teljesen más tészta.
Az étel az nem okoz függőséget ,az étel az létszükséglet ,és mindenki maga dönti el mit eszik.Ha eldönti ,hogy nem eszik húst ,akkor ne is egyen ,ha vegának vallja magát .
Ha mégis eszik ,akkor nem dől össze a világ ,max azt mondja ,már nem élek vega módon :))
Köszönöm ,igen ,erre gondoltam én is.:))
Hogy lehet így is cigizni ,függőség nélkül .:))
Dehogy nem !:))
Simán azt mondom ,hogy nem dohányzom .
Nekem nem okoz lelkiismereti kérdést az a néhány szál .Attól még én nem vagyok dohány függő,már.
Boldogan élem a nemdohányzó életemet ,megszabadulva a függőségtől ,és örülök ,hogy meg tudtam csinálni.De még nagyobb öröm számomra az a tudat,hogy nem kell rettegnem a kísértésektől sem ,mert helyre tettem a dolgokat .:))
Tudom fura ,de egyszer sem éreztem kényszert ,hogy lerohanjak ,és vegyek egy dobozzal ,miután elszívtam egy szállal ,sőt .
Élveztem ,jól esett ,és pont .:))
Én nem dohányzom. Sosem szoktam rá, de persze anno kipróbáltam. És azóta is előfordul, nagyon-nagyon ritkán, hogy társaságban elszívok egy-kettőt. Évente egyszer, vagy még ritkábban.
De ettől még nem dohányzó vagyok. :o))
Szerintem sem az elszívott szálak száma számít igazán, hanem az, hogy "kényszerből", testi-lelki függőségből szívja az ember, és nem, vagy csak nagyon nehezen tud lemondani róla, vagy csak azért, mert olykor-olykor jól esik neki. :o))
Sok erőt és kitartást kívánok minden leszokóban lévőnek!
Szóval, én igen büszke vagyok magamra.
Több, mint 10 éve nem kávézom, alkoholt gyakorlatilag kamasz koromban ittam utoljára, húst 3. éve nem eszem, fogytam közel 40 kilót és a legnagyobb büszkeségem, hogy pont ma egy hónapja nem dohányzom!
Legalább tettem magamért valamit.
Már csak a csokiról és a fagylaltról kellene leszoknom ;) .
Szép napot Nektek!
És ez ugyanígy van az alkohollal is. Persze, nem alkoholista az ember, ha néha iszik. De arra, hogy szokott-e inni, nem tud NEM-mel válaszolni.
Illetve akkor mondjuk mindenki vegetáriánus, csak azért minden vasárnap eszik kis rántott husit :)))
Értelek titeket ,és tudom ,hogy minden többször nekifutott valaki is óva int attól ,hogy bárki megbízzon önmagába ,ha a cigiről van szó ,mert félő ,hogy ott folytatja ahol abbahagyta.Pl apám is 8 hónap után szokott vissza,és még sokan mások .
De én agyban már nem dohányzó vagyok ,már nem függök a cigitől ,már nem az határozza meg a napjaimat .Én nem egy dohányos vagyok ,aki leszokott a cigiről,hanem egy nem dohányos ,aki néha elszív egy szálat ,ha az alkalom úgy hozza .
Minek rettegjek a cigitől ,meg az elszívásától ,ha nem vagyok dohányos?:))
Én így gondolkodom ,bennem így tisztult le ez a "történet".:)
Szia Morgana!
Nem "szabad" elszívni egy szálat sem.Nagyon nagy mértékben hozzájárul ahhoz,hogy visszaszokj a cigarettára.Ez tény.Egy szálat sem.Nem értem miért szívtad el,amit elszívtál?Minek?Mi értelme volt?Az értelme az volt,hogy jól esett!Itt lép be a kis ördög.Azta,de jó,még,még,még.Egyre többet,és többet,aztán hopsz,újra cigizés!
Nem kell elszíni egy szálat sem,minek?????
Üdv,jimmy
Nem vettem annak :))
Én máshogy gondolkodom e téren (is:D).
Én úgy vélem sikeresen leszoktam a dohányzásról,mint függőségről,mint szokásról .Ezekről akkor beszélhetünk ,ha valaki rendszeresen ,belső kényszer hatására folyamatosan cigiznie kell.
Nekem már nem kell ,hónapokig megvagyok nélküle ,de ha van alkalom ,akkor elfogadtam egy-egy szálat .
Én sosem tudtam fröcsögni a cigire ,mai napig cigiznék ,ha nem döntöttem volna úgy ,hogy elegem van a diszkriminációból ,és a legális lehúzásomból ,csak mert függő vagyok.
Szóval én nem dohányzom ,csak elfogadok alkalom adtán egy szál cigit .
Gondolom ,aki alkalmanként ,néha megiszik egy pohár bort ,az még nem alkoholista,ugye?:)))
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek vannak őrzőangyalaink (vagy segítő szellemeink)?
- A mai világban miért nem olyan segítőkészek az emberek? És miért olyan agresszívek?
- Miért van ennyi rosszindulatú ember és kevés a segítőkész?
- Teherbeesést segítő "praktikák, fortélyok"
- Talán mégsem halt ki az emberség? Vannak még segítő szándékú emberek.....
- NEM segítő nagymamák