Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Champix, a segítő!! fórum

Champix, a segítő!! (beszélgetés)

6107. jocijocó (válaszként erre: 6105. - Jimmy200)
2014. júl. 9. 21:02

Sajnos én erre nem mernék megesküdni. Sokszor próbáltam letenni, semmivel sem sikerült, tehát most-már bizakodok. Én azt mondtam 3 nap a vízválasztó, most módosítom 3 hétre aztán jöhetnek a hónapok.

Azért azt még most is tartom, a fejben előbb el kell dőlni a dolgoknak. Most mikor elkap hogy rá kéne gyújtani rögtön bevillan, ja egy aztán még egy, nem gyújtunk rá. Na régen ezekre nem voltam képes, feltúrtam az összes hamust egy kövér dekkért.

Szerintem ez a gyógyszer két dolgot csinál, legalábbis szerintem. Első dolog csökkenti a cigaretta élvezeti értékét, mert mikor lerakod rossz ízű, de én még ott is szívtam tovább. Aztán már szarul éreztem magam a 10 naptól. Mivel ez állandósult a 13. napig ott jött el nem gyújtunk rá többet. Ha egyszer eljött a cigimentes nap minden nappal gyengül a ciginek az emléke. Tehát ha már 3 hétig vagy hónapig az ember kibírja cigi nélkül, minek gyújtana rá.

6106. jocijocó
2014. júl. 9. 20:36

Ma beszéltem egy 18 éve nem dohányzóval. Szóval azt mondja, egyáltalán nem érdekelte a cigi már egy fél év után. Viszont ilyenkor mikor beszélünk róla, simán rá tudna gyújtani.

DE NEM GYÚJT RÁ MERT NEM AKARJA MEGTUDNI MI LENNE UTÁNA.

6105. jimmy200
2014. júl. 9. 20:34

Nyilvánvaló mindenkire másként hat.

2012 júlóta itt szerepelek elég sokat,rengeteg emberrel "beszéltem" már itt.Te biztosan le fogod tudni tenni végleg szerintem,olvasva a hozzászólásaidat.

6104. jocijocó (válaszként erre: 6103. - Jimmy200)
2014. júl. 9. 20:24

Nekem jó, de nem tudni kire hogyan hat. Ma elég sokat beugrott a cigi egy egy pillanatra. De könnyen túl teszem magam rajta.

Ma melóhelyen bagóztak körülöttem, semmi extra, nem volt jó szagú a füstje, igaz olyan büdös sem mint sokan mondják. Érdekes hogy nem kellett uralkodni magamon, hogy ne kérjek egy szál cigit. Igazából nem is akartam rágyújtani.

6103. jimmy200
2014. júl. 9. 20:05
Jó szer ez a Champix,atom módon teszi a dolgát,igaz Jocó?
6102. jimmy200
2014. júl. 9. 19:57
Bocsi, a cigi lerakásától számolva
6101. jocijocó (válaszként erre: 6100. - Jimmy200)
2014. júl. 9. 17:29
A három hetet hogy érted, az első tabletta bevételétől számítva, vagy a cigi lerakásától számítva.
6100. jimmy200
2014. júl. 9. 10:47
Én 3 hét után hagytam el az estit,délelőtt 10 körül vettem be 1db 1mg-ot.
6099. jocijocó (válaszként erre: 6097. - Jocijocó)
2014. júl. 8. 18:09
Most nézem a nagy laptopon minden rendben, csak a kicsin vannak hibák.
6098. pesu (válaszként erre: 6096. - Jocijocó)
2014. júl. 8. 17:22
Persze váltsd ki, nehogy már azon a 13.000,-Ft.-on múljon a siker. Ha mégis úgy döntessz, hogy csökkented, szerintem jobb az éjszakait elhagyni.
6097. jocijocó
2014. júl. 8. 17:13

Nem értem miért rakja a kis és nagybetűket összevissza a fórum.

2 x 0,5 híve vagyok, helyet berakja- 2 x 0,5 kaptár vagyok.

Miért csinálja ezt.

6096. jocijocó
2014. júl. 8. 17:07

Most értem haza, hát rohadt büdösek az autóim. Szerintem a mai napot is behúzhatóm, ezzel megvan az egy hét is. Van még 17 gyógyszerem. Ma és holnap még beveszem az adagom, aztán megpróbálom csökkenteni. Szerintetek mi a jobb, elhagyni az éjszakait, vagy 2 x felet bevenni. 2 x 0,5 híve vagyok mert akkor elvileg reggel is van egy dózis a szervezetben.

Vagy még egy levelet mindenképp váltsak ki.???

6095. indah (válaszként erre: 6094. - Jocijocó)
2014. júl. 8. 05:29

ehh... grat!

Férjem ugyanígy nem ért (szerencsére). Főleg, hogy miért nem tudom "simán" abbahagyni, hány embernek sikerült.

6094. jocijocó
2014. júl. 7. 22:25

Ma este bevittem a lányom kőbányára. Mikor kiszállt és indultam haza, automatikusan rá akartam gyújtani. Meg is lepődtem még magam is. Mesélem a fiamnak, nem érti meg, ő semmitől nem függő. Remélem nem is lesz.

Azért a mai napot is kipipálhatjuk. Holnap már az egy hetet fejezzük be.

6093. indah (válaszként erre: 6090. - Jocijocó)
2014. júl. 7. 17:11

Ok, és vajon mitől/mikor szűnik meg teljesen a mentális függőség? (Bár erre most nyilván nem Te fogsz tudni tapasztalatból válaszolni, sőt, lehet h csak költői kérdés, sokaknál olvastam, hogy egész életükben dohányosok maradnak - akik nem cigiznek x ideje... bár ez pont a mentális függőség jele)

Szóval van itt olyan, akinél tényleg megszűnt ez? Hogy érte el?

6092. pesu (válaszként erre: 6091. - Jocijocó)
2014. júl. 7. 16:05
Minden egyes olyan alkalom, vagy helyzet, amit úgy élsz meg cigi nélkül, hogy korábban biztos hogy rágyújtottál volna közben, marha nagy sikerélmény lesz másnap.
6091. jocijocó
2014. júl. 7. 15:51

Holnap már nem írogatok ennyit, jó meleg lesz. Még jó hogy megcsináltattam a klímát. Nekem az ablak mindig le volt tekerve a kocsiban, hogy a füstöt a huzat kivigye. Érdekes lesz cigi nélkül, ott is megvannak a berögződött helyek ahol rágyújtottam.

Idehaza egész jól elvagyok, remélem a meló sem lesz rosszabb.

6090. jocijocó
2014. júl. 7. 15:44

Mi is történik ezeknél a dohányosoknál?

Az történik, hogy a mentális függőség továbbra is fennáll, ezért

életük végéig esendőek lesznek arra, hogy visszaszokjanak.

A legtöbbjük sajnos vissza is szokik. Elég csak egy trauma vagy

egy stresszesebb időszak, és a volt dohányos már rá is gyújt.

A mentális függőség tehát az egyik ok, amiért a már leszokott

dohányosok közül sokan visszaszoknak. A hosszú távú leszokáshoz

tehát meg kell szüntetni a lelki függőséget.

Ha megszűnik a pszichés függőség, akkor a leszokás nemcsak tartós,

hanem könnyű is lesz.

De van még egy alattomos csapda, ami miatt rengetegen visszaszoknak.

A "csak egy szál cigaretta" veszélye

A még dohányzó barátok és ismerősök előszeretettel biztatják a

már leszokott ismerősüket, hogy gyújtsanak rá. Ez legtöbbször

bulizás, iszogatás során fordul elő, de munkahelyen is éppoly gyakori.

"Gyere már, gyújts rá Te is! Egyetlen száltól mi bajod lehet?"

- mondják ilyenkor fennhangon. Ismerős?

Valójában azonban egyetlen szál cigaretta is elég ahhoz, hogy egy

volt dohányos visszaszokjon a dohányzásra.

Ebből a szempontból a nikotinfüggőség nagyon hasonlít az alkoholizmusra:

ahogy egy kigyógyult alkoholistánál is elég egyetlen pohár ital, hogy

újra visszacsússzon, úgy a dohányosoknál is elég egyetlen szál

cigaretta, hogy újra rászokjanak.

Felejtsd el a "csak egy szál cigarettát"

Nincs tehát olyan, hogy "csak egy szál cigaretta", mert pontosan

ez az egyik fő oka, amiért a dohányosok visszaszoknak.

A szórakozásnál a másik probléma, hogy ha egy akaraterővel leszokó

volt dohányos megiszik egy-két pohár italt, az alkohol hatására

nemcsak a gátlások, hanem az önkontroll is oldódik.

Csökken az akaraterő, csökken az ellenállás, így sok volt dohányos

éppen az alkohol hatása alatt gyújt rá ismét.

Megint csak azt kell mondanom, hogy ha megszűnik a mentális

függőség, akkor nincs meg ez a veszély. Ekkor ugyanis nem kell majd

önkontroll ahhoz, hogy ne gyújts rá. Így az sem jelent majd gondot, ha

alkoholt iszol, és ennek hatására fellazul a kontroll.

Mehetsz a barátaiddal

szórakozni, nyugodtan ihatsz alkoholt, mindez cigi nélkül is ugyanolyan

jól fog esni. És még az sem fog zavarni, hogy melletted a barátaid

dohányoznak.

6089. jocijocó
2014. júl. 7. 15:37

Ez azonban egy nagy rejtély

Kevesen tudják, hogy a dohányosok függőségét okozó nikotin az

utolsó cigaretta elszívása után három héttel teljesen kiürül a

szervezetből. Körülbelül három hét után tehát a nikotinfüggőség

teljesen megszűnik.

Akkor mégis miért szoknak vissza azok az egykori dohányosok,

akik már hetek vagy hónapok óta nem gyújtottak rá?

Hiszen ők már nem nikotinfüggők?!

Fontos látni, hogy a nikotinhoz kapcsolódó kémiai függőség mellett

létezik egy sokkal erősebb mentális vagy lelki függőség.

Azokat a gondolatokat, érzéseket értjük mentális függőség alatt,

hogy "a cigi csökkenti stresszt, hogy egy kávé mellé jólesik egy

cigaretta, vagy hogy "nekem jár az az öt perc cigiszünet".

Na már most, aki akaraterővel vagy tapaszokkal szokik le, azoknál

ezek a cigihez kapcsolódó gondolatok mit sem változnak.

Ők általában a leszokást is egy lemondásként vagy áldozatként

élik meg. A dohányosokra pedig később is irigységgel, a cigire

pedig sóvárgással néznek.

Amikor például már hónapokkal a leszokás után éri őket egy

stresszhelyzet, akkor az első gondolatuk, hogy "úgy rágyújtanék,

de sajnos már nem lehet".

Egyszer azonban nem bírják tovább, és tényleg rágyújtanak.

6088. jocijocó (válaszként erre: 6086. - Indah)
2014. júl. 7. 15:33
Nos én is ettől rettegek, mikor elhagyom a gyógyszert. Nem szeretnék úgy élni hogy örökké a cigin gondolkozzam, de jó is lenne. Persze Kontról biztos kell hogy legyen. Megpróbálok ide befűzni egy levelet amit kaptam. Kis idő lesz mert kicsit át kell szerkesztenem.
6087. jocijocó (válaszként erre: 6080. - Indah)
2014. júl. 7. 15:24

Ez szerintem nem igaz, a cigi rengeteg mérgező anyag keveréke. Ne boncolgassuk mi és mennyi. Ugye hallottad már, hogy a tengeri halaknak már nem olyan egészséges a fogyasztásuk mint régen. A környezetszennyezés miatt nehézfémek rakodnak le a szervezetükben. Vagy a permetesés miatt a csúcsragadozók enyhe vagy halálos mérgezéseket szenvednek. Mert ők a prédában felhalmozódott mérgező anyagokat halmozzák fel.

Visszatérve a cigire szerintem amit elpöfögtünk, egy része életünk végéig el fog kísérni. Egy része nyilván távozik felszívódik. Én 3 hetet halottam és hihetőnek is tartom, persze az alkoholnál igaz a 24 óra. Az ujjamon most kezd eltűnni a nikotin nyoma, tehát még van felszívódás.

6086. indah (válaszként erre: 6082. - Jocijocó)
2014. júl. 7. 15:14
Kíváncsi leszek... komolyan... azt tudom, hogy gyógyszer nélkül milyen. Rohadtul szenvedtem, állandóan csak a cigin járt az eszem, kerestem, hogy ki gyújt rá a kezelembe, és mentem, hogy legalább a füstjébe beleszippanthassak. Alig vártam minden egyes napot, hogy vége legyen. Tényleg szar volt, ettől szeretném most megkímélni a családomat... Elég engem alapjáraton is elviselniük, nem még elvonási tünetekkel :) Mondjuk hozzá tartozik, hogy ennyire még sosem akartam. Szégyen ide vagy oda, bevallom töredelmesen: mikor terhes voltam, akkor is rohadtul szenvedtem, és hiába tudtam, hogy a gyerek érdeke, egész végig azt vártam, hogy leteljen a szoptatási idő, és végre rágyújtsak.... Pedig akkor majdnem 1 év megvolt füstmentesen, mégis végig azt vártam, hogy újra, csak 1 szálat... Na ezért utálom magam, hogy ez a szar irányítja az életem, ilyen szinten.
6085. indah (válaszként erre: 6083. - Pesu)
2014. júl. 7. 15:10
Töltött cigit szívok, így havonta olyan 9e-ből megvagyok. De igazatok van teljesen, inkább, mint hogy visszaessek ebből is. Köszönöm!
6084. indah (válaszként erre: 6081. - Jocijocó)
2014. júl. 7. 15:08
Köszi szépen, már megint igaz, amit itt olvasok... Jó, hogy vagytok, komolyan! :)
6083. pesu (válaszként erre: 6078. - Indah)
2014. júl. 7. 15:06
Mindenképp. Gondolj arra, hogy a visszaszokás esélye nagy mértékben csökken, ha végig szeded. És ha Naponta csak 1 dobozzal szívsz, az évente több mint 300.000,-ft....
6082. jocijocó (válaszként erre: 6079. - Indah)
2014. júl. 7. 15:03
Nem én vagyok erős hanem a gyógyszer.
6081. jocijocó (válaszként erre: 6078. - Indah)
2014. júl. 7. 15:01

Első levélben 2 hét van. Második levélben megint 2 hét. Nagyon le szeretnéd rövidíteni, nekem a körzeti orvos a következőt mondta: Abbatudták hagyni vele a dohányzást, de idő előtt lerakták a gyógyszert, (mert drága)majd egy részük vissza is szokott.

Ha magam venném példának azt mondom, a héten még szedem a 2x1mg-ot. Akkor 3 hetet úgy szedtem ahogy kell. A 4 hetivel kezdek el csalni, elfelezni a tablettát, vagy csak reggel bevenni.Mivel igy még marad egy heti adag, azt már félbevágjuk, és minden reggel csak egy felet bevenni 2 hétig. Szerintem kell valami fokozatosság a tabletta elhagyásához.

Egy doboz cigi 1000Ft/nap. Gyógyszer 850/nap, melyik az olcsóbb.

6080. indah (válaszként erre: 6076. - Jocijocó)
2014. júl. 7. 14:31

Sok helyen olvastam, hogy 2 nap, mire kiürül... Pl: [link]

Elvileg Te már itt tartasz: O 1 héten belül: A szív több oxigéndús vért pumpál a szervezetébe. :)

6079. indah (válaszként erre: 6077. - Jocijocó)
2014. júl. 7. 14:23
Azért ez így nagyon nehéz lehet.. Te gyártod a cigijét, szívja előtted... Le a kalappal, rohadt erős vagy, komolyan!!!
6078. indah (válaszként erre: 6073. - Jocijocó)
2014. júl. 7. 14:21

Köszi szépen Jocó! Az az igazság, hogy minél hamarabb szeretném. Rohadtul utálom már magam miatta, hányni tudnék magamtól :( Ez a fos uralja az egész életemet, ehhez alkalmazkodok mindenben, nagyon elegem van már belőle... + büdös is vagyok + mérgezem magam + Ti is itt vagytok, ez is erőt ad...

Ráadásul nem volt a patikában, holnapra hozzák, szóval csak holnap tudom kezdeni :(

Ebben a kezdőben akkor benne van annyi, hogy 3 hétre elég? Azt mondja a férjem, hogy kapott még 1 receptet, 1mg-ra is, de azt még nem rendelték meg.

Viszont én nem nagyon szeretném tovább szedni, ha le tudnám tenni 8 nap után, akkor utána még majdnem 2 hét ott van, az alatt meg már ki kell ürüljön annyira a nikotinnal, hogy fizikailag ne kívánjam - csak a megszokás/lelki szarok miatt, nem?

Őszintén megmondom, ha sikerülne, akkor sajnálnám kidobni a pénzt még 1 csomagra (persze eddig dobáltam ki cigire, hajrá...), vagy szerintetek azt még váltsam ki mindenképp?

Ahogy olvastam 12 hétig kellene szedni, ez most komoly???

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook