Champix, a segítő!! (beszélgetés)
Most kértem segítséget egy másik topicban, de hátha itt valakinek van valami bevált tippje.
Tegnap este óta idegben kell dolgoznom (tehetetlen düh, végig úgy éreztem, hogy felrobbanok), és egyszerűen cigi nélkül nem tudom mivel levezetni... Nem az, hogy rezeg a léc, hogy rágyújtsak, mert ez hazugság lenne, hanem egyszerűen nem tudom, hogy hogyan vezethetném le cigi nélkül ezt a feszültséget.
Amíg cigiztem, addig is szoktam ilyen helyzetben puffogni, de most egyszerűen csak gyülemlik-gyülemlik és nem tudok tőle szabadulni.
Kickboxot akartam tornázni ma, de arra sem volt időm...
Valakinek van erre valami bevált tippje?
Üdv. közöttünk !
Mi egy különös társaság vagyunk, csupa
dohányzott előéletű. Aki belép közénk,
az már megtette az első fontos lépését
a leszokás felé és igencsak végleg le is
fog szokni. Csak előre, kitartás és biztos
sikeres leszel !
Ma reggel asszony bejelentette, ő is abbahagyja ha én is abba hagyom. Azt is hozzá tette, nem is izgatja, mert neki a gyógyszerrel utánam semmiség lesz.
Tehát ő már most azt mondja, hogy ez tényleg egy jó szer. Pedig még csak a dobozát látta, és meg van róla győződve, hogy ezzel nem gond a leszokás.
Ehhez azt hiszem nincs mit hozzátenni.
Szia
Ha sok a bukás az nem igazán jó. Csökkenti az akaraterőt. Én is már kezdtem feladni, itt is írtam ha 3 napot kibírom van esélyem. Én több mint két dobozt szívtam. Mivel magamnak és az asszonynak minden reggel három dobozt töltöttem, na ebből lett elegem.
A CH-ra térve szívd a cigit és szed előírás szerint. Azt tűzd magad elé, hogy a 14. napon legkésőbb leteszed. Ha netán előbb érzed azt hogy nem kell, csökkentsd teljesen, és az lesz a kezdőnap. Szerintem a nagy dohányosok már kezdenek rosszul lenni, de akkor is szívják. Én is így voltam , de így már le tudtam rakni a 14. napon. Ez jobb mint egy újabb kudarc, mert már a 4. napot kitűzted.
Sok sikert, hozzá.
Sziasztok, tegnap megvolt az első nagyon komoly próbatételem... Este úgy 5 óra tömény ideg. Még most is egyben van a gyomrom, nem tudom, hogy cigi nélkül hogyan lehet levezetni ez a fajta feszültséget :S
Az viszont fix, hogy nem gyújtottam rá, sem tegnap, sem ma... Viszont eszméletlenül feszült vagyok. Azt hiszem, egy boxzsák jól jönne itthon :)
Sziasztok!
Egy pár napja olvasgatom a fórumot.
32 éve dohányzok napi 1,5 doboz. Már nagyon utálom és állandóan köhögök. A barátnőm édesanyja 50 évi dohányzás után szokott le a CH-val, a barátnőm 4 hónapja nem dohányzik ami számomra egy csoda. Tőle kaptam 2 doboz CH-t, mert nem szedte be végig.
Soha nem hittem az ilyen csodaszerekben, de ahogy olvasom a tapasztalataitokat és látom a barátnőm példáját belevágtam. Ma szedtem be a második 0,5-t úgy, hogy a kéket feleztem. Egyelőre semmi hatás, de sokan írtátok, hogy 5.6-ik napon kezd el hatni.
Szeretnék veletek fórumozni, mert hiszem, hogy a sorstársak biztatása, a tapasztalatok megosztása nagyon fontos.
Gratulálok mindenkinek, akinek sikerült. Akinek meg nem, biztatom, ne adja fel, mindig fel lehet állni a bukások után, aztán egyszer csak állva marad az ember.
Szia,a 14. nap már nem szívtam, és a 3. dobozt kezdtem el.
És te hogy bírod.
Szia Juli!
Helyzet?Jól vagy?
Megy ez szépen meglátjátok.
Telnek a napok szépen,cigi nélkül!
Mi köszönjük, hogy itt vagy(tok) még! :)
Persze, hogy menni fog!
Már csak 725 nap, és ugyanott tartok, mint Te, most :D
Ez igazából csak 121x annyi, mint amit eddig kibírtam cigi nélkül... azt hiszem nem olyan vészes :)))
Köszönöm!!
Nektek pedig kitartást!
Mondtam én,hogy menni fog!
Ez igen!!! Gratulálok! :)
Újjászületésednapjaalkalmábólsokboldogságot! :) [link]
Az Ön leszokásának eredménye számokban:
dohanyzas.hu
2012/07/22 22:00 óta az eltelt dohányzásmentes idő:
2 év, 0 hónap, 1 nap, 20 óra, 5 perc.
A leszokás óta el nem szívott cigaretták száma: 13889 db.
Az így megspórolt költség: 460529 Ft
Egyéb adatok:
Ezen idő alatt nem füstölt el 13.889 kg. dohányt,
nem szívódott fel a szervezetében 27.778 gramm nikotin,
nem mérgezte magát 83.334 gramm kátránnyal és 69.445 gramm szénmonoxiddal.
Ma elég nehéz reggelem volt, bár jobb, mint a szombat, de nehezebb, mint az előző napok... Nem konkrétan a cigit hiányoltam, csak jött a "szokásos" érzés: mi lenne ha... egy szál nem a világ... legalább megérzem milyen büdös, és utána még könnyebb lesz... stb.
Most egy kicsit már jobb... 13 fogpiszkálót rágtam szét reggel óta :) Azt hiszem még nem is mondtam, köszi az ötletet Adlene!!
Csináld végig, megéri! Látod, már eddig is mekkora
eredményt értél el.
Azt hiszem igazatok lehet, teljesen elbíztam magam :(
Viszont aki esetleg csak olvassa a fórumot, és nem ír, az láthatja, hogy ennyivel könnyebb a gyógyszerrel, mint nélküle - szinte azonnali magabiztosság, sosem hittem volna, ha nem tapasztalom meg!
Sőt, valószínűleg szívhattam volna tovább, mert a 11. napon még volt bennem feszültség, stressz - lehet, hogy ha a 14. napon rakom le, akkor ezek sem lettek volna. Nem baj, így sem bántam meg, legalább 3 nappal beljebb vagyok :)
Hallgatok Rátok, és legalább még a következő dobozt előírásszerűen beszedem, aztán meglátom, hogy hogyan tovább.
Szexi álmok nálad is? ;)
Gratulálok a negyedik napodhoz. A gyógyszer adagolásán még ne változtass, túlságosan az elején vagy még, de máris kezded elbízni magad. Többen voltak ezzel így, és el is buktak szinte mind. Én is változtattam, de csak az első hónap előírás szerinti szedése után kezdtem csökkenteni.
A fogyás nem lehetetlen, sőt! Én nagyon sokat fogytam a leszokás alatt. Nekem könnyebb volt a cigi elhagyásával együtt életmódot is váltani. Rengeteg plusz energiám lett, korábban inkább mindig letargikus voltam, nem tudtam magam rávenni a mozgásra. Csak egy újabb szál cigire..
Szerintem neked is menni fog.
Csak ügyesen!
Én ma reggel vettem be egy 0,5-t, és olyan 14h körül kezdtem érezni, hogy feszült vagyok... nem is az, hogy huhhh de rágyújtanék (ezzel az érzéssel szerencsére nem találkoztam ma, pedig egyedül voltam :)), hanem csak azt, hogy a fogam/kezem összeszorítottam. Bevettem a másik felet, és elmúlt a feszültség elég hamar. Meghozta a férjem az új dobozt, meglátom majd, hogy hogy haladok.
Másik "tapasztalat", így 4 nap után persze még nem releváns... fogytam 0,3kg-t, szóval nem lehetetlen - ez volt ugye a nagy félelmem. Nasizhatékra nekem tökéletes: alma chips, tökmag. Tökmag persze csomó kcal és zsír, de 10-15 szem elég általában, az azért nem olyan vészes, és sok vitamin van benne.
A legnagyobb büszkeségem pedig: a fiamat elvitték a nagyszülők nyaralni, ma mikor beszéltünk telefonon, mondta anyu, hogy mindig mikor rágyújt a papa, vagy valaki, akkor felkiált a kisfiam büszkén, hogy "az én anyukám már nem cigizik!"
Annyira jó volt ezt hallani :)
Jah, és álmok: most éjjel olyat álmodtam, hogy fel sem akartam ébredni :)
Azt hiszem, összességében ez egy jó nap volt, remélem így is marad minden :)
Hát ma reggel nagyon nem jól viseltem a dolgokat. Szerintem kezdet kiürülni a gyógyszer. Ma délután gyorsan kiírattam kettőt is. Egyet meg is rendeltem holnap itt lesz.
Magyarul még nem értem el a gyógyszer nélkül is megvagyok állapotot.
Persze,persze mindenki döntse el maga,mit is szeretne,én csak jótanácsként javasoltam ezt,hiszen biztosra szeretne mindenki menni,a leszokással kapcsolatban.
Aki a kúrát végigszedi,tutira veheti,nem fog többet cigizni,szerintem.Hacsak nem esik bűnbe,egyszer sem.Nem lesznek talán sikerülök,hátha le tudom tenni,ilyesmik.
Én teljesen végigszedtem a teljes kúrát,és szinte 100% "biztonságban"éreztem magamat egész végig!
Könnyedén meg tudtam állni,hogy ne gyújtsak rá!
A champix elhagyása esetén,nincsen gyógyszer elvonási tünet abszolút.
Tudom, hogy jót akarsz, ne vedd kérlek magyarázkodásnak!!
Pesu nyitotta fel a szemem (bár bevallom, először kicsit magamra vettem, de most már hálás vagyok érte :)), az fix, hogy ha valamit nagyon akarok, azt végig is viszem.
Cigizni már nagyon utáltam... tehát igazából agyban megvolt... biztosan meglenne önerőből is, de úgy éreztem, hogy ezt nem tehetem meg a férjemmel és a fiammal (elviselhetetlen legyek napokig, hetekig az elvonási tünetek miatt...) Szóval én egy mankót szerettem volna, ami átsegít a nehezén és viszonylag keveset vesznek észre az egészből...
Az első dobozból van még 3,5 szemem így, és ma hozza a férjem a következő dobozt, az elvileg 2 heti adag lenne, felezve mondjuk 4, de nem szeretném végig szedni.
Bevallom őszintén, hogy a 3-4-5-6 doboz + az el nem szívott cigik árát inkább hozzádobom a nyaraláshoz, és jobb helyre megyünk, mint terveztük először :)
A másik "érvem", hogy anno voltam bipoláris depressziós, éveken keresztül gyógyszereket nyomtak belém - és azt is leküzdöttem, elhagytam őket teljesen, és normálisan élek azóta, viszont félek egy kicsit, hogy ez mennyire "borít meg agyilag", tehát csak addig szedném, ameddig feltétlen muszáj, mert tudom, hogy ezekről a cuccokról leállni utána ugyanolyan nehéz :S
Háát nem tudom..
Ha megengedhetitek magatoknak,inkább szedjétek rendesen.Túl nagy a kockázat szerintem az ilyen trükközésekkel.Tapasztalat,az elmúlt két év során végigkísért "leszokó" emberek módszereiből.
Kibírtam tegnap, nagyon büszke vagyok magamra :)
Ma reggel fél bogyót vettem be, meglátom milyen lesz, mivel van, bármikor vissza tudok állni a rendes szedésre - de nem lesz gond!!!
Hihetetlen, de látszik, ahogy tisztul az arcbőröm, és tényleg energikusabb is vagyok + mindig szuper illatos :) - egy nőnek ez többet számít persze, mint egy férfinak.
Az biztos, hogy ha most meglesz, akkor soha többet!!!
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek vannak őrzőangyalaink (vagy segítő szellemeink)?
- A mai világban miért nem olyan segítőkészek az emberek? És miért olyan agresszívek?
- Miért van ennyi rosszindulatú ember és kevés a segítőkész?
- Teherbeesést segítő "praktikák, fortélyok"
- Talán mégsem halt ki az emberség? Vannak még segítő szándékú emberek.....
- NEM segítő nagymamák