Champix, a segítő!! (beszélgetés)
Ahol én lakok, ott kb. az életemért futnék :D Itt max futópad jöhet szóba, a 26 ponton záródó biztonsági ajtó mögött :DDDD
Igen, mondom, nem szeretnék álnaívnak tűnni. Viszont tudom, hogy apukám is ettől szenved... csak ő úgy 20 év "előnyben" van velem szemben... és igen, ő tölti a cigit, így neki havi 9e-ből megvan max... neki sokba kerül ez a gyógyszer havi 24-ért, meg is mondta, nem bírná megvenni (ha meg tudná, akkor nem töltött cigit szívna, hanem a régi, dobozosat...) Mondtam neki, hogy ha nekem jó lesz, akkor tudok egy helyet, ahol az első dobozzal ingyen adják, viszek majd neki onnan, nézze meg, hogy hátha használ neki is. (ennyit arról, hogy jobb helyre megyünk nyaralni :)) Amúgy apu az egyetlen dohányos, akit ismerek, és még soha nem próbált leszokni... talán csak agyban, de szerintem még úgy sem.
Váró listák azért vannak, hátha a betegek egy része magától meggyógyul.
Egy része meg is gyógyul örökre. Ezt hívhatnánk úgy is, költséghatékony népirtás. Nyugdíjra sincs gond, betegre sincs gond. Sőt még egy zsíros bőrt is lehúzhattunk a volt betegről temetéskor.
A leszámlázott kórházi költségek köszönőviszonylatban sincsenek a valósággal.
Mi a baj a cigarettával, valaki számolja már ki napi egy doboz 30-év alatt mennyit is hoz az államnak.
Ebben az országban mindenkit hülyének néznek.
Megtaláltam a folytatást is.
[link]
Hétvégén azon filóztam még, hogy 1. miért ilyen drága ez a gyógyszer, és miért nem támogatja a tb min 90%-ban (még mindig olcsóbb lenne, mint a sok kapcsolódó betegség gyógyítására költött pénz), 2. miért nem szajkózzák mindenhol, hogy hééééjjj emberek, tényleg van megoldás, nem a hülye nikotin tapasz, és nem beszélgetés egy pszichomókussal, hanem tényleges megoldás, annyi a meló, hogy le kell sétálni a dokihoz receptért. Persze nem vagyok ennyire naív, és tudom a választ, ettől függetlenül undorítónak tartom, dühít, és nem mondom ki, hogy szívem szerint mit kívánnék azoknak, akik hagyják/hozzájárulnak/élvezik a jelenlegi helyzetet :(
Én az elektromosat akkor hagytam abba, amikor az ugyanolyan ízesítésű liquidem egyszer sárga lötty volt, egyszer átlátszó... persze mindez már pult alól, hiszen akkor épp tilos volt nikotinos...(nem tudom mi a helyzet most) Féltem, hogy mi van benne, ezért én inkább a tutira rákkeltő cigi mellett tettem le a voksom, juhéj :S
Sziasztok! Hétvégén a Balcsin voltunk, olyan ismerőssel, akivel mindig szerettem elvonulni kettesben dumcsizni - persze úgy 3 doboz cigi társaságában.
Na, most is megvolt az elvonulás, viszont én nem gyújtottam rá, egyszer sem :) Egy slukkot sem... sőt, az sem volt, hogy jajjj csak a füstből egy picit szívnék....
Nem azt mondom, hogy undorodtam tőle, de sokszor éreztem nagyon büdösnek a füstöt - nem csak ott, hanem ha pl. út közben valaki rágyújtott, vagy a vízparton stb.
Szóval a mai már a 10. nap cigi nélkül, túl egy pár nagyobb idegeskedésen, túl egy számomra félő bulis szitun és nagyon jól teljesít a gyógyszer! :)
Valamit már olvastam róla. Ezeket a varázsfüveket fenntartással kezelem. Nekem kicsit magas a vérnyomásom gyógyszer nélkül 160/90/80.Rendeltem teafüvet, minden reggel ittam, vérnyomás maradt ahol volt. Gyógyszerrel 140/85/80, pedig nagyon gyógyszer ellenes vagyok. Csak elárulja emberünk előbb utóbb.
Szerintem ha az elektromos cigit szívod, azzal nincs akkora gond. A nikotin egymagában, kis mennyiségben nem olyan káros. A cigarettafüst többi összetevője okozza a gondot. Persze az a gond, hogy ott sem a nikotin az egyetlen összetevő. Olvastam olyat is amivel a nikotint felhígítják, az sem egy emberbarát anyag. A ciginél még így is százszor jobb.
Igen ott elbszta. Azért kíváncsi lennék a csodaszerére.
Hát egyrészt a 2 éves már egyfajta garancia a visszaszokással kapcsolatban. Ez azért irigylésre méltó. Másrészt tudod én a ch-s leszokás után 4 hónap múlva visszaszokta. Pár hónap múlva megint Megpróbáltam,6 hétig szedtem a ch-t, de csak nem sikerült. Most már 4 és fél hónapja nem szívtam hagyományos cigit, viszont elektromosat igen. Megkérdeztem előtte az összes dokimat, és azt mondták hogy ez lófsz, szívjam nyugodtan. De hát mégis csak van benne minimális nikotin, tehát úgy érzem hogy ez csak mondjuk 90százalékos siker.
Itt találtam.
[link]
Érdekes a 30677-es hozzászólás. Ő is hibázott azzal az eggyel.
Itt vagyok,egyszerű volt,eszembe nagyon ritkán jut ez a moslék cigaretta,ami roppant gusztustalan útálék.Nem kelt fel reggel a hiánya,nem költöm a pénzem rá,nem köhögök,talán nem pusztulok bele,meg tudok nézni egyben egy filmet,stb,stb,stb.......
Nálam ez nem így volt.Rámjött a dühroham pár alkalommal de nagyon jól tudtam kezelni,ha lekötöttem magam valamivel
Mérgemben kimentem fát vágni. Most már jól vagyok. Viszont szerintem úgy érdemes nekifogni a cigiről lesszokásnak, ha valaki le tudja kötni magát egész napra. Reggel korán keltem csináltam asszonynak kb 80 szál cigit. Ma egész jól elvoltam nélküle. Reggel sem zavart, ez viszont már biztató.
Nyugi,inkább vonulj félre,elmúlik hamar.
Nekem is volt ilyen.Kimentem a műhelyembe,ott vártam meg,hogy véget érjen.Az elején volt ilyen nekem pár alkalommal
Ma délután a fiam belém rakta az ideget, de rendesen. Egyéb is volt ami miatt az ideg bennem volt. Egy bokszzsák itt is elkelt volna.
Viszont nem gyújtottam rá.
Ma délután nem tudtam hozzászólni, azt hitem már büntiben is vagyok.
Szóval kérdés az volt, ha cigarettát nem szabad reklámozni, és kiskorú sem láthat cigarettát, miért van mindenfele kitáblázva a nemzeti dohánybolt. Ha a kiskorúak nem tudnának olvasni, még azt mondom oké, na de már az 1-ős is elolvassa.
Úgy látom törölték a nem éppen kormánypárti hozászolásomat.
Szia!
Ez a szer tuti,meglátod majd.
Biztosan segít,csak tartsd be a játékszabályokat!
Miért Pesu,te leszoktál nem?Visszaszoktál?
No azért nem eszik olyan forrón a kását. Volt egy két együtt abbahagyjuk projekt, amit én mindig felrúgtam. Feltétel ha én abbahagyom, na de időpontról még nem volt szó.
Szia, üdv közöttünk! Jó döntést hoztál, ezzel a szerrel a legnagyobb az esélyed a "könnyed leszokásra.". :) De tényleg.
Menj el futni. Tutira beválik.
Őszinte elismerésem öregem. Szívesen lennék most a helyedben ..:)
További ajánlott fórumok: