Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Lehet-e bajom abból, ha 1/3 részben tag vagyok egy vállalkozásban, a telephely az én címemre van bejelentve és a viszony megromlott? fórum

Lehet-e bajom abból, ha 1/3 részben tag vagyok egy vállalkozásban, a telephely az én címemre van bejelentve és a viszony megromlott? (tudásbázis kérdés)


21. 12d083b51b (válaszként erre: 20. - Guruljka)
júl. 1. 18:00
Ahogy írtad is, azért kellett hozzá minimum 1 tulajdonos által aláírt hozzájárulás a bejelentéshez.
20. Guruljka (válaszként erre: 19. - 12d083b51b)
júl. 1. 16:59
Igen, de mégsem, mert nem én vagyok a tulajdonos.
19. 12d083b51b (válaszként erre: 18. - Guruljka)
júl. 1. 07:16

A székhely és a telephely általában ugyanaz a cím, kivéve, ha a ténylegesen végzett tevékenységhez külön ingatlan (kereskedelemhez forgalmas helyen üzlethelyiség, műhely, gyártelep, hasonló) szükséges, mert pl. a lakás = székhely, panelban az x-edik emeleten.

Guruljka fordítói tevékenységéhez felesleges külön telephelyről beszélni, ezért az ő esetében a telephely = székhellyel.

18. Guruljka (válaszként erre: 17. - Böce)
jún. 30. 00:54
Igen, nekem is volt anno gondom ezzel. Én vállalkoztam, a ház pedig a három gyerekemé, de elfogadták csak a fiam hozzájárulását is. A fordítást ugyanannál az asztalnál végzem, mint előtte... :D
17. Böce (válaszként erre: 16. - Guruljka)
jún. 30. 00:47

Azt írja, tag és ráadásul...


Laikusok nem biztos, hogy pontosan fogalmaznak, székhely, telephely. De mint már írtam, felesleges ezen lovagolni, mert a lényeg az, hogy az ingatlan tulajdonosának a beleegyezése szükséges.


Anélkül nem lehet ott sem telephely, sem székhely. A beleegyezést meg vissza is lehet vonni.

16. Guruljka (válaszként erre: 15. - Böce)
jún. 30. 00:09
Azt írja a nyitó hsz-ben, "ráadásul a telephely is az én lakásom".
15. Böce (válaszként erre: 14. - Guruljka)
jún. 30. 00:03

Felesleges volt. Én tudom, mi a iülönbség, a kérdező talán nem, ezért is írzam, hogy valószínűleg székhely, nem telephely.


De a lényeg úgyis az, hogy a tulajdonos engedélye szükséges.

14. Guruljka (válaszként erre: 13. - Böce)
jún. 29. 23:49

Nem írtam, hogy jó vagy nem jó. A székhely-telephely kérdését vetetted fel, ehhez kapcsolódóan másoltam be.

Én nem vagyok jogász, ezt a törvényt egy fordításhoz kaptam, mert a szótári megoldás nem pontos.

13. Böce (válaszként erre: 12. - Guruljka)
jún. 29. 23:12

Ezt miért is gugliztad be nekem ide?

Hidd el, ezt a jogszabályt (is) sokkal jobban ismerem nálad.


Szóval, mi nem volt jó szerinted abban, amit írtam?

12. Guruljka (válaszként erre: 8. - Böce)
jún. 27. 00:44

2006. évi V. törvény

a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról


A székhely, telephely, fióktelep

7. § (1) * A cég székhelye a cég bejegyzett irodája. A bejegyzett iroda a cég levelezési címe, az a hely, ahol a cég üzleti és hivatalos iratainak átvétele, érkeztetése, őrzése, rendelkezésre tartása, valamint ahol a külön jogszabályban meghatározott, a székhellyel összefüggő kötelezettségek teljesítése történik. A cégnek a székhelyét cégtáblával kell megjelölnie. A cég létesítő okirata úgy is rendelkezhet, hogy a cég székhelye egyben a központi ügyintézés (döntéshozatal) helye. Amennyiben a cég székhelye nem azonos a központi ügyintézés helyével, a központi ügyintézés helyét a létesítő okiratában és a cégjegyzékben fel kell tüntetni. A cégeljárás szempontjából székhelynek minősül a külföldi vállalkozás magyarországi fióktelepe, a külföldiek közvetlen kereskedelmi képviselete, valamint az európai gazdasági egyesülés telephelye is.

(2) * A cég telephelye a tevékenység gyakorlásának a cég társasági szerződésében, alapító okiratában, alapszabályában (a továbbiakban együtt: létesítő okiratában) foglalt olyan tartós, önállósult üzleti (üzemi) letelepedéssel járó helye, amely a cég székhelyétől eltérő helyen található, a cég fióktelepe pedig olyan telephely, amely más településen - magyar cég külföldön lévő fióktelepe esetén más országban - van, mint a cég székhelye. Ez a szabály irányadó a külföldi vállalkozás magyarországi fióktelepe, illetve a külföldiek közvetlen kereskedelmi képviselete esetében is. Amennyiben a cég telephellyel vagy fiókteleppel rendelkezik, úgy azt a cégjegyzékben fel kell tüntetni.

(3) Magyar cég külföldön lévő fióktelepének a cégjegyzékbe történő bejegyzéséhez a cégnek a külföldi cégkivonattal, illetve más okirattal, valamint ezeknek magyar nyelvű hiteles fordításával kell igazolnia, hogy a fióktelepet a fióktelep helye szerinti államban nyilvántartásba vették.

(4) * Cég székhelye, telephelye és fióktelepe olyan ingatlan lehet, amely a cég tulajdonát képezi, vagy amelynek használatára - ideértve a székhelyszolgáltatás útján biztosított székhelyhasználatot is - a cég jogosult.

jún. 26. 15:42
Attól függ mi a probléma..
10. dioevi (válaszként erre: 8. - Böce)
jún. 26. 15:28
Most esett át egy komoly műtéten a tulaj (lányom ),félek ez még jobban elrontaná a viszonyunkat.....
jún. 26. 14:28

SZÉKHELYHASZNÁLATI HOZZÁJÁRULÁS VISSZAVONÁSA

(minta)


Alulírott [név (lakcím)] kijelentem, hogy a tulajdonomat képező , …………hrsz. alatt nyilvántartott, természetben a …………… szám alatti ingatlan vonatkozásában a [jogi személy neve (Cg.:…………..)] társaság részére adott székhelyhasználati hozzájárulásomat ezennel visszavonom.


Kijelentem továbbá, hogy az ingatlanban a társaság részére érkező levelek és postai küldemények átvételét a továbbiakban nem biztosítjuk.


Kelt:………………, ……………. napján:


__________________

tulajdonos


Előttünk mint tanúk előtt:


Név:…………………………………………. Név:………………………………………….

Lakcím:……………………………………… Lakcím:………………………………………

Aláírás:………………………………………. Aláírás:……………………………………….


Írj egy ilyen formátumú levelet a cégnek, 2 pld-ban, az egyiket tértivevényesen add fel nekik postán. A tértivevényt csatold a másikhoz, és őrizd, mint a legnagyobb kincset.

Kötelesek lesznek a cégbíróság felé a céghelyet, telephelyet módosítani, erről persze minden tulajdonost értesítenek, így téged is értesíteniük kell. Persze célszerű lenne ezzel egyidőben kiszállnod a cégből is, és kérned, hogy a tulajdonrészedet (amit anno befektettél) fizessék vissza!!!

8. Böce (válaszként erre: 1. - Dioevi)
jún. 26. 10:06

Ha megromlott a viszony, lépj ki a cégből és kérd, hogy módosítsák a telephelyet. Ha a te lakásod, a te hozzájárulásod kell hozzá, ha az nincs, nem lehet telephely.


Telephely vagy székhely? Gondolom, inkább az utóbbi, de a lényeg ugyanaz.

Egy ügyvéd nem ártana.

jún. 26. 08:18
Mennyire mérgesedett el a helyzet? Mennyire fontos a vállalkozásodnak a telephely, mely a te kezedben is van? Jó lenne megszabadulnod tőle. Főleg, ha a telephely esetleg olyan dolgot rejt amiről vagy tudsz, vagy sem.
jún. 25. 23:48

Azt hiszem, a telephelyet nem módosíthatja a háromból egy tag önkényesen.

Gégcormától is függően, ha valami gebasz van, akkor minden tag lakásában kereshetnek.


[link]

5. Érdekes73 (válaszként erre: 1. - Dioevi)
jún. 25. 22:40
Jobb rendezni ezt...
4. andi6020 (válaszként erre: 1. - Dioevi)
jún. 25. 22:30
Lehet.
3. Enissa (válaszként erre: 1. - Dioevi)
jún. 25. 21:35

Attól függ, milyen formában működik a vállalkozás, valamint milyen tag vagy a vállalkozásban.

A telephelyet megszüntetném.

Mehet hozzád hatóság a céget felkeresni. Rosszabb esetben végrehajtó is, akinek bizonyos fokig joga van a lakásodban kutakodni is, hogy a cég iratait, vagyonát elővadássza.

2. Guruljka (válaszként erre: 1. - Dioevi)
jún. 25. 21:14
Bajod talán nem lehet, de kellemetlen.
jún. 25. 20:56

Lehet-e bajom abból ha 1/3részben tag vagyok egy vállalkozásban ,ráadásul a telephely is az én lakásom .

A viszony pedig megromlott.....

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook