Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Karfiolkrém leves recept

Karfiolkrém leves recept

Elkészítési idő 40 perc

A Karfiolkrém leves hozzávalói:
3 evőkanál hidegen sajtolt olaj
1 gerezd fokhagyma
1 hagyma
2 zellerszár
2 karfiol
6 csésze víz
2 zöldségleveskocka
fél kávéskanál kakukkfű
1 evőkanál vaj


A Karfiolkrém leves elkészítési módja:
Vágjuk össze a fokhagymát, hagymát és a zellerszárat és dobjuk a felmelegített olajba. Lassú tűzön süssük, amíg a zöldségek megpuhulnak. A kis rózsáira szedett karfiolt tegyük bele a lábasba, öntsük fel vízzel és forraljuk fel. Dobjuk bele a leveskockát és a kakukkfüvet. Közepes lángon főzzük a levest lefedve 20 percig. Kicsit hűtsük, és kétcsészényi karfiolt vegyünk ki belőle. A maradék zöldséget robotgéppel simára keverjük. Beletesszük a karfioldarabokat és a vajat. Addig melegítjük, amíg a vaj elolvad.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A karfiolkrém leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook