Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Buszos utazás külföldre fórum

Buszos utazás külföldre (beszélgetős fórum)


1 2
37. Érdekes73 (válaszként erre: 36. - Globus)
jún. 5. 12:42
Aki tudott aludni és nem zavarta a kényelmetlen ülés és hideg (klíma )és zaj az jobban bírta. Nekem vergődés volt.
36. globus (válaszként erre: 35. - Érdekes73)
jún. 5. 12:25
Mi Velencében voltunk. Ültünk-ültünk-ültünk, aztán annyit gyalogoltunk, hogy alig vártuk a leülést.
jún. 5. 12:21
Egyszer próbáltam még 93-ban elég strapás volt Spanyolországig.
jún. 5. 11:47
en is utaztam busszal igaz nem europaban hanem del amerikaban es sokkal kenyelmesebb volt,mintha repulovel utaztam volna.minden szeket kenyelmesen hatra lehetett donteni es meg kajat is adtak nekunk a buszon.
máj. 22. 18:14

Egyszer utaztam busszal a Garda tóig meg vissza és megfogadtam, hogy buszra többé nem szállok.

Szerelmes voltam, de..

Nincs az az isten, hogy erre még egyszer rávegyen valaki.

Inkább a kardomba dőlök.

máj. 17. 20:07

Én eccccer utaztam kék BKV-val a Keletitől az Astoriáig.

Ok, nem egy világ körüli út de akkor is..-))


Nincs az a pénz amiért akár csak a szomszéd utcába busszal menjek, nem hogy több órás külföldi utazásra! :)

31. Evalan
máj. 17. 19:16

Sziasztok nagyon köszönöm a sok hozzászólást. Igen ez a 24 órás alvós utazás nem valami kecsegtető. terveztük, hogy egyénileg mennénk csak azóta sokat emelkedett a benzin és így jóval drágább lenne egyénileg ráadásul csak 1 ember van aki tud vezetni szóval nem lenne váltótársa :(


Kár hogy nem lehet vonattal menni vagy valahogy az egyénit megoldani

30. timycat (válaszként erre: 1. - Evalan)
máj. 17. 18:36
Én pár éve körutaztam busszal. A sima ülések teljesen jók voltak. A buszon nem is volt 4es ülés. "Nyuggerekkel" mentem ők se panaszkodtak. Igaz mi csak a szomszédba mentünk (Ausztria-Szlovénia)
máj. 17. 18:31
Nincs az a pénz amiért akár csak a szomszéd utcába busszal menjek, nem hogy több órás külföldi utazásra! :) Ahogy fellépek a buszra rögtön pisilni kell, és a tudat hogy órákon keresztül nem is tudok elmenni kicsinál. Maradok a kocsinál, és ha nagyon muszáj akkor csak is vonattal.
28. Enissa
máj. 17. 18:21

Törökországba mentem, kollégáim mondták nem maradhatok ki ebből a buliból.


A társaság jó volt, de az út olyan hosszú, hogy megfogadtam busszal az életben nem utazom. Kényelmetlen.


Aztán x év múlva, gondoltam kiugrok Münchenbe busszal.

Rossz döntés volt. Pedig hol van az a távolság Törökországhoz képest?

Bécsben rengetegen szálltak fel. Mindenféle pacsuli terjengett, a szájszaggal és az izzadt, büdös lábszaggal. A gyomrom liftezett. A WC-t lezárták, gondolom, hogy ne kelljen tisztítani nekik.

A mostani eszemmel nem utaznék busszal biztos.

máj. 17. 17:43

Az még nagyszerű az ilyen utazásokban, mikor a mögötted ülő már nem tud mit kezdeni a lábaival és a térdeit nekitámasztja az ülésed háttámlájának. Olyankor egy pillanatra az embernek olyan érzése van, mint akit hátulról mellbe taposnak. :)

Illetve mikor az egyik utasnak melege van,a másikat zavarja a légkondi, a harmadikat vakítja a napsütés, a negyediket zavarja, ha behúzzák a függönyt az ablakon, mert nem látja a tájat.


Még egy Budapesti vagy kicsit távolabbi ilyen utazást talán bevállalnék, de azt nagyon meggondolnám, hogy 24 órán keresztül zötyögjek egy buszon.

Persze ma már az ember több dologgal le tudja foglalni magát, mint anno. Filmet nézhet a telefonján, laptopján, internetezhet.

De mikor én utaztam a 90-es évek elején sok lehetőség nem volt azon kívül, hogy a melletted, mögötted, előtted ülővel beszélgessél, vagy szenvedjél, mert unatkozol, miközben mások az igazak álmát alusszák. Te pedig képtelen vagy ülőhelyzetben egyébként is már elgémberedetten elaludni.

máj. 17. 17:38
Ha ingyen adnák sem mennék olyan buszos utazásra, ahol éjszakai utazás van. Sem az utasnak nem jó, nem lehet kényelmesen aludni, megterheli a szervezetet, a következő napra is kihatással van. Aztán szinte ezt a felborultságot piheni a szervezet az utána lévő napokban is. Aztán a másik pedig a buszvezetők, ők sem tudnak megfelelően pihenni, romlik a reflex, nagyobb a baleset lehetősége. Szerintem ha valaki buszos utazásra megy,akkor azt a +pár 10 ezer forintot nem szabad sajnálni arra, hogy az első nap is egy szálláshelyen végződjön és másnap kipihenten utazzon tovább az ember.
máj. 17. 17:22
Én nagyon sokszor voltam ilyen utazáson. Volt, hogy a párommal, volt, hogy a tánccsoportunkkal. Az biztos, h a tánccsoporttal jobb volt, mert ismertünk mindenkit. De egyik alkalommal úgy utazott a csoport, h csak a busz fele telt meg velünk és útközben közölték, h megállunk Pesten felvenni egy másik csoportot. Erről korábban nem szóltak nekünk. Kiderült, h a másik csoport szellemi sérült emberekből áll. Voltak érdekes és vicces szituk, de még velük is jól kijöttünk. Szóval ez szerencsén is múlik, meg rajtad is, h mit vagy hajlandó elviselni. Szerencsére már nem nagyon kell busszal utaznom, de visszaemlékezve egyik út sem volt elviselhetetlen, max kényelmetlen.
24. fincsi5 (válaszként erre: 19. - Michelle.r)
máj. 17. 16:51

Pedig régen még a vonaton is a fasírt, oldalas, pálinka került elő. Mi egy évig jártunk minden második hétvégén Budapest-Debrecen között, Ahogy hazaértünk, egy jó hányás, és zuhany rakott helyre.


Külföldre egy szerettem miatt vállaltam be buszos utat, soha többé. De nem bántam meg, annyira örült neki anyukám.

23. Sirga
máj. 17. 14:45
Kétszer voltunk, Görögországban. 4-es asztalos ülés nem volt, ahogy részeg utas és sör/kolbászszag sem. Gyerek? Lehet hogy volt, nem tűnt fel. Az út fárasztó, pihentetően aludni nekünk nem sikerült. Viszont jó ötlet volt takarót vinni (függetlenül attól, hogy meleg volt, könnyítette az elalvást, szundítást), és fogmosó felszerelést (felfrissített). 40 felett vállalkoztunk már az első ilyen útra is, úgyhogy ez sem igazán mérvadó. :)
22. Bichi (válaszként erre: 20. - Auróra2010)
máj. 17. 13:13
Bécs mondjuk itt van egy köpésre, nem egy 25-30 órás út. Össze sem hasonlítható a kettő :)
máj. 17. 11:33

Alapvetően senki ne várja,hogy minden kényelmes lesz egy buszos utazásnál.Szerintem az asztalos ülés nem kényelmesebb,mint a kettes ülés,de lehet,hogy családos a kérdező? Szerintem olyan vállalkozzon buszos útra aki toleránsabb,jobban tűri a nehezitett körülményeket és egészségileg is bírja a hosszabb buszos utazást.


Én egyszer vállalkoztam rá,de mivel hányós vagyok,azt mondtam,soha többet.De vannak ismerőseim akik rendszeresen busszal mennek Görögországba.

Tehát egy ilyen útra megfelelő önismeret kell és a célt nézni és nem az átmeneti kellemetlenséget. 40-en túl már jobban szeretjük a kényelmesebb megoldásokat.Gondolom nem csak én vagyok ezzel így.De ez is érdekes,mert túrázni pedig rendszeresen megyek a párommal és az nem kifejezetten a kényelemről szól,de az élmény mindenért kárpótol.

máj. 17. 11:15
Még nem volt autónk, fiatalok voltunk, busszal mentünk Bécsbe. Szuper idegen vezető volt, amikor igény volt rá, megállt a busz, jó volt a társaság. l8-l9 éves koromban nagyon bejött, jó volt a program, nagyon jól szórakoztunk.
19. michelle.r (válaszként erre: 16. - Bichi)
máj. 17. 10:32

Dettó 😎

Nem is értem, mi jár annak a fejében, aki egy 24 órás útra fokhagymás kaját, kolbászt, fasírtot, sült oldalast csomagol. Életem egyetlen ilyen buszos kirándulásánál olyan hangosan horkolt egy pasi, hogy szinte senki nem tudott aludni.

máj. 17. 10:18

Én azt tudom ajánlani, hogy vigyetek magatokkal fésűt, hogy a sok ülés után új választékot tudjatok fésülni a feneketeken.

Egy alkalommal voltam ilyen hosszabb utazáson busszal, még gimis koromban. Több, mint 24 órát ültünk, csak pár pihenő volt beiktatva.

Sajnos ez sehogy sem kényelmes egy idő után.

17. andi6020 (válaszként erre: 9. - Sziszi69)
máj. 17. 09:56
Akkor tulajdonképpen mi a kérdés?
16. Bichi (válaszként erre: 1. - Evalan)
máj. 17. 09:45

Én életemben egyszer voltam buszos úton húszévesen, akkor megfogadtam, ha életemben nem nyaralhatok többet, akkor sem megyek többet busszal. Roppant kényelmetlen, rengeteg megállás, lassú haladás. Aki legalább tud aludni a buszon éjjel, annak valamivel jobb, én pl. nem tudok.

Nem beszélve a melletted lévőkről, akik eszik a büdös kajájukat, némelyik büdös, a gyerek nyavajog, szóval ha állati békés vagy és türelmes csak akkor vállalkozz rá :))

15. Imisz
máj. 17. 09:28

Van különbség a buszos körutazás és a busszal nyaralás között. Míg előbbinél az egész idő (1 hét/10 nap) nagy részét töltöd a buszon, az utóbbinál csak a nyaralóhelyre és vissza kell buszozni. Én vagy 15-20x voltam nyaralni busszal és úgy voltam, vagyok, hogy az utazás kényelmetlenségeit kárpótolja a nyaralással töltött idő. Hazafelére egyébként egészen jól összeszokott a társaság, általában sokkal jobb hangulatban telik az idő.

A repülés is jó amennyiben megoldott a transzfer a reptér és a nyaralóhely között.

14. Alnisa
máj. 17. 09:20

Nem tudom, mi többször voltunk Görögországba busszal, elsőre szintén 24 órás út volt, utána már rövidebbek.

Gyereket nem is igen hoztak és ott nem volt sör és kolbász szag (enni kell, mindenki kajájának van szaga).

De lehet mi vagyunk túl toleránsak.

Nekem nem volt rossz élmény a buszozás, de fárasztó ez tény, de a tenger bőven kárpótolt érte. De mind ez fiatalon, így 40 felé innen és túl már nem vállalkoznék rá. Már kényelmesebb utazásra és szállásra vágyunk.

máj. 17. 09:09

Egyszer Görögországba mentünk busszal, 24 órás út volt, másodszor pedig Erdélybe, az "csak" 12-14 órás volt.

Még ma is sokszor álmodom, hogy fel kell szállnom egy buszra, és tudom, hogy egész éjjel utazni fogok... ó, de jó felébredni, hogy csak álom volt.

2-3 óránál hosszabban SOHA többet nem buszoznék.

Amúgy lehet találni olcsó repjegyeket, ha az ember alaposan - és időben - körülnéz....

máj. 17. 08:58

Még egyetemista koromban szólt a barátnőm, hogy megüresedett egy hely a társaságban, két nap mulva indulás Risoulba, Franciaországba, ha akarok menni velük síelni. Életem első és utolsó buszos utazása volt.


Ahogy írták korábban, a fokhagymás kolbász szaga keveredett a sörrel, a gyerekek nyűgösek voltak. Bónuszban az egyik buszvezető igazi suttyó, aki sajátos humorral próbálta szórakoztatni a társaságot. A krém pedig, hogy az egyik kedves utastárs egyfolytában baxogatott egy házaspárt, hogy a 4 éves gyerekük elfoglal egy ülést, pedig nyilvánvalóan nem teljes árat fizettek ért. És persze közel egy órás késéssel indultunk, mert volt aki elkésett, akinek nem tetszett a csomagok pakolása.


Inkább ne lássam a tengert, mint hogy még egyszer végig szenvedjem.

máj. 17. 08:37

Voltam ilyen utakon régen, 3 alkalommal. Ami hátrány, hogy egyik alkalommal emeletes busz, 18 nap, 65 utas. A busz Wc-je lezárva, illetve a csomagokkal elzárva. A parkolókban 65-en lerohantuk a WC-ét, sorban állás stb...Forró nyár volt, a klíma nem működött, de a fűtés igen, amit napokig nem tudtak kikapcsolni. Voltak gyerekek, aki unalomból, direkt bosszantották az utasokat.

Voltak késések, elmaradt programok és egyéb kellemetlenségek a tömeg miatt, mert valakivel mindég "baj" volt.


A másik 2 úton "csak" fele ennyien voltunk. Alapvetően probléma nélkül utaztunk, de alkalmazkodni kellett mindég mindenben, mindenkihez.


Tapasztalatlan, kispénzű fiatal utazóknak jó ez az utazási forma, ha képesek alkalmazkodni és türelmesek.

10. Sziszi69 (válaszként erre: 1. - Evalan)
máj. 17. 08:09
Évekkel ezelőtt voltam ilyen utazáson. Szerintem semmivel se kényelmesebb az asztalos rész. Az ülések dönthetősége mindenhol minimális,aludni nehezen lehet.
9. Sziszi69 (válaszként erre: 8. - Andi6020)
máj. 17. 07:59
Emeletes busz alsó részén van.
8. andi6020 (válaszként erre: 1. - Evalan)
máj. 17. 07:55
Van egyáltalán 4 es asztalos sor?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook