Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Burgonyafelfújt szűzpecsenyével recept

Burgonyafelfújt szűzpecsenyével recept

Elkészítési idő 75 perc
Zsírszegény Zsírszegény

A Burgonyafelfújt szűzpecsenyével hozzávalói:
friss kakukkfű,
2 gerezd fokhagyma,
2,5 dl főzőtejszín,
só, bors,
30 dkg sertés szűzpecsenye,
25 dkg vöröshagyma,
1 ek. liszt,
1 kg krumpli,
fél kg sárgarépa,
10 dkg sajt


A Burgonyafelfújt szűzpecsenyével elkészítési módja:
A felaprított kakukkfüvet az összezúzott fokhagymával a tejszínbe keverjük, sózzuk, borsozzuk. A pecsenyét olajon megpirítjuk, kivesszük a serpenyőből, a maradék olajon a felkarikázott hagymát üvegesre pirítjuk. Liszttel megszórjuk, és az ízesített tejszínnel felöntjük, felforraljuk, és félretesszük. A felkarikázott krumplit és a répát a hússal együtt egy tűzálló tálba halmozzuk, az egészet a tejszínes mártással leöntjük. 175 fokon kb. egy órán át sütjük, közben a sütőből kivéve megszórjuk a lereszelt sajttal.


Kategória: Húsételek receptjei


A burgonyafelfújt szűzpecsenyével elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook