Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Juharszirupos sült csirke recept

Juharszirupos sült csirke recept

A Juharszirupos sült csirke hozzávalói:
4 csirkemell,
25 dkg liszt,
2 ek vaj,
1 dl juharszirup,
1 kk borsikafû,
1/2 kk kakukkfû,
1/4 kk zsálya,
1 hagyma,
1 dl víz,
só és
bors ízlés szerint.


A Juharszirupos sült csirke elkészítési módja:
A csirkét forgasd sózott-borsozott lisztbe. Nehéz (pl. öntöttvas) tepsiben vagy serpenyõben forrósítsd fel a vajat, rajta a csirkét süsd barnára mindkét oldalán. A juharszirupot öntsd a csirkére, szórd be borsika- és kakukkfûvel, zsályával, önts vizet az edény aljára. Süsd fedetlenül 180 C°-on 50-60 percig, míg megpuhul, idõnként megöntözve az edény alján összegyûlt levével.


Kategória: Húsételek receptjei


A juharszirupos sült csirke elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook