Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Burgonyafelfújt gazdagon recept

Burgonyafelfújt gazdagon recept

A Burgonyafelfújt gazdagon hozzávalói:
½ csokor friss kakukkfű
2 kisebb gerezd fokhagyma
2,5 dl tejszín
25 dkg vöröshagyma
30 dkg sertés szűzpecsenye
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
2,5 dl tej
1 kg burgonya
50 dkg sárgarépa
10 dkg reszelni való sajt
só, bors


A Burgonyafelfújt gazdagon elkészítési módja:
A felaprított kakukkfüvet az összezúzott fokhagymával együtt a tejszínbe keverjük. Sóval és borssal ízesítjük. A szűzpecsenyét a serpenyőben felhevített olajon körös körül megpirítjuk, majd kivesszük, és sózzuk, borsozzuk. A maradék zsiradékon a felkarikázott vöröshagymát üvegesre pároljuk. A liszttel megszórjuk, és az ízesített tejszínnel állandó kevergetés mellett felöntjük. Felforraljuk, és a tűzhely szélére húzzuk. A meghámozott burgonyát és sárgarépát vékonyan felkarikázzuk. A burgonyát a sárgarépával összekeverjük, és kivajazott tűzálló tálba halmozzuk. Ráhelyezzük a húst, és a tejszínes mártással leöntjük. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A lereszelt sajttal megszórjuk, végül további 30 perc alatt készre sütjük. A húst a tálban felszeleteljük, és a felfújtat a friss zöldfűszerekkel díszítve tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A burgonyafelfújt gazdagon elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook