Büdös a kollegám. Kinek a feladata szólni neki? (beszélgetés)
Én anno egy nagyáruházban dolgoztam.A diákok,akik gyakszin voltak olyannyira büdösek voltak,hogy még a vásárlók is szóltak érte.Nem is tudom mihez hasonlítani azt a szagot.De,miután ezt a problémát felvetettük egy osztályozón,ott kiderült,hogy ez a HRes dolga,hogy elbeszélgessen velük erről.
Persze az más kérdés,hogy foganatja nem volt.Pedig az öltözőben lett volna lehetőség a fürdésre.
Segítsenek neki!
Meg kell mondani neki.
Rohadt fogszaguakat rágóval kínálom.
Se baromira, se egyáltalán nem nehéz. Konkrétan: tökéletesen hatástalan. A szép, a csúnya, a telefonos, az élőszavas szólás.
Még a főnöktől is, aki bevonul a bársonyszékes irodájába (odáig nem hatol el semmilyen szag), nem tesz semmit, mert tudja, hogy a kollégák dolgoznak az alkoholista helyett is. Evvan.
Csak akkor mosdom, ha senki se lássa,
A gatyámba folyt a kukoricakása
Hé! Ne légy kényes, mondd nekem, hogy:
Büdös vagy Dénes.
Az új kölnim az, ami olyan, mint a pálpusztai.
Én eddig azt hittem, hogy kedvesen is ki tudom vívni, amit akarok. Hát nem :)
Kíváncsian várom a holnapot.
Szorítsatok. :)
Nos, elmenekülni valószínűleg nem fogok. Ma hosszasan beszélgettem a főnökasszonnyal, és ez holnap hármasban fog fojtatódni. Elmondtam kerek perec, hogy nem vagyok hajlandó ilyen légkörben dolgozni. Tegyenek át egy másik munkakörbe. Vagy a srácot. Én nem bánom, de valakit tegyenek máshova.
És látta, hogy komolyan beszélek.
Holnap valami lesz...
Számomra teljesen érthetően írtad le. Talán azért is értem, mert velem szinte szóról-szóra ez történt.
S az még „hagyján”, hogy szagolnom kellett, az ő munkáját is nekem kellett végeznem. Pl. a tervezett szabadságot mindig vele beszéltem meg először, mert nem egy főnőknek kérése volt, hogy egyeztessünk, s utána írjuk ki. Hányszor, de hányszor megcsinálta, hogy reggel jelezte: nem tud bemenni, mert „nagyon szarul van”. Mit tehettem? Szabadság helyett dolgoztam. Akkor is, amikor a mákonyosságát az asztalra borulva pihengette.
Ha mégis eljutottam szabadságra, olyan feladathegyekre mentem vissza, hogy a fal adta a másikat. Tehát nemhogy helyettem nem dolgozott, a saját munkáját se végezte el, vagy ha hozzányúlt valamihez, abban ritkán volt köszönet.
Ebben a helyzetben egy dolgot tudsz tenni: elmenekülsz. Mert ha megcsavarodsz, se tudsz(tudtok) ezen változtatni, mert a vezetés – el nem tudom képzelni milyen oknál fogva – nem tesz semmit. Pontosabban nálunk tett: egy-két alkalommal levontak a fizetéséből. Még az sem hatott!
(Gondolom, nem privát szféráról van szó.)
azt irtad le, hogy probaltad megertoen vagy viccesen a tudtara hozni, azert gondoltam, hogy hatha egyenesen nem mondtad meg, hogy mi a problemad vele
ha megmondtad, akkor a fonokodnek szoljal, hogy te igy nem tudsz dolgozni, nem varhatja el toled, hogy folyton a piat szagold, tegyen valamit
HR-es. Én nem vacilálnék. Veled is kicseszik, mert azon túl hogy büdös gondolom a munkája sem 100%os és dolgozhatsz helyette vagy javítgathatod a hibáit.
Ez az ügy tipikusan hr feladat. (Már ha akad nálatok)
Mindig ígéri, hogy beszél vele.
Persze, mindenki tudja, mi a helyzet, csak lexarják.
Lehet, hogy nem írtam le értelmesen.
Szóval :) a srácnak is szóltam már, aztán amikor nem értem célt, a főnökcsajjal is. Feljebb nem megyek, inkább keresek másik munkahelyet.
Nagyon sokszor előfordult már, hogy alkoholgőzösen jött be dolgozni, sőt az is, hogy hétfőn be sem jött, mert nem józanodott ki. A munkája nem jó. Ennek ellenére én vagyok abban a kellemetlen helyzetben, hogy el kell viselnem. Ha szólok, akkor sem történik semmi. Ahhoz a közvetlen vezetőnknek nagyon erélyesen kellene fellépni, és ha akkor is fennáll a probléma, jelezni a nagyfőnök felé, de ezt sosem fogja felvállalni.
Szerintem nagyonis van közötök az alkoholizmusához, hiszen ellehetetleníti a szakmai munkát.
alán ez az érv hatna a vezetőre, vagy ez sem?
Csak ötletelek...
Ezt nagyon sajnálom, a többi kollégádnak mi a véleménye?
Mit mondott a közvetlen vezetőd, hogy ne foglalkozzatok vele, vagy..?
Végül is, ja. Bár az alkoholizmusához nem lenne közöm, annyiban érint, hogy zavar a szaga.
Na és nem csak piaszaga szokott lenni.
:) ugyanezt gondolom.
Én sem sértődnék meg, ha szólnának a parfümöm miatt, sőt... de inkább dicsérni szokták. :)
Helytelen a kiírás, meg kellene változtatni.
"Alkoholista a kollegám. Kinek, mit lehetne tenni ellene?"
Valóban nem lehet(ne) így bejárni dolgozni, mégis rengetegen megteszik. Miért is tehetik meg?
További ajánlott fórumok:
- Őrült vágyat érzek a kollegám iránt, és érzem az ő részéről is!Nem tudom mit tegyek..
- Rossz csoport feladatát írta a gyerek, erre elégtelent kapott
- Az megalázás, ha egy diplomásra olyan munkakört bíznak, amit előtte egy 8 általánost végzett feladata volt?
- Mit tennétek ebben a szituációban? Nagyon tetszik az egyik kollégám.
- Kellene nekem egy é-betűvel kezdődő gyümölcs, lányom házi feladatához!
- Hogyan kerülhetném el, hogy szerelmes legyek a kollegámba?