Brünni torta recept

A Brünni torta hozzávalói:
Ez az alaprecept
Én általában a 2
tésztát
a világosat 6 tojásos piskótának sütöm
(6 tojássárga, 6ek cukor összekeverem, 1 sütőpor, reszelt citromhéj, 6 ek liszt, és a felvert tojásfehérje) (előbb megkenem a krémmel, majd felcsíkozom) A mázat tortabevonó felolvasztásával váltom ki (tortabevonó és 2-3ek tej)1
tésztához(tortaformában sütöm): 9 tojás 21 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor 4,5 dkg kakaó 10,5 dkg darás liszt 12 dkg darált mogyoró 2
tésztához (hosszú tepsiben sütöm): 6 tojás 14 dkg porcukor citromhéj 14 dkg darás liszt A krémhez: 4 tojás 20 dkg porcukor 25 dkg vaj 3 dkg kakaó 5 dkg darált dió A kakaómázhoz: 15 dkg porcukor 1 dl víz 5 dkg kakaó 2 dkg vaj


A Brünni torta elkészítési módja:
1. tészta elkészítése: A tojás sárgáját, a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot meg a kakaót keverőtálba tesszük, és fél órát keverjük. Azután hozzáadjuk a darált mogyorót, a keményre felvert tojáshabot a liszttel együtt - vigyázva, majd kilisztezett formába öntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben mérsékelt tűzön sütjük. 2. tészta elkészítése: A tojás sárgáját a porcukorral és a reszelt citromhéjjal kb. fél órát keverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és a liszttel együtt könnyedén a már kikevert tojássárgájához keverjük. A tésztát két részre osztjuk, és rásimítjuk két kikent, kilisztezett tepsire. /A tésztát egy nagy tepsin is megsüthetjük./ Betesszük az előmelegített sütőbe, és hirtelen sütjük. A krém elkészítése: A habüstbe beleütjük az egész tojásokat, beleszórjuk a porcukrot, és tűz fölött habverővel addig verjük, míg megsűrűsödik. A vajat a kakaóval kikeverjük, végül beletesszük a darált diót. A kihűlt tésztát (1. tészta) kettévágjuk, és mindkét lapot megtöltjük. A tepsin sült tésztát is megkenjük krémmel, és kb. 3 cm széles csíkokat vágunk. A csíkokat a krémmel megkent tortalap közepétől kezdve körbetekerjük, míg a tortalap széléig nem érünk. /A csíkokon a krém befelé kerüljön. /A tekercsre rátesszük a krémmel megkent felével a második tortalapot. A kakaómázhoz a cukorból és a vízből szirupot főzünk. Beleszórjuk a megszitált kakaót, és állandó keverés közben sűrűre főzzük. Végül a vajjal még kissé átkeverjük. A kész tortát bevonjuk ezzel a kakaómázzal. Tetszés szerint díszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A brünni torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook