Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Lángolós almásszelet recept

Lángolós almásszelet recept

A Lángolós almásszelet hozzávalói:
150 g búza, 100 g tönkölybúza, 50 g zab, 100 g nád- vagy barnacukor, 1
tojás, 200 g vaj, 1/2 kkanál vaniliapor, 75 g dió, 1 kg savanykás alma, 2
ekanál citromlé, 125 g méz, csipet fahéj, csipet őrölt szegfűszeg, csipe,
gyömbérpor, 5 cl Calvados.


A Lángolós almásszelet elkészítési módja:
A gabonákat őröljük meg ( vagy eleve lisztként vegyük meg ). Gyúrjunk omlós tésztát a lisztből, a cukorból, a tojásból, 150 g vajból és a vanilia feléből. Fóliába csomagolva pihentessük hűtőszekrényben. Daráljuk le a diót. Hámozzuk meg és negyedeljük fel az almákat, távolítsuk el a magházakat, a negyed almákat vágjuk hosszában ketté és locsoljuk meg citromlével. Állandóan kevergetve melegítsük fel a mézet a maradék vajjal, fűszerezzük a vaniliával, a fahéjjal, a szegfűszeggel és a gyömbérrel. Sütőpapírral béleljünk ki egy sütőlemezt, terítsük rá a tésztát és szórjuk meg a dióval. Szorosan fedjük be az almaszeletekkel és kenjük meg a mézes keverék felével. 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 35 percig süssük. Még melegen kenjük rá a maradék mézes keveréket. Tűz felett melegítsük fel a Calvadost, öntsük a süteményre, gyújtsuk meg. Melegen tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A lángolós almásszelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook