Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Brokkoli krémleves, gazdagon, Zsolt módra recept

Brokkoli krémleves, gazdagon, Zsolt módra recept


Elkészítési idő 15 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória Nem é
Zsírtartalom Nem érdeke
Szénhidráttartalom Nem érdeke

A Brokkoli krémleves, gazdagon, Zsolt módra hozzávalói:
1/2 kg brokkoli (nem elvirágzott, harsogó zöld!)
1,2 l víz ( a legjobb csapvíz, amit csak engedhetsz)
2 evőkanál ételízesítő (én a Delikátra esküszöm)
5~10 dkg nyers gyömbér
1 csokor kapor (ha van nyers, ha nincs, akkor hagyd ki)
2~3 kis krumpli
1 pohár (450 gr) tejföl
2 gerezd fokhagymalevesgyöngy (ha szereted)10 dkg reszelt trapista sajt
1 csipetnyi, vagy 1 jó adag türelem, ha nincs kedved főzni, de mégis kell valami főtt étel a pocidba!


Brokkoli krémleves, gazdagon, Zsolt módra 1.Brokkoli krémleves, gazdagon, Zsolt módra 2.


A Brokkoli krémleves, gazdagon, Zsolt módra elkészítési módja:
1,2 liter vizet felteszel a tűzre/villanyra amelyik ép Nálad van, vagy amelyiket használni akarod.
Teszel bele 2 evőkanálnyi ételízesítőt, beleteszed az apróra vágott kaprot meg az egész vékonyra szeletelt gyömbért és a kiskockára darabolt burgonyát, majd a forrástól forrástól számítva 5 percig főzöd.
Amíg ez fől, addig előkészíted a brokkolit.
Értsd ez alatt, hogy apró rózsákra szeded az egészet.
Nekem ez kb. 5 perc, így aztán mikor végeztem vele, nagyjából meg is főtt a láboskában a tuningolt alapvizem.
Beleteszem a brokkoli darabokat, majd amikor elkezd főni az egész még adok neki kb. 3~5 percet, ép hogy gyöngyözzön az edényben a cuccos.
Amíg ez fől - már vagy elhasználtam kb. 8~10 percet a drága időmből - előveszek 2 fej fokhagymát és megtisztítom, majd leveszem a tűzről/villanysütőről az edénykémet és 2~3 percre hagyom hűlni az egészet.
Közben megnézem itt a Hoxa-n, ki küldött nekem szívecskéket, vagy cuppanós csókokat, majd ezután beleteszem a 2 gerezd fokhagymát és az egészet alaposan - de nagyon óvatosan - összeturmixolom és amikor már azt hiszem, hogy elég krémes állagú az egész a közben lereszelt 10 dkg trapista sajtot is beleteszem és turmixolom.
Ezt már nem kell felfőzni, mert már azonnal fogyasztható állapotban van.
Ízlés szerint tehetek bele valamilyen levesgyöngyöt, vagy kenyérkockákat akár.


Isteni - és nagyon gyorsan elkészíthető - kaja pláne azoknak, akiknek rendetlenkedik a cukorszintje.
Persze egy tányértól még nem jön rendbe semmi, de ha már rááll a szemed és a pocid, akkor majd idővel könnyebben fogod elfogyasztani.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , febr. 18. 13:05
A brokkoli krémleves, gazdagon, zsolt módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook