Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):) (beszélgetés)
Az bizony konok fajta,Gino ilyenkor télen fél5-kor elkezd vakogni,hogy VACSI!!!! miközben pontban 5-kor van etetés,ez napi szinten van, soha nem marad el,reggel amint mozgást hall, azért vár egy kicsit míg felébredünk,ugyan ez megy szól,hogy kaja van.
A dominancia,hát igen, amikor jártunk suliba Kirával gondoltuk kinevelődik belőle,másfél hónap után abba hagytuk,egyrészt semmi változás nem volt,másrészt házőrzőnek tökéletes(volt)ilyen vadnak is,ha idegen jött távol tudtuk tartani őket szóval is, amíg az illető felment a teraszra,oda nem jönnek fel,ha olyan jön aki fél tőlük becsukjuk őket,mert megérzik és élnek is a helyzettel fitogtat,ami nem baj, a dolgát végzi.
Volt egy betörés nálunk amikor 7 hónapos terhes voltam,nem kérnék még egyszer az érzésből.:S Akkor még kicsi volt a Dobermannunk.
Ginoval úgy jöttem haza,hogy a kutya előtt hátrafelé lépkedve csalogattam,mert még most is ott ülnénk,ha rajta múlik.Kizárt,hogy megfékezd az erejét,utoljára akkor volt sétálni amikor 2 cm-es hóba, végig szánkóztatta a férjemet egy utca hosszon egy kutya miatt,igaz előtte beszakította a léckerítés amint át akarta húzni a kutyát aki ordított rá,szóval ez így nem séta.
Igazad van egyébként nem véletlen volt három,de mindig párban voltak kutyáink,nem tudom mit hoz a jövő,majd látjuk.
A fajta marad,jobbat nem tudok,sokkal több a jó oldala.
Kiálítás...volt tervben,de Ginoval tenyészszemlén beégtünk 2 hónapja volt nálunk,mivel a külleme miatt keresték,jöttek is fedeztetni nem volt kérdés,hogy el kell vinnünk,mivel ingerszegény környezetben volt az első helyén, így meg volt az eredmény, végig csak ő ugatott amíg sorra nem kerültünk, ketten vezettük a bíró elé, olyat tanyáltam a bíró előtt, szó szerint a lába elé csúsztam a sárban,mert a kutya a hátsó felével ugra-bugrált,összeakasztotta a két lábam,na szóval ennyi elég volt.A másik nyomós ok,jártunk kiállításokra kutya nélkül,beszélgettünk Corsosokkal,Kirát ahonnan hoztuk,elég sok kutyájuk volt,minden kiállításon ott voltak,meséltek dolgokat,nem a legjobb kutya nyer,ott is a pénz beszél....a férjem is beszélt egy volt bíróval,ezért mondott le,mert elsőnek kihozni egy negyedik helyezett kutyát, még a laikusnak is szemet szúr,van akinek van az a pénz amiért tudja ezt csinálni és nyugodtan alszik.
Nem parádés kutyákat akartunk,ezek házőrzők.
Na megint eltértem,de csak jött.:)
Lehet, hogy mégis csak rá kéne adnod rájuk pulcsit!
Előfordulhat, hogy úgy megtetszik nekik, hogy le se akarják többet venni!
Nem tudod esetleg őket pincébe vagy garázsba berakni, amíg ilyen hideg van?
Kazán nálatok nincs?
Esetleg ideiglenesen nem tudod bevinni őket a házba felváltva, vagy zárt teraszra?
Valamit próbálj meg mert ez nagyon hideg nekik!:(
Abszolút nem ítéllek el! Három kutyával amúgy sem könnyű a sétálás, főleg ha ekkorák!
Velük sétálni is csak külön-külön lehetett volna!
De, nem biztos, hogy ezt én is bevállaltam volna-e!
Bár tetszik a fajta nagyon,de ez meghatározta volna itt nálunk a jövőjét. Nálunk én vagyok a kutyás, ha én nem bírok vele a súlyánál és vehemenciájánál fogva, akkor nem tudom ki sétáltatta volna?:S
A Wikipédián olvastam, hogy igen csak hajlamos dominancia harcra. Na most ezt képzeld el a belvárosban!
Úgyhogy megértem az összes érvet. Ezek nem kifogások, ez egy nagyon nagy gond!
Ata ezeket a tulajdonságokat amit leírtál, mind magában hordozza. Tehát domináns, ezért nem könnyű vele sétálni. Konok, ugyanúgy, mint Gino megmakacsolja magát és egy tapodtat sem akar mozdulni. Vele azért még elbírok,de egy 20k-kg-al nehezebb kutyánál már gondjaim lennének.
Van egy ismerősöm, neki bullmasztiffja van.
A kutya nyáron lefeküdt az aluljáróba és kerek egy órán keresztül nem volt hajlandó megmozdulni.
Már jött a rendőrség is,- mert az emberek féltek a kutyától-és felszólították, hogy menjen vele tovább! De nem tudott, mert a kutya nem akart menni!:) Fáradt volt és melege volt! Így a pasi ott állt mellette, míg a kutya meg nem gondolta magát!:D
Ilyet neeee mondjál, hogy nem lesz egynél több kutyátok!:( Ha kinti kutya, akkor kell neki társ!
Más ha bent állandóan veletek lenne, de egy olyan kutyának, akinek a nap nagy részében nem Te jelented a társat, ahhoz kell még legalább egy, hogy ne unatkozzon és legyen kivel összebújnia!
Nem gondolkodtatok más fajtában?
Hát ez a hideg nagyon próbára tesz minket!
Jelenleg -8 fok van, a kutyák vizestáljából nem bírtam kiverni a jeget, Panna tálja meg is adta magát, de a jég az nem... Szalma van bent a házukba, abba bele tudnak bújni, amikor kijönnek reggel akkor jó melegek, remélem, nem fáznak éjszaka. Ennél többet sajnos nem tudok tenni a hideg ellen. Csak az a beígért -20 fok ne jöjjön el :(
Mindjárt indulok tüdőszűrőt intézni, remélem hogy nem fagyok le a bicikliről :D
Van az utcánkba egy mázsa amin takarmányt mértek, azon mértük meg Ginot, akkor 72 kg.volt.
Hát nehéz velük,ahhoz,hogy simán menjen minden pici koruktól napi szinten menni kell velük,ez nálunk azért nem valósult meg,mert a három,három korosztály együtt képtelenség lett volna,természetesen megpróbáltuk,Ginoval aránylag rendben ment minden azon kívül,hogy iszonyat lusta, leült egy bizonyos táv után és csak nézett nem mozdult,ha kutya jött akkor balhé volt...Kirával egy jó darabig jártunk sétálni párhuzamosan suliba is a kb. másfél hónap után,egy sétába indulás alkalmával éppen kiléptünk a kapun,amikor felágaskodott a két hátsó lábára és forgott körbe őrjöngve,minden szomszédba kutya,nem engedtem kapura verekedni...ekkor azt mondtam nem leszünk nevetség tárgya,Jenny a legfogékonyabb Vele jártunk sétálni, amennyit az időnk engedett..persze az egészben az még plusz balhé, ha egyet vittünk el a többi üvöltött,tudom mind kifogás,lehet érte elítélni,de nem járunk velük,azt is megfogadtuk soha nem lesz egynél több kutyánk.
Nem baj,nálam ha iszok,de az is egy ici-pici már ezt is kiváltja belőlem, hogy mindenen vigyorgok, aztán elalszok! Társaságban elég kellemetlen!
Mikor az osztály talim volt, mindenki iszogatott és vidámkodott én meg csak ültem kerek szemekkel és nem értettem mi olyan vicces!:))
Jaaaaaa, hogy ők nevetnek??? Jól van már olvasni se tudok, vagy diszlexiás vagyok... Na tényleg menjünk aludni!
Azt a hergottmorgottvigyorgott!!!
:D :D : Aranyos lehetsz ahogy nevetgélsz magadban.
Én az első pohár után már rohanok a mellékhelyiségbe, mert kikívánkozik. Úgyhogy inkább nem iszom.....
Én se, elalszok tőle!:)
Képzeld milyen ciki lenne, mikor vendégek vannak!
Tehát két megoldás van, vagy elalszok vagy nem tudom min nevetnek.:)
Hát nem is értem, hogy tudtátok lemérni! Ata 42kg. és már nem tudom felemelni! Illetve elég rég nem tudom felemelni!:S A marmagassága meg 67cm.
Tehát akkor kb. ugyan akkorák, mint Ata csak robosztusosabbak. Vajon, hogy bírnék vele pórázon? Ti szoktatok sétálni?
:D :D :D :D :D
Elemében vagyok, most vagyok csak igazán szórakoztató :D :P
Na nem fárasztalak, Jó éjt Neked, pihizz jól! :D :D :D :D
Nevetgélek magamban... Ez már a vég???? Lehet le kéne feküdnöm nekem is :D
Hát igen a macska éjszakai állat/ka!:S Remélem nem fog Neked rajcsurozni!
Én is megyek, puszi nektek!
Tandus drukkolok Neked!
Miért? Hát nem a boxerünknek készítünk rudit??
Na látod, hogy témánál maradtunk :D :P
Na jó éjt, fáradt vagyok .. majd holnap leszek,
Cimbi nyávog senki nem foglakozik vele, kutya, pisi és alvás, de hideg van kint:)
Sok lesz belőle, 1-kg túró, fél-kg piskóta, 1-2 puding attól függ menyit akarsz rátenni de nem muszáj, 1cs, zselatin 60gr-mos, ahhoz 1dl víz, és cukor ízkés szerint.
A piskótát leteszed egy tál aljába egymás mellé, vagy amire szeretnéd,
a túrót, cukrot és felforrt zselatint össze turmixolod, ehhez én rúd mixert használok, jó habos legyen, rákened a pikótára, és ha akarsz akkor főzöl pudingot, azt a tetejére rakod.
De várj 1 órát, hogy a túróm meg szilárduljon a piskótán, utána rakd rá a pudingot, nyugodtan melegen rálehet önteni:)és egy réteg csokit és egy réteg vaníliást csinálok.
Úgy hogy Babapiskóta, túrókrém puding két féle:)
Hűtőbe és kész, de jó ha csak a piskóta rudakra teszed a túrókrémet, tök fini, ráköt mint a beton és csoki mázat a tetejére:) csak akkor mártsd bele a piskótát egy kis tejbe ne legyen olyan száraz, de ne is tocsogjon:)
Vagy csak a zselatinnal, cukorral, csinálsz túrókrémet, és ahogy köt úgy tudsz belőle rudakat csinálni, :) és rá csoki:)
Igen de úgy sem olcsó:(
Igen az jó kis tél volt,
Nagy hótaposó csizmám előkerült, hajnal 4-kor még nem hótakarítás, a buszok meg ép hogy zötyögtek, de beértünk dolgozni igaz hogy késve és átfagyva, de ott voltunk, és most. Már előre paráznak.
Félek a péntektől , mindenki megrohanja a boltokat, nehogy hó akadály legyen, de egy kis hó esés jól jönne a természetnek, az ember meg járulékos tényező:)
Tudom ez jó is meg rossz is, de ez a természetes inkább most essen mint májusban, akkor meg levitte a ó a barack termést:(