Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Boszorkánykrém recept

Boszorkánykrém recept

A Boszorkánykrém hozzávalói:
1 kg alma
4 tojásfehérje
1 ek porcukor
1 rúd fahéj
4 szem szegfűszeg
1 marék mazsola
fél dl rum
1 ek vaj


A Boszorkánykrém elkészítési módja:
- Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, egy kanál vajon kicsit átfuttatjuk. - Öntünk rá egy kis vizet, mellétesszük a fahéjat és a szegfűszeget, majd teljesen puhára pároljuk. - Kihalásszuk a fűszereket, és az almát krémesre pürésítjük. Lehet botmixerrel is, én krumplinyomót használtam. - Megvárjuk, míg teljesen kihűl. Addig rumba áztatjuk a mazsolát. - Ha kihűlt az almapüré, a tojások fehérjét egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük. - Beleforgatjuk az almapürét, és még pár percig verjük. - Kis tálkákba osztjuk, és a tetejükre szórjuk a mazsolát.

4 főre szól! :)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A boszorkánykrém elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook