Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Borsos csirkecomb recept

Borsos csirkecomb recept

A Borsos csirkecomb hozzávalói:
4 egész csirkecomb
10 dkg császárszalonna
2 ek liszt
1 ek apróra vágott petrezselyemzöld
1csirkehúsleveskocka
3 dl vörösbor
25 dkg csiperkegomba (apró)
őröltbors

20 dkg gyöngyhagyma
3 gerezd fokhagyma,


A Borsos csirkecomb elkészítési módja:
A csirkecombok bőrét óvatosan levágjuk. A gyöngyhagymákat 3 percig sós vízben főzzük, majd lecsöpögtetjük. Egy nagyobb teflonedényben a gombát közepes lángon 3 percig fonnyasztjuk, majd a levét leöntjük. A szalonnát és a hagymát kockákra vágjuk, majd aranyszínűre pirítjuk. A sült szalonnakockákat kiveszük, összekeverjük a gyöngyhagymákkal, a zsírjában a húst átsütjük, liszttel megszórjuk, borral meglocsoljuk. Hozzáadjuk a szalonnás hagymát, a kevés vízben felforralt leveskockát, a zúzott fokhagymát és a gombát. Sóval, borssal ízesítjük. Fedő alatt közepes lángon 20 percig pároljuk. Végül apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Forrón tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A borsos csirkecomb elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook