Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Boros sertéskaraj zöldbabbal recept

Boros sertéskaraj zöldbabbal recept

A Boros sertéskaraj zöldbabbal hozzávalói:
néhány szelet sertéskaraj (kb. 60-80 dkg)

60 dkg friss zöldbab

egy csomag újhagyma

20 dkg paradicsom

egy deciliter vörös száraz bor

egy csomag petrezselyem

egy evőkanál zsír vagy olaj

5 dkg liszt



egy gerezd fokhagyma


A Boros sertéskaraj zöldbabbal elkészítési módja:
A zöldbabot megtisztítjuk, majd egészben hagyva sós vízben megfőzzük és leszűrjük. A hagymát karikákra, a petrezselymet finomra, a paradicsomot cikkekre vágjuk. A húst megsózzuk, lisztben meghempergettjük, kevés forró zsíron mindkét oldalát pirosra sütjük, tálalásig félretesszük. A hús sütéséhez használt zsírban megpirítjuk a hagymát, óvatosan beleforgatjuk a zöldbabot, a paradicsomot és az egy deci bort. Sóval, zúzott fokhagymával ízesítve 8-10 percig pároljuk, majd a húsra öntve tálaljuk. Köretként még rizst lehet készíteni mellé.


Kategória: Húsételek receptjei


A boros sertéskaraj zöldbabbal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook