Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Rókagombás őzpörkölt recept

Rókagombás őzpörkölt recept

A Rókagombás őzpörkölt hozzávalói:
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg őzhús
25 dkg rókagomba
10 dkg füstölt szalonna
1 nagy vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
ízlés szerint só
őrölt borókabogyó vagy őrölt bors
tárkony
olaj


A Rókagombás őzpörkölt elkészítési módja:
A felcsíkozott füstölt szalonnát olvaszd meg, majd a zsírján a vöröshagymát pirítsd aranysárgára. Add hozzá a felkockázott őzhúst, és lassú tűz felett gondosan párold meg félig. Ízesítsd fűszerekkel, és add hozzá a megmosott és csíkokra szeletelt rókagombát. Főzd puhára mindkettőt, majd add hozzá a tejfölt, melegítsd össze, és kész.


Kategória: Húsételek receptjei


A rókagombás őzpörkölt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook