Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Böllérmáj recept

Böllérmáj recept

A Böllérmáj hozzávalói:
(személyektől függő mennyiségben)
hagyma
zsír, vagy olaj
sertésmáj
sertésvelő

bors
pirospaprika


A Böllérmáj elkészítési módja:
A májat megtisztítod, kb. fél centi vastag, 4-5 centi hosszú csíkokra vágod. A velőről lehúzod a hártyát, közepes kockákra vágod. A hagymát fél karikára vagy kockára felaprítod. A hagymát bő zsíron megfonnyasztod, majd hozzáadod a májat, és erős tűzön addig pirítod, amíg minden darab színt vált. Utána lehúzod a tűzről, pirospaprikával megszórod. A velőt külön megsütöd forró zsíron, megborsozod, sózod, és a kész májhoz kevered óvatosan. Főtt vagy petrezselymes krumpli való hozzá, és leginkább a csalamádé vagy uborka passzol hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


A böllérmáj elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook