Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Pirított sertésmáj sajtos burgonyával recept

Pirított sertésmáj sajtos burgonyával recept

A Pirított sertésmáj sajtos burgonyával hozzávalói:
50 dkg sertésmáj,
2 evőkanál olaj,
1 fej vöröshagyma,
2 db zöldpaprika,
2 db paradicsom,
só,
őrölt bors ,
1 kiskanál pirospaprika,
1 kiskanál majoránna.

A sajtos burgonyához:

60 dkg burgonya,
15 dkg reszelt sajt,
2 dl tejfel,
2 db tojás,
2 dkg vaj,
só.


A Pirított sertésmáj sajtos burgonyával elkészítési módja:
A csíkokra vágott májat az olajon kevergetve hirtelen megsütjük, majd kiszedjük a serpenyőből. Ugyanebben az olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a laskára vágott zöldpaprikát, és sóval, borssal, majoránnával ízesítve puhára pároljuk. Ezután megszórjuk a pirospaprikával, és a cikkekre vágott paradicsomot beletéve néhány percig összeforraljuk. A májat közvetlenül a tálalás előtt keverjük hozzá, majd együtt megforrósítjuk. Sajtos burgonyával tálaljuk, amit így készítünk: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikára vágjuk. Vajjal kikent tűzálló edénybe terítjük. Tetejére öntjük a tojással, tejföllel elkevert sajtot, és forró sütőben pirosra sütjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A pirított sertésmáj sajtos burgonyával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook