Főoldal » Cikkek » Hobbi & Otthon témák » Boldog születésnapot, Kvízlabirintus! cikk

Boldog születésnapot, Kvízlabirintus!


Már játszottuk veletek korábban kvízjátékokat itt a Hoxa.hu-n, de mindig is szerettünk volna egy nagyobb ívű, komplexebb, hosszútávú játékot készíteni. A tervünk megvalósult: létrejött a Kvízlabirintus.

Egészen pontosan egy évvel ezelőtt, ezen a napon indult el az új játék, ami több egy műveltségi vetélkedőnél: kvízjáték, gyűjtögetős kártyajáték, kalandjáték, stratégiai játék és szerepjáték egybe gyúrva.

Boldog születésnapot, Kvízlabirintus!

A játék elején egy labirintusban találod magad a karaktereddel. Ahhoz, hogy megtaláld a kijáratot, fel kell fedezned a kacifántos folyosókat. Előfordulhat, hogy utadat ellenfelek állják el, őket úgy győzheted le, ha kvízben jobbnak bizonyulsz náluk. Az ajtók is okozhatnak nehézséget, hiszen ezeket csak a megfelelő kulccsal tudod kinyitni. Ilyet pedig kincsesládákból szerezhetsz, sok más kártyával egyetemben, melyek segítségedre lesznek a játék során.

Sok más tereptárgy és kártya bonyolítja a játékot, mindez azért, hogy hosszú távon is kikapcsolódást biztosítson.


Sok időt töltöttünk/töltünk új kvízkérdések megírásával. Végülis ez az, ami a játék lényegét adja. Bújjuk az internetet, könyveket, lexikonokat, hogy olyan érdekességre bukkanjunk, amelyből minőségi kvízkérdést hozhatunk létre. A játék élesítése óta már megháromszoroztuk a kérdések számát.


A legismertebb kvízműsorokban három vagy négy válasz közül kell kiválasztani a jót. Mi úgy gondoltuk, legyen a játék kihívás azoknak is, akik így túl könnyen boldogulnának! Ezért a játék elején három válaszlehetőséget adunk, a karaktered fejlődésével ez a szám növekszik és előfordulhat olyan kérdés is, ahol 12 válaszból kell választani. A játék akkor nehezedik, ha túlnyomórészt jó választ ad valaki az adott nehézségi szint kérdéseire, de hasonlóképp könnyebb is lehet, ha a válaszok rosszabbak az átlagosnál.


Vannak olyan kérdések is, ahol több jó választ kell bejelölni. Ezek többnyire nehezebb kérdések, ilyenkor sokszor már azzal is lehet pontot szerezni, ha több jót választasz, mint ellenfeled.


Tippelős kérdések is vannak, ezekre a válasz mindig egy szám. Természetesen itt sem cél a tökéletes válasz, csak az ellenfélnél kell közelebb lenni a jó megoldáshoz.


Egy éves történelmünk alatt nem akadtunk olyan játékosra, aki mindent meg tudott volna válaszolni, amit kérdésbe foglaltunk. Itt már az 50% feletti jó válasz arány is jó kvízeredménynek számít. De pont az a jó, hogy új tudásra is szert lehet tenni, miközben játékos formában űzzük az ismeretszerzést.


Míg a labirintusokban az ellenfeleket a számítógépes program vezérli, hús-vér emberekkel is lehetőséged van csatába bonyolódni. A Küzdőtéren más játékosokat hívhatsz ki, a kvízbajnokság és kupa során pedig minden nap a kisorsolt ellenféllel kell megküzdened. Míg a Küzdőtéren kiharcolt győzelemnek nagy tétje nincs (bár jutalmul a labirintusban felhasználható ezüstöt kapsz), a kvízbajnokságokban elért eredményekről tabella készül, a kvízkupában pedig egyenes kieséses fordulókban lehet eljutni a kupagyőzelemig. A versenyeknél a labdasportokban használt modellt követtük.


Sosem késő elkezdeni! Ha most olvastál először a játékról, vagy eddig vacilláltál, kipróbáld-e, látogass el társoldalunkra:

www.kvizlabirintus.hu
Írta: Hoxa, 2022. február 17. 08:37
Fórumozz a témáról: Boldog születésnapot, Kvízlabirintus! fórum (eddig 6 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook