Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Klubok » Bölcs emberek klubja

Bölcs emberek klubja (nyílt klub)

Ezt a klubot mindenki olvashatja, de csak a klubtagok írhatnak bele.

Szeretnék csatlakozni ehhez a klubhoz!

1 2 3 4 5 6 7
nov. 9. 08:58

Mi mindent is kezdenék el újra, és milyen bölcs lehetnék! Mind nagyon bölcsek volnánk itt a földgolyón, és a sok bölcsesség által úgy élnénk békében együtt, mint egy nagy család. De nem ez történik. Rettentő ostoba mindenki, a legtöbb embernek még csak arról sincs fogalma, hogy mennyire fogalma sincsen.


Zelei Bori

nov. 9. 08:55

Szüntelenül szemünk előtt kellene tartanunk az idő hatását és a dolgok változandóságát, és mindennél, ami történik, annak ellenkezőjét kellene elképzelnünk. Gondoljunk tehát a szerencsében a szerencsétlenségre, barátságban az ellenségeskedésre, szerelemben a gyűlöletre, bizalomban és nyíltságban az árulásra - és megfordítva is. Ez az igazi életbölcsességnek ki nem apadó forrása.


Arthur Schopenhauer

nov. 8. 03:26

Minden nagy szellemi tanító tanításainak lényege megsejthető néhány könnyen érthető bekezdésből. (...) Válasszuk azt, hogy nem csinálunk nagy ügyet semmiből, legyünk jóindulatúak, megbocsátók, könyörületesek, és szeressük feltétel és kivétel nélkül az élet minden kifejeződési formáját, önmagunkat is beleértve. Összpontosítsunk az önzetlen szolgálatra és a minden teremtmény iránti szeretetre, figyelmességre és tiszteletre. Tartózkodjunk a negatív megnyilvánulásoktól és az anyagiasság vonzásától, az élvezetek és javak utáni sóvárgástól. Kerüljük a merev véleményalkotást, a helytelen elítélését a helyessel szembeállítva, a hiúságot, hogy nekünk legyen "igazunk", kerüljük az ítéletek igazolásának csapdáját. Ítélkezés helyett törekedjünk megértésre. Tiszteljük ezen alapelvek tanítóit, és ne foglalkozzunk a többivel.


David R. Hawkins

aug. 20. 19:25

Bölcs ember csak nagy önuralommal bírja lelkét kiragadni a tömegből, ítéletét függetlenné tenni és szabaddá. Külsőségekben azonban legjobb, ha követjük a bevett formákat és szabályokat.


Michel de Montaigne

jún. 5. 07:41

Az okosság nem bölcsesség. Az okosság készség, idegrendszerbeli és értelmi fürgeség. A bölcsesség az igazság, a megnyugvás, az elnézés, a tárgyilagosság és a beleegyezés.


Márai Sándor

máj. 25. 20:22

Ha közönséges emberek között valamilyen bölcseleti elv kerül szóba, akkor általában hallgass, mert nagy a veszély, hogy elhamarkodottan kiadod azt, amit még meg sem emésztettél. Mikor valamelyikük megjegyzi rólad, hogy semmit sem tudsz, s ez nem bosszant téged, akkor tudhatod, hogy már a bölcsesség kezdetén vagy. Hiszen a juhok sem viszik oda a pásztorukhoz a füvet megmutatni, hogy mennyit ettek, hanem a takarmányt belülről megemésztve kívül gyapjút és tejet adnak. Te se a bölcseleti elveid fitogtasd az avatatlanoknak, hanem azok megemésztése után tetteket mutass.


Epiktétosz

ápr. 22. 14:01
Mi mindent is kezdenék el újra, és milyen bölcs lehetnék! Mind nagyon bölcsek volnánk itt a földgolyón, és a sok bölcsesség által úgy élnénk békében együtt, mint egy nagy család. De nem ez történik. Rettentő ostoba mindenki, a legtöbb embernek még csak arról sincs fogalma, hogy mennyire fogalma sincsen.
ápr. 20. 18:58
Először akkor érzetem bölcsnek magam, amikor kinőtt a bölcsesség fogam...
márc. 27. 08:11

A bölcsesség egyfajta gyakorlati képesség. Olyan készségek összessége, amelyekkel át tudjuk navigálni magunkat az életen. Aki egyszer megérti azt, hogy szinte minden nehézséget könnyebb megelőzni, mint megoldani, annak világos, hogy a bölcsesség nem más, mint a megelőzés.


Rolf Dobelli

márc. 1. 17:59

Tanács

A gyermekévek benyomásait tartsd emlékedben, mert azok tiszteletre méltók. Egyenes úton járj, igaz légy, mert az a legkönnyebb és a legboldogítóbb szerep. Érzéseiddel ne légy pazar, de akinek odaadtad, ahhoz légy hű! S hogyha olykor keresztutakra vezet az élet, kérj tanácsot szívedtől, gondolj azokra, kik onnan felülről néznek le rád, atyád és anyád szellemére, s úgy cselekedjél, hogy ők boldognak lássanak téged.

Jókai Mór

febr. 5. 17:28
Azt mondják, amikor az ember öregedni kezd, birokra kél benne a bölcsesség és a hiúság. Akiben az utóbbi győz, az utoljára még mindenféle fontos pozíciót kapar ki magának, bizonygatni kezdi, milyen eredményeket ért el az élete során, és többnyire elégedetlen, zsémbes öregember lesz. A bölcsnek viszont lassanként összeáll a világ, a dolgok és az értékek a helyükre kerülnek, megtanulja fölülről szemlélni a dolgokat, tudja, min érdemes bosszankodni és min nem, megértő és derűs lesz.
febr. 5. 12:22
Benjamin Franklin mondta: "Ami fáj, az nevel." Ez az oka annak, hogy a bölcs emberek megtanulják, hogy a problémáktól nem rettegni kell, ellenkezőleg, örömmel kell fogadni őket, amiként a járulékos fájdalmat is.
jan. 31. 08:06
Szervusztok! Jó reggelt kívánok mindenkinek! Sehol egyetlen bölcs ember sincs? Akkor kitől okosodjak? :)
193. Napsugár8 (válaszként erre: 192. - Napsugár8)
jan. 29. 08:27

Látod, látod... az ilyen tiszavirág élettel mire mégy???

Nem csak téged korlátoztak, de még az újonnan nyitott fórumodat is hiába keresem.

Pedig azt hittem, tanultál már valamit az elmúlt évek alatt. Sajnálom.

192. Napsugár8 (válaszként erre: 191. - 352f958f1b)
jan. 25. 15:08

A beszélgetés nálam azt jelenti, hogy ha írsz valamit, és én arra válaszolok, és te hajlandó vagy elolvasni és szintén válaszolni rá...

Nálad a beszélgetős fórum: te írod, mondod a magadét, és mindenki más is írjon, mondjon amit akar.

Ez a fajta beszélgetés nem igazán jön be nálam.


Te akkor érzed magad igazán jól, ha forr, pezseg körülötted az élet. Csak amikor már annyira "pezseg", hogy az már neked is sok, hogy az már neked is fáj, hogy az már a te tűrőképességedet is meghaladja... akkor vonulsz vissza. Önként, vagy hathatós rábeszélés nyomán maradsz távol tőlünk. Én a csendesebb vizeket szeretem. De azért hűséges olvasód leszek, és az sem kizárt, hogy esetenként egy-egy bejegyzést én is teszek. :)

191. 352f958f1b (válaszként erre: 190. - Napsugár8)
jan. 25. 13:15

Ez a fórum, amit indítottam, beszélgető fórum.

Bárki írhat amit akar.

Én is összevissza irok, ami éppen az eszembe jut.

Azt, hogy magamnak indítottam azt jelenti, akkor is vezetem, ha senki nem szól hozzá.

Csináltam már olyan országos újságot, ahol mind 40 oldalt egyedül írtam.

A támadásoktól ne félj. Attól megvédlek.

Ha látod a szavazásokhoz való hozzászólásokat fórumát, mióta nem irok oda, más sem nagyon ír.

Akkor van forgalmuk, ha megkeverem az állóvízet.

190. Napsugár8 (válaszként erre: 189. - 352f958f1b)
jan. 24. 06:47

Ha a fórumot igazán magadnak indítottad, akkor más oda már nem is kell. Én sem. :))

Olvasni fogom, de belebeszélni, nem igazán. Az támadási felület lenne azoknak, akik csak azért vannak ott, hogy szórakozásból szétcincáljanak akárkit.


Nem is igazán félelem ez részemről. Alapjaiban a békességet, a harmóniát szeretem. És úgy neveltek, hogy életemben első helyen az igazság, a tisztesség, a becsület áll. Ahol nem ezt látom, az végtelenül fel tud háborítani, és kiállok érte a végtelenségig.


De ha olyan emberekkel találkozok, akik szándékosan provokálnak azért, hogy kijöjjek a béketűrésből, mert ők ezzel szórakoznak... hát szórakozzanak mással. Inkább nem megyek a tájékukra sem... mondhatnám úgy is: igyekszek megválogatni, milyen társaságba keveredek.

189. 352f958f1b (válaszként erre: 188. - Napsugár8)
jan. 23. 20:36

Ezt a fórumot igazán magamnak indítottam.

Olyan ez, mint a vegyes tál, minden van benne.

Nem vagyok lelkiző, bírom a gyűrődést, mert előre tudom, mire számíthatok.

Névtelen, arctalan emberektől csak nem fogok kinyúlni.

Mellesleg a vita és a visszavágások erős oldalam.

Profi kritikus vagyok.

Megértem, ha neked vannak félelmeid.

Ezt a szót én nem ismerem.

188. Napsugár8 (válaszként erre: 187. - Napsugár8)
jan. 23. 18:28

Körbenéztem. Őszintén, van ott néhány olyan emberke, akikkel nem szívesen vagyok egy légtérben.

Indok: nem akarok céltáblájuk lenni, nem véletlen, hogy neked is azt tanácsoltam, hogy ne menj olyan emberek közelébe, akik pofozógépnek használnak, ha éppen ahhoz van kedvük. Néhány ott megjelent emberke esetenként velem is szórakozott. Inkább távol maradok onnét. Ha társalogni szeretnél velem, itt megtalálsz.


Bátor ember vagy, hogy a sok-sok pofon után még mindig indítasz egy újabb fórumot, még mindig kiteszed magad ismételt támadásnak.


Most eszembe jutott egy közmondás:

"Addig jár a korsó a kútra, míg el nem törik."

Az én korsóm már régen eltörött. :)

187. Napsugár8 (válaszként erre: 186. - 352f958f1b)
jan. 23. 13:42
Köszönöm, majd körbenézek ott is. :)
186. 352f958f1b (válaszként erre: 185. - Napsugár8)
jan. 23. 12:15
Azt hittem, hogy nem lesz aki bejön. Kellemesen csalódtam, mert többen is benéztem. Itt mindig lesz érdekes téma. Tégad is várlak !
185. Napsugár8 (válaszként erre: 184. - 352f958f1b)
jan. 22. 17:25
Rátaláltam, tiszta véletlen. Már írtam is bele! :))
184. 352f958f1b (válaszként erre: 183. - Napsugár8)
jan. 22. 17:23

Nyitottam most egy beszélgető fórumot. Címe : Mondd, mi fáj, gyere mesélj.

Nézzél bele, ha van kedved és " bátorságod."

183. Napsugár8 (válaszként erre: 182. - 352f958f1b)
jan. 22. 17:17

Nem biztos, hogy a gonoszok és a provokálók szigeteltek el téged. Engem pl. a "legjobb" játékos társad utasított el az egyik "homokozódtól" azzal, hogy ne szóljak bele, mert ez a ti kettőtök játéka! És ki tudja, hány másik leendő játékos társaddal is megtette ugyanezt. Semmi gond. Tudomásul vettem, valószínű mások is olvasták a rendre utasítását és ennek megfelelően reagáltak.

De semmi gond, itt jó helyen vagy, jó helyen vagyunk. Próbáld meg elfeledni a tüskéket, a bántásokat, emelkedj felül rajtuk, ne add meg nekik az örömöt, hogy szenvedni látnak!!! :))

jan. 22. 16:12

A megnyított témáim, mint beszélgető fórumokként születtek. Főleg az Ugye bár

Jó ideje átkeresztelték valamennyiot fórumjátéknak.

Vajon miért ?

Hogy mindenképpen el legyek szigetelve.

Sajnos, akiknek feladatuk lenne a békés légkör biztosítása azok is a provokálókat védik.

Az emberi gonoszkodások határtalanok

181. 352f958f1b (válaszként erre: 177. - Napsugár8)
jan. 22. 16:06

A gyűlölködés országos.

Jobb és bal...

Régi mondás : Nem tudja a jobb kéz mit csinál a bal

de a balkéz sem tudja mit csinál a jobb...

jan. 21. 15:27
Érdekes gondolat. De ezzel nem inkább azt a nézőpontot támasztja alá, hogy nem érdemes célokat kitűzni magunk elé, mert a kitűzött cél nélkül is tökéletesen boldogok lehetünk. Vagyis hogy nem érdemes semmiért sem dolgozni, küzdeni, felesleges feszegetni, meddig terjednek a saját határaink... ? Hogy inkább süppedek az édes semmit tevésbe, mert gyakorlatilag kenyéren és vízen kívül valóban nincs az embernek semmi másra sem szüksége? :))
jan. 21. 15:00

Igazi filozófus lévén, Szókratész szentül meg volt győződve arról, hogy a bölcs ember ösztönszerűleg igénytelen életet él. Ő maga még cipőt sem hordott; de ugyanakkor a piac szelleme sokszor rabul ejtette, és kiment, hogy az árukban gyönyörködjék. Amikor egy barátja aziránt érdeklődött, hogy miért teszi ezt, Szókratész ezt válaszolta:

- Azért szeretek odamenni, mert ott fedezem fel, hogy annyi minden nélkül is tökéletesen boldog vagyok.

A lelkiség nem annak a tudása, hogy mit akarsz, hanem annak a megértése, hogy mire nincs szükséged.


Anthony de Mello

jan. 21. 14:01
Valaki tudja, hogy milyen is valójában egy igazán bölcs ember?
177. Napsugár8 (válaszként erre: 175. - 352f958f1b)
jan. 20. 11:48
Szerintem most jó helyen vagy! Aki becsül és értékel, majd megtalál itt, és akik pedig eddig pofozógépnek használtak, kereshetnek maguknak más, vagy másik játékot. A lényeg, most jó ideig kerüld őket, ne adj nekik lehetőséget arra, hogy beléd kössenek. Elbeszélgetünk mi itt ami csak szóba jön, az idő majd megoldja a dolgokat.
1 2 3 4 5 6 7

Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook