Betiltották a dohányzást a közterületeken! (beszélgetés)
nem, nem a falakon keresztül, hanem a nyitott ablakon/teraszon, v a folyosón keresztül:))
olvass vissza néhány hozzászólást, és ismerd meg a társasházi lét árnyoldalait:)))
Ezért nem szóltam még, de ez bosszantó! És ha te sem dohányoznál, akkor bosszantana téged is!
Nehogy már én legyek a megértő!:(
ugye ezt a munka tvkönyve dolgot te sem gondolod komolyan?:)))))
ugye te nem alkalmazottként dolgozol?:)
ez kb olyan, hogy valószínű téged is bosszantana, ha a szomszédod mondjuk szemetet gyűjtene a lakásában, és átterjedne hozzád a bűz, vagy netán a csótánycsaládok nálad kirándulnának. pedig ő is csak a saját lakásán belül tevékenykedik...
de egy gyakoribb példa: szomszédod bazi büdös olajos dolgot süt/főz, és a szag átterjed hozzád is. és ezt mondjuk minden nap megteszi, mert ilyen az ízlése. nyilván odalennél az örömtől, hogy minden nap büdös kajaszag van a te lakásodban is. (bár ha dohányos vagy, valószínű ezt sem érzed)
kezdj el teázni (az legalább nem árt), és bögrével a kezedben állj ki te is az udvarra/konyhába/pihenőbe.
ha kávézni lehet, akkor teázni is, nem?:))
esetleg csokit enni, bár ez hosszú távon hízlal, ha napi ötször eszed..
Ami engem még felháborít, hogy a bagósok kevesebbet is dolgoznak! Mert nekik jár a kávé és jár a bagó....nekünk meg csak a szánk!
Volt, hogy a területi vezető, a leltárkor kiengedte a bagósokat ,mi meg megszámoltunk még egy területet és persze szóvá tettem és majdnem leharapták a fejem cigisek! Ez fer dolog?
igazad van, hogy az alkohol fogyasztást is korlátozni kellene.
ahogy a dohánytermékeket is.
ahogy már korábban is írtam, amíg dohányzol, úgysem tudod megérteni, hogy milyen hatással vagy a nemdohányzókra.
nyilván szerinted a dohányfüsstel nem zavarsz senkit, csak azt nem értem, miért tiltakoznak ennyire a nemdohányzók, hiszen nem is zavja őket a dohányfüst ?:)))
Sziasztok!
Nem kell ám megkövezni a véleményemért:)
Amíg az alkohol nem,hogy tíltva van még reklámozzák is addig nem látom értelmét annak,hogy a dohányzókat másodrangú állampolgárként kezeljék.
Még nem hallottam olyan esetet,hogy a dohányzó brutális agresszív a családjával szemben.
Csak akkor ha az alkohol társul mellé.
Cigizek több mint 40 éve.Vállalom azt is,hogy nem szokom le.D
Msn-en úgy szakadt meg a beszélgetés,hogy mondtam a lánynak,hogy kimegyek cigiért.Felháborodott!
Megkérdeztem,hogy átmegy a füst?
Na itt vége lett.
Számomra felfoghatatlan ez az agyon szabályozás!
Legtöbb dohányzóba szorult annyi illem.hogy SOHA nem gyújt rá olyan helyen ahol ez nem való.
nagyon jó, hogy igyekszel figyelembe venni mások tiszta levegőhöz való jogát a dohányzásod közben. de egyrészt ezzel nem minden dohányos van így, másrészt talán néhány esetben észre sem veszed, hogy zavar valakit a füst amit kifújsz.
nyilván te toleránsabban állsz hozzá a dohányzáshoz, mivel magad is dohányos vagy.
majd akkor fogod megérezni, hogy milyen a dohányfüst szaga, ha egyszer netalántán te is leszoksz, addig úgysem érzed. (ezt több leszokott dohányos mondta, hogy pár hét nemdohányzás után kezdte el érezni, hogy valóban milyen büdös a dohány, és mennyivel jobban érzi az egyéb illatokat és ízeket is, mint dohányos korában.)
Azt hiszed az jó, hogy az erkélyen szívod?
Én nem tudok szellőztetni,mert a szomszéd is az erkélyen szívja el a bagóját! És volt már, hogy mérgembe úgy bevágtam az ablakot, hogy majdnem betört! Nem tilthatom meg neki, hogy hol szívja azt a rohadást,tehát szenvedünk itthon! 5-en szenvedünk egynek az öröme miatt!:(
Nem tudom itt vagy a másik fórumban olvastam, hogy van intelligens dohányzó...én annak tarom magam. Soha nem dobtam el a csikket, a buszmegállóban mindig a legtávolabb álltam a többiektől és csak akkor közelítettem hozzájuk, amikor elnyomtam a cigit.
A filmek hatásáról pedig, inkább a cigizést lessék el onnan az emberek, mint a gyilkolást, verekedést, drogozást...
Sajnos én is ezt látom, hogy bandákba verődve cigiznek és sokszor kis 6-7 évesek is.....Elhűlve néztük a férjemmel, hogy ilyen pici és ott cigizik, mert a többiek is ezt teszik.
Nálunk a férjem cigizett, mikor megismerkedtünk, de amint megtudta, hogy asztmás vagyok le is szokott róla.
Ha hozzánk vendégek jönnek, akkor tudják, hogy nem lehet cigizni, úgyhogy sajnos a mostani mínusz fokokban is ki kell menniük az udvarra...
Kellemetlen nekem végül is az is, hogy ha én megyek vendégségben ( tesóimhoz ) akkor még a saját otthonukból is kiszorulnak miattam.
De szerintem egyben normális is, ha valaki rá akar gyújtani és mások nem cigiznek, akkor figyelembe veszik, hogy ott vannak a gyerekek és nem füstölök oda..inkább kimegyek és ezzel csak saját magam egészségét károsítom.
ha otthon iszol, mint alkoholista, az engem speciel sokkal kevésbé zavar, mintha az utcán a képembe fújnád a füstöd. :))))))
(ezt nem konkrétan rád értettem, kérlek ne vedd sértésnek, természetesen remélem, hogy nem leszel alkoholista sem)
amúgy szerintem igen, javult a helyzet.
nézz csak meg egy 20-30 évvel ezelőtt készült filmet, vagy interjút, minden nagymenő cigivel a szájában mutatkozott. ma már ilyen fel sem merülne senkiben, mert ma egyre több ember inkább szánalmasnak tartja a dohányzókat, mint trendinek.
További ajánlott fórumok:
- Városok, ahol betiltották a közterületeken a dohányzást. Mi a véleményed róla?
- Szokjunk le a dohányzásról, én ma kezdem szeretnék egészségesen élni
- Éljen az új dohányzásellenes törvény!
- Le akarok szokni a dohányzásról-Velem tart valaki? Holnaptól!!!!
- Munkahelyi dohányzás/ nem dohányzás.
- Hogyan szokjak le a dohányzásról 2 hét alatt?