Betegség a családban... ti hogyan élitek meg? (beszélgetés)
"A tabutémák növelik a feszültséget
– Hiába vezeti jó szándék, sokszor nem éri el célját az a beteg, aki családtagjai megkímélése érdekében magában tartja az érzelmeit, a helyzetével kapcsolatos gondolatait, problémáit. Az információk visszatartása, magunkba fojtása sok energiát emészt fel, és további feszültségeket szül. Ez az elhallgatás kölcsönös: a hozzátartozók sem beszélhetnek nyíltan a bennük zajló történésekről, s miközben kölcsönösen "tekintettel vannak egymásra" észrevétlenül nő köztük a távolság. A rázós dolgokról nem beszélnek, nem kérdeznek, ám közben mindenki érzi, hogy valami nincs rendben. Az érzelmekről, a félelmekről való őszinte beszélgetés nagyon sokat segíthet a titkoltan vagy bevallottan nyomasztó gondolatok, érzések feldolgozásában"
Akkor sorstarsak vagyunk, csak nekem meg plusz itt van egy kisbaba is... En Spanyolorszagban elek, otthon voltam tobb mint 1 honapot, az nagyon sokat jelentett anyunak, foleg, hogy a kisunokajaval lehetett! Decemeberben ismet megyunk haza, megint egy hosszabb idore tervezem, ha ez segit a gyogyulasaban...
Anyu most q10 kapszulat szedett, es a masodik kezelesbol semmit sem erzett. Az elsonel meg nem szedte, akkor sajnos 1-2 hetig nagyon rosszul volt. Ezt fel evente kell szedni 1 honapon keresztul. Neki nagyon jo! Azt a gombat en is olvasgattam, de nem tudtam higgyek-e benne... ezen kivul meg van egy nagyon jo immunerosito inyekcio, most nem jut eszembe a neve, en anno azt kaptam evekig amir beteg voltam, es nekem egy csodaszer volt, nagyon hamar rendbejottem. Legalabbis mi ugy gondoljuk, hogy az is hozzajarult. Mondtam anyunak, hogy neki is ki kellene probalnia, csak borzaszto draga, kulfoldrol kel megrendelni...
Koszonom szepen, nagyon sokat segit, hogy ezeket leirjatok!
Csodaszerek: Sajnos anyu is bedolt az egyik ilyen "csodateanak" es vagy masfel evig itta par evvel ezelott... havi 20ezerert, es szornyu ize volt, rengeteg macera volt vele, aztan persze szart sem ert (elnezest)...
Rengeteg vitamint is szedett, allandoan olvasgattam, hogy miket kell illetve lehet ennie, szednie, tenyleg nagyon sok penzt koltott vitaminokra, erre-arra, de sajnos semmi sem segitett... Probal egeszsegesen taplalkozni, sok zoldseget, salatat, gyumolcsot, halat eszik, semmi cukor, (nem is kivanja), feherliszt helyett teljeskiorlesu lisztet fogyaszt, nem eszik zsiros eteleket..
Ja, és még valami.
Anyum V..ga gombát szed, mióta kiderült a betegsége. Csodaszer, nem csodaszer, de az tény,hogy a kemoterápia mellékhatásaiból egyelőre SEMMIT nem érez. Azt leszámítva, hogy kihullott a haja. Ez nem a reklám helye, és én abszolút nem hiszek vakon az alternatív gyógymódokban, de kiegészítőnek tökéletes - úgy látszik - ez a szer.
Szia!
Èn Svédországban élek, anyum meg otthon egyedül, és júniusban derült ki, hogy mellrákja van.
Rettenetes érzés volt, mert tudtam,hogy nem lehetek ott végig. Hazamentem az operációra, jó volt mindkettőnknek. Most kemoterápiát kap, jövő héten kezdi a harmadikat. Nagyon rossz,hogy nem lehetek vele, de hidd el, nagyon sokat jelent az is, ha csak telefonon, skype-on, mailben, stb. tudtok kommunikálni és erősíteni egymást. Nagyon fontos,hogy ne csak erről legyen szó köztetek, hanem az élet mindennapos dolgairól is. Ha valaki, én átérzem a helyzetedet, és nagyon drukkolok,hogy jól menjenek a dolgok!
Szia,
az, hogy félsz, teljesen normális reakció. Főleg ha eddig a közeli családban nem volt még ilyen betegség. És a rák azért elég ijesztő tud lenni, ezt be kell vallani. Az alábbiakat csak saját tapasztalatom alapján írom.
Amit tenni tudsz/tudtok:
- támogassátok, lehetőleg ne csak szavakban, hanem tettekben is. Anyukádnak ahogy az idő előrehalad, lesznek/lehetnek olyan időszakai, amikor nem akarja jelezni, hogy rosszabb neki, "nem akarok a terhetekre lenni", hiszen nyilván ő is tudja, hogy a betegsége titeket is rosszul érint. Ezért ha lehet, a helyben élőknek oda kell figyelni arra is, amit nem jelez és nem mond ki.
- lehetőleg figyeljetek oda arra, hogy jó orvosa legyen, ha szükséges és lehetséges, váltsatok, ha kell.
- nekem meggyőződésem, hogy a tehénszart még úgy melegen eladnák, ahogy az állatból kipottyant, ha valaki kitalálná, hogy az rákbetegség ellen hasznos. Nos, éppígy tele van a piac haszontalanabbnál haszontalanabb vacakokkal, ellenőrizetlen, bevizsgálatlan, ki-tudja-honnan-szalajtották termékekkel, valamint olyanokkal is, amiknek egy nagyon olcsó és könnyen beszerezhető gyógynövény a hatóanyaga, de más néven százszoros pénzért adják. Direkt nem írok konkrétumokat, mindenesetre mielőtt havi fizetéseket tuszkoltok bele egy-egy csodaszerbe, mert az biztos segíteni fog (és fogsz ilyen ajánlásokat kapni, ha nem kéred akkor is), nézzetek körül a neten és tájékozódjatok.
Örülök, hogy anyud jól viselte az első kezeléseket, ez biztató!
Koszonom! Igen tudom, nagyon sokat szamit a pozitiv hozzaallas, de attol meg az ember fel... Meg fogom nezni a videot!
Egyebkent nagyon jo etvagya van anyunak, az elso kezeles ota hizott 2,5-3kg-t es jol erzi magat, jol nezi ki, ugyhogy aki nem tudja, hogy beteg, nem is gondolna... Kedden lesz CT es mar nagyon izgulunk, hogy milyen lesz az eredmeny... En biztatom, mondom neki, hogy minden rendben lesz!
Én csak annyit tudok írni, hogy POZITÍVAN álljatok hozzá. Meg fog gyógyulni, mint ahogy sok ember a pozitív gondolata erejével.
Ebben a videóban vannak hasonló történetek.
Par honappal ezelott kiderult, hogy anyukamnak rosszindulatu majdaganata van. Mar 16 eve tudja, hogy hepapitits c virussal fertozodott meg, mikor a noveremet szulte 31 evvel ezelott(veratomlesztes), de sosem foglalkozott vele sajnos, csak verkepet csinaltatott evente, de nem ment el kezelesre es szurovizsgalatokon is ritkan vett reszt (utoljara 6 eve). Persze most mar utolag banja... mindig mindenki fontosabb volt neki, mint sajatmaga. A daganat sajnos annyira szetterjedt a majan, hogy nem lehet kioperalni. Most kapott 2 kezelest, amivel probaljak a daganathoz vezeto ereket elzarni, hogy ne tudjanak tovabbterjedni, es taplalekhoz jutni a rakos sejtek.
Probalom biztatni es az egesz csalad, de nagyon nagyon felek, es tudom, hogy o is fel, bar pozitivan all hozza. Raadasul en kint elek kulfoldon es van egy 4 honapos kisfiam, de folyton anyura gondolok, es arra, hogy mi lesz, ha nem gyogyul meg...
Azert inditottam el ezt a forumot, hogy olyan emberekkel tudjak beszelgetni, akik ugyanezt mar ateltek, vagy atelik eppen...
További ajánlott fórumok:
- Minimálbérből családban egyre nehezebben jövök ki, vagy talán már ki sem jövök.Ti hogyan csináljátok?
- Influenzás a családban! Szeretnék tanácsokat kérni Tőletek, hogy egy fedél alatt élve egy influenzással, hogyan tudnám megúszni ép bőrrel?
- Hogyan lehet finoman rávenni egy férfit arra, hogy költözzön el otthonról és éljen családban?
- Hogyan lehetséges ez egy családban?
- Hogyan előzzem meg, hogy a fiam elkapja a hányásos vírust, ha valaki már elkapta a családban?
- Egy ügyvéd hogyan értesül az ügyfele haláláról, ha a családban senki sem tudja, hogy az elhunyt hagyott-e végrendeletet?