Beszélgessünk bármiről 🙂 (beszélgetés)
Hihiii..vicces.
Engem még le is alkoholistáztak. Lehet. Megjárja. Szeretem a szeszt. Ez vagyok én. Nem részeg, de valóban szeretek fröccsözni. 2 bor - 3 szoda arányban.😊
A füves füvet viszont nem állom. 😉
Nem titok, Szederke.
"Gyereknek lakás?" - a téma elment egészen más irányba. Szó volt benne alkoholizálásról, drogokról.
Én konkrétan a füvezés témához szóltam hozzá, azért is említettem tegnap itt, hogy nem jointot szívok, hanem port kellett volna. Ezt nem véletlenül írtam, hogy port kellett volna szívnom.
Naná, hogy kétértelmű!:)
De tegnap elmaradt a porszívózás, mert rám sötétedett, és nappali fénynél szeretek port tisztítani.
Hangoska tudta, miről beszélek, mert neki is volt ott hozzászólása.
Meg is lettünk bélyegezve, mint füvezésnek hódolók. :)
Tényleg nagy hódolója vagyok a fűnek.. Az illatát egyenesen imádom. Főleg a frissen vágottét. Az valami csodálatosan részegítő. Akkorákat tudok bele szívni, hogy csuda! És valami isteni érzés.
Kár, hogy nem nagyon tudunk beszélgetni. Én többnyire csak ilyentájt jövök fel, ritkán sikerül korábban.
Na, Szederke, te is kerülni fogod ezek után a társaságomat? Hiszen fűimádó vagyok.
Egyébként annyit írtam abba a bizonyos topikba, hogy 1 szál füves cigi senkit nem üt ki úgy, hogy 3 óráig csak bámuljon bambán maga elé. Ennyi a történet.
Sziasztok!
Mit csináltok? Én munkában, 2 körül végzek.
Este jönnek át barátok, még be kell vásárolnom (sör,bor,cider :) és valami vacsit még össze kell dobnom. Egy nagy tálra gondoltam, csak úgy mindentbele alapon, legyen rajta kolbász, tarja, virsli, zöldségek, sajtok. :)) És abból mindenki annyit falatozik amennyit akar.
Na, majd mesélj!
Egy kalappal. :))
Na, megint elmaradt a szívás. Port akartam szívni, nem jointot. De már késő van, majd holnap.
Hangoska, beleolvastam egy másik topikba. :D
Hali Hangoska!:)
Én is csak azért próbáltam így magyarázni, mert valahogy csak le kell vezetni a gyereknek.
Felkötheted a bugyit te is ősztől. :)
Igen, én is arra jutottam, mint Szederke és Hangoska.
De kizártnak tartom, hogy 2. osztályban excel táblázatban dolgoznának.
Tehát próbálom leírni, hogy tudnál segíteni a kislányodnak. gondolom, négyzetrácsos füzetben dolgoznak.
1-től 10-ig írja le a számokat az 1. sorba
11-től 20-ig a 2. sorba
21-től 30-ig a 3.sorba
31-től 40-ig a 4. sorba
41-től 50-ig az 5. sorba.
Mondjuk jelölje Róka Rudit pirossal, Mókus Misit kékkel.
Róka Rudi 4-esével számolva karikázzon, Mókus Misi 6-osával számolva mondjuk foglalja négyzetbe a számokat.
Találkozik a 12, 24, 36, és a 48-as mező. Ez a 4 szám a közös, amit mindketten leírtak.
Szia Kata!
Nem tudom, hogy egy hasonló példát hogyan vezet le a tanító a gyerekeknek.
Mert ugye nem csak megtippelni kell, hanem meg is kell tudni magyarázni, hogy jött ki az eredmény.
Arra jutottam, hogy mindössze 1 kulcsot kell megtalálniuk a kalózoknak, az nyitja az összes ládát.
Szóban jobban meg tudnám értetni, így nehéz.
Megpróbálom.
Szóval azt tudjuk, hogy az "A" láda kulcsa nyitja az "E"-t is.
Tehát leírja a kislányod az "A" mellé a "E"-t. De rögtön hozzá tudja írni a "B"-t is, mivel az a "A" láda szomszédja. Közben a ládákat áthúzhatja, így duplán látja az eddigi eredményt. De mivel az "E" és a "D" is szomszédos láda, jöhet a B" mellé a "D" is, aztán a "C" is kipipálva, mivel ez a "B" és a"D" ládának is szomszédja.
Tehát sorban áthúzhatja a ládákat.
Valahogy így néz ki:
A+E+B+D+C ->megvan mind az 5 láda, és egyetlen kulcs elég a kinyitásukhoz.
Mondom, ha ott lennék, és lerajzolnám a ládákat, és mindig áthúznám azt, amelyiket nyitja a kulcs, biztos érthetőbb lennék.
De talán így is ki tudsz belőle hozni valamit.
Ma nem volt valami hasznos napom. Fiúkának reggel megígértem, hogy elhozom őt ebéd után. Így is lett. Még egy félórát csavarogtunk, és fél 2 óta itthon vagyunk.
Úgy volt, hogy barátaink jönnek át koraeste, de áttették holnapra. Nem is baj. Majd készítek valami egyszerű vacsit és eldumálunk estig. ;)
További ajánlott fórumok:
- 2009 áprilisi babát várók beszélgessünk
- Harmincas Bagoly Anyukák ! Beszélgessünk!:)
- 2010 decemberre babát várók, gyertek beszélgessünk!
- Akik a Budai Meddőségibe azaz BMC-be járnak, ide! Beszélgessünk!
- Csajok! Pasik! Beszélgessünk! Bármiről!
- Egy fagyi mellett beszélgessünk .... bármiről.. ilyen nagy melegben