Beszélgessünk a hozzátáplálásról! (beszélgetés)
Már hónapokkal ezelött vettünk neki mi is, és az elsőt oda is adjuk neki, de nem rajong érte. A szárát jobban szereti rágogatni, de azt sem sokáig.
Egy fogorvos ismerősöm mondta, hogy minél elöbb ismertessük meg a fogkefével, hogy amikor már lesz foga meg tudjuk mosni neki, és ne legyen idegen érzés, hogy valamivel matatunk a szájában.
Sziasztok Anyukák!
Ezt én is olvastam, és kipróbáltuk. Nálunk bevált! Túlságosan! Ha elfárad, nem hajlandó csak úgy elaludni. Csak az ágyában, vagy a babakocsiban! :S Nagymaminál alvás szóba sem jöhet! :-(
Anita
Hát, én már nem tudom! Két éjszaka most már át kellett vennünk magunkhoz, mert felébredt és nem lehetett visszatenni a kiságyba.
Mindig így aludt el: szoptatás közben elalszik az ölemben, és pár perc múlva leteszem. Ez így van mióta megszületetett.
És nappal is ugyanez volt a módszer eddig is: szoptatás-alvás-kiságy. Mindig volt olyan, hogy felébredt, volt hogy sírt is, de eddig mindig visszaaludt 2-5 percen belül egyedül. Meg arról nem is beszélve, hogy 1 hete kb., már ott tartunk, hogy nappal 10-15 perc után ébred és nem tudom visszavarázsolni az ágyába.
Nagyon elegem van, 1 hónapja szenvedünk, és már el is fáradtam, meg az ötletekből is totál kifogytam.:((((((((((((
Éjszakák milyenek?
Azt olvastam, hogy meg kell tanítani a gyereket a saját ágyában elaludni, mert ennyi idősen már nem azért ébred éjjel, mert éhes, hanem hogy "leellenőrizze", hogy minden úgy van-e ahogy akkor volt, mikor elaludt. Namármost, ha valami nem úgy van(pl az öledben aludt el, most meg egyedül van a kiságyban) akkor jön a sírás. Lehet benne vmi, vagy?
Alvás előtt az összeharapdált cici következett szopi ügyben.. gondolhatjátok, hogy vártam. Hát megint harapott volna, de most előbb a kezem raktam oda elé. Tisztára be volt pörögve, szó szerint forgott-pörgött össze-vissza az ágyon. Amikor a cicit is akarta volna megint harapni,mondtam elég és beraktam a kiságyba. Elkezdett könyörögve sírni...kivettem, próbáltunk szopizni-most sikerült, de közben köhögött, fuldoklott. Végül mellém vagyis a cici mellé bújva aludt el. Remélem jó éjszakánk lesz!!!
Azért harapna, mert fáj az ínye??? Vagy csak játszik? Nem tudom...Nem is fogom hagyni, hogy a cumisüveget egy picit is rágcsálja, mikor már nem iszik! Eddig se hagytam mondjuk, de észrevettem mostanság, hogy ezt csinálja.
Jó éjszakát nektek!
Hát, Lányok nem panaszkodhattok a gyerekeitekre! Regina is szépen behozta a leadott dekákat (Zétény 60 gr-mal volt csak több ennyi idősen), Peti meg valóban akkora, hogy néhány 1éves is megirigyelhetné. Szilvi gyógyuljatok meg mielőbb!
Mi továbbra sem gyarapodtunk újabb foggal, pedig már nagyon látszik, de mégsem akar áttörni. Az alvás továbbra ia katasztrófa: ma már hagytam ordítani, mert nem tudom mit csinálhatnék még, de ugyanolyan hangerővel üvöltött 30 perc után is, mint az első pillanatban. Így végül kénytelen voltam vele lefeküdni, mert amint kicsit felébredt és nem látott, már rá is zendített. Így viszont sikerült aludnia több, mint 1,5 órát. Ezzel nem lenne baj, ha közben nem volna megint egy rakás szemétdomb a ház.:((((
Köszi, ezt majd kipróbálom gyümölcsökkel! De azt hiszem, még várok egy kicsit, mert még az 5 hót sem töltöttük be!
Anita
Sziasztok!
Az ebédet szépen bevágta a kicsi, igaz tettem bele a tegnapról maradt paradicsomos krumpliból is. (vagy 3 kanálnyi volt)
10360 gr, hossza: 77cm, fejkörfogat: 47, mellkörfogat: 50-feltéve, ha a két utóbbit jól mérték, mert múlt hónapban a fejkörfogatra 48,5 volt beírva, igaz akkor mintha kapkodva mérték volna. Lehet a mostani a helyes adat.
A doki szerint a méretei elég lennének egy 1 évesnek is!:-) de nem mondták, hogy baj, megdícsérték, hogy szépen fejlődik.
Kaptunk egy csomó gyógyszert(köhögésre 2-őt is, gyulladáscsökkentőt,orrcsepp) remélem, már hatni fognak.
Ma du-án szopi közben úgy megharapott, hogy még vérzett is a mellbimbóm...:-(((((( totál kész vagyok mára!!! (fáj a fejem, a torkom-lehet elkapom a kicsitől, fáradt vagyok + ilyen apróságok)
Regina 9 hónapos 1 napos,
testsúlya: 9840g
magassága: 74cm
(mást nem mértek, a magasságot is csak mert kértem)
sziasztok!
Ma fogok először adni tököt manónak, mert mi is azt eszünk. Krumplival és csirkehusival. Remélem ízleni fog neki!
Majd du-án jelentkezek, mi volt a tanácsadáson!
Sziasztok Anyukák!
Szeretném megkérdezni, hogy mikor adtatok először a babáknak rizst, és hogy an csináltátok meg?
És azt adhatom délben krumpli helyett, vagy nem számít főételnek?
Köszi: Anita
Helló!
Én könyvelő lennék! Miben segíthetek?
Anita
sziasztok!
Nem is írtam, hogy tegnap uzsira adtam először szilvás kajcsit. Úgy bevágta a fiam, hogy csak néztem!:-) Örültem, hogy ezt is szereti!
Ma a paradicsomos krumplis csirke is elfogyott!:-)
Jó éjszakát mindenkinek!!!
Halihó!
Végre egy picit mintha jobban enne a lányom! :) Legalábbis az utóbbi napokban jobban elfogadta a kanalas ételeket, mint az elmúlt időszakban. :))
Sziasztok!
a helyzetünk katasztrofális! Az elmúlt napok ébredési időpontjai: 3/4 6, 1/4 7, 3/4 6. Napközbeni alvás: jó esetben 1,5 óra 2-3 részletben. Ébredés: reggel és napközben egyaránt ordítva. Hajam: egy szál sem. Idegeim: rongyokban.
A bal felső 2. metszője már majdnem áttört, de nem igazán akarom hinni, hogy ez okozza ezt a nagy felfordulást.
Ja, és hogy a topichoz is szóljak: az evéssel semmi baj, kivéve, hogy mindig az kellene neki, amit mi eszünk.
Nálunk 1000 fok van és süt a napocska. (Én meg rohadhatok du. a suliban... :( )
Hogy őszinte legyek, még nem érdeklődtem máj ügyben, majd megkérdezem!
szia!
Azt hiszem úgy 6 hónapos lehetett, amikor először próbálkoztunk a májjal a doki tanácsára. (fél csirkemáj) de akkor még nem nagyon ette-most kicsit már kóstolgatta. Heti 1x lehet csak adni. Most én is szüneteltetem kicsit. Elég erős íze van szerintem a bébikaják után. (lehet esetleg azokkal keverni...) majd meglátjuk. Ha gondolod, megpróbálhatod, mit szól hozzá? Neked a védőnő mit tanácsolt ezzel kapcsolatban?
más:Én is nagyon remélem, hogy már jobban lesz manó,mert nem győzöm szívni szegénykémnek az orrát. Már egész jól tűri a porszívó-orszívózást is. Állandóan tele van az orra-amint kiszívjuk...
Holnap megyünk tanácsadásra,ezért nem is mentünk vissza a dokihoz, ott úgyis megnézi. De legalább eszik, jókedvű, ha kap levegőt...és kicsit jobban alszunk.(igaz legalább 3x még felébred éjjel-eszik is.)
Legyen jó napotok!!! Itt esik az eső:-(((
Ez nem a körzeti orvos volt, hanem azallergia vizsgálaton mondta az orvos ezt. Meg kell jegyezzem megint lett rajta 1-2 folt , mivel a doki közölte, hogy a gyerek dagadt, azért kakil sokat. (sokat eszik) Kijelentette, hogy nem allergiás a gyerek, adjak neki mindent, amit egy ilyen korú gyereknek kell. Majdnem hülyének nézett, hogy még nem kapott sajtot, túrót, joghurtot.
Na most adtam neki sajtot és vannak új foltjai. Még pár napig "tesztelem" a gyereket.
Enni pedig napi 5x adok neki. Ez a normális tudtommal. Ennyi a súlya , mi is nagydarabok vagyunk, és kész.