Beszélgessünk a hozzátáplálásról! (beszélgetés)
Gratulálok Nektek is!
Mit adtatok ezeknek a bébiknek, hogy átaludták az éjszakát? :DD
Sziasztok!
Fiacskám este 8-reggel fél 7-ig aludt!!!:-)))
Ma ebédre megint főztem neki: brokkoli-répa-cs.husi,pici krumpli. Nagyon ízlett!
Úgy tűnik, jön a 3.fogacskánk felül!!! Már látszik-fehérke!:-) Most gondoljatok bele: nátha,orrdugulás,fogzás. Remek. Ezért volt annyira nyügös! Ja és többször van tele a pelus, és folyósabb is... Most alszik a kis manóm.
Kidobáltam egy csomó lejárt tejcit...ez van. Végül is valahol jó, hogy nem kellett felhasználni!
Legyen jó hétvégétek!
Olyan rendes volt a gyerekem, hogy a betegsége ellenére is 1/48ig aludt.
Én sem tudok semmit a fahéjról.
55év!!! Gratula nekik!
Én is így vagyok ezzel. Kicsit mókás, hogy összesen jó ha 5 fűszerről tudni valamit. :(
Egyébként ízesítek vele, tejberizst, -grízt, persze csak nagyon picit teszek bele, aztán csak reménykedek, hogy nem gond...
Semmi gond!!!
Gratula a nagyszülőknek, és a nagyszülőkhöz!:)))
na sziasztok, holnapután jövök, mert holnap ünnepli a family, h a nagyszüleim 55éve házasok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ez rettentő sok
na legyetek jók
Igen, csak Te lamaradtál a nálunk immár 1 hónapja tartó előzményekről: a fiam nem volt hajlandó nappal aludni, néha csak 40-45 percet, viszont látszott rajta, hogy szüksége lenne rá.
És most a héten már odáig jutottunk, hogy éjjel is felébredt 6-7 órányi alvás után, és min. 1 óra, de inkább több kellett, hogy visszaaludjon. Majd ezek után nem akart aludni nappal. És azt azért elismerhetjük, hogy egy ekkora gyereknek még nem elég napi össz. 9-10 óra alvás.
és végig szunyálja az éjszakát
JUPPÍÍÍ
én nem erőltetem a nappali alást, ha akar alszik, és akkor nem zavarom.azért mert beállt a 19-20tól 8ig rendszer,és ha sokat alszik nappal, tovább bírja este, viszont reggel ugyanúgy kel, és akkor nyügibaba.
max 2szer alszik, és max 3/4-1 órát.
Ugye-ugye? Bejön ez a visszaaltatósdi! Gratulálok! :) Így legalább lesz neked is egy kis pihenőd. És az éjszaka? Hát, sárgulok az irigységtől! :))
A darabosat ne erőltesd, majd eljön az ideje, Ő érzi igazán. :)
Én sem adtam neki elbb sok rizst, hanem egyszerűen beletettem a kajájába.
Ma megkínáltam 8 hónaposoknak való őszibarack sertéshússal menüvel. Eleinte tátogott szépen, bár furcsállotta az állagát, de aztán hamar feladta,mert már éhes sem volt meg nagyon elálmosodott. Nem igazán haladunk ezzel a darabos kaja dologgal, bár nem is nagyon akarom erőltetni, amíg nincsenek felül is fogai.
A banánt, babapiskótát, kenyérhéjat elrágcsálja, szétnyomkodja, de a rendes kajáknál nem nagyon hajlandó próbálkozni.
Az alvással ma éjjel rekordot döntött a legény: este fél 9-től aludt ma reggel negyed 9-ig. Tegnap mikor nappal le akartam tenni, persze felébredt. Így aztán szépen "visszanyomtam" a kiságyba, leültem mellé a földre, és simogattam, meg "Bóbitáztam" neki. 10 perc alatt elaludt. (aludt majdnem 1,5 órát) Ma ugyanez, csak nem kellett mesélni, elég volt a simogatás. Végeredményre most várok!:)))
ezek szeint van előnye annak is, ha tápszeres a baba...
bár én szerettem volna szoptatni, de így alakult.
még a borsót is???pedig az édesnek mondható.én nem szitáztam..az elejétől kezdve héjastul turmixoltam.
persze eleinte minden zldséghez adtam pici tápszert, h ismerős leszen neki.
nem tudsz anyatejet adni a zöldséghez??vagy nagyon morbid?én ezt tenném.
3 hónapos korában evett már almát, a banánt meg kb 1 hónapja adagolom, és uzsira megeszik egy almát több mint fél banánnal.bejönnek neki az új dolgok, hál'istennek, és a kanállal sem volt gond.mára már úgy eszik, mint az álom.
most hívtam apucit, h hozzon körtét, meg barackot, holnap vmelyiket bepróbáljuk.és a C-vit miatt(mert kicsit betaknyosodott) lepréselt, átszűrt kiwit is iszik pohárból.és az is tetszik neki
Elvileg úgy kellene a rizst kezdeni, hogy sok rizs, kevés gyümölcs vagy egyéb "adalék". Én fordítva csináltam, mert az én kicsim előbb evett gyümölcsöt, mint rizst - egyébként nem jött be neki a rizspüré. Amióta eszik kisebb darabokat, megeszi a főtt rizst egyben (felcsipegeti), de a múltkor már csináltam neki tejberizst, az is ízlett.
A fenti "monológot" azért írtam, hogy ne lepődj meg, ha esetleg fanyalogni fog először a kisfiad a rizsre, akkor tegyél bele többet az ismerős ízből.
köszönöm.
szerintem gyümis desszert lesz ma belőle.