Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Bent maradt foggyökérdarab ki tud magától lökődni? Van valakinek ezirányú tapasztalata? fórum

Bent maradt foggyökérdarab ki tud magától lökődni? Van valakinek ezirányú tapasztalata? (tudásbázis kérdés)


2013. szept. 4. 20:51

Az az érdekes, hogy ugyanolyan kedves a szakrendelőben, mint más a magánrendelőjében.

60 km-re lakik tőlünk, onnan jár be egy héten kétszer, nem tudom ha elmennek kit fognak találni mert már őket is nehezen találták az egészségházunkba.

26. szomorú069 (válaszként erre: 24. - Geridina)
2013. szept. 4. 17:22

Hát igen, ő még biztos nem fásult bele...

Sajna nem vagyok pesti, de köszönöm, nagyon aranyos vagy.

A probléma még fennáll, a "dolog" bent van, de nem okoz gondot egy ideje. Most nem nagyon van időm dokihoz szaladgálni sajna, de 1-2 hónapon belül megcsináltatom végre. :)

25. aniik (válaszként erre: 22. - Geridina)
2013. szept. 3. 21:24
nekem májusba volt foghúzásom, szájsebész czinálta, mivel húzás közben beletört a fog, kipucolászta ,és közölte lehet még kilőködés, igaza volt, mert napokig fájt, és egyszer észrevettem valami zúrósat az ínyemen, egy nagyon kis darab fog volt, kilökődött, utána szépen gyógyult, tehát a foghúzás után kb. hét volt fájdalmas
24. geridina (válaszként erre: 23. - Szomorú069)
2013. szept. 3. 20:52

Neked megoldódott azóta a problémád?

Egyébként tavaly végzett a csajszi az egyetemen, talán ezért ilyen kedves, aranyos, és lelkiismeretes.

Sajnos már csak ebben a hónapban dolgozik nálunk a szakrendelőben, lejár a szerződése, és a lakóhelyén, Pesten dolgozik a magánrendelőjében. Ha pesti vagy, szívesen megadom a címét, hátha Veled is csodát tesz:)

23. szomorú069 (válaszként erre: 22. - Geridina)
2013. szept. 3. 17:09
Hűűű de jó doki lehet... :) mázlid van.
2013. szept. 1. 16:35

Sziasztok!


Mindenkinek megoldódott azóta a problémája?

Most keresgéltem és találtam rá a fórumra, leírom, velem mi történt, hátha segít valakinek:)


Kb 6 éve húzták egy hátsó bölcsességfogamat. Semmi gond nem volt, kijött, hazamentem, aztán fél óra múlva visszamentem (még tartott az érzéstelenítő hatása), hogy nézze már meg a doki, mert valamit érzek benn. Megnézte, azt mondta, semmi nincs ott, biztosan a fogakat elválasztó lemezt érzem.


Szépen begyógyult az ínyem, nem volt semmi gond, Aztán kb fél évre rá nagyon elkezdett fájni, és fehér pötty lett a helyén. Megnyomtam, genny jött belőle. Még egyszer-kétszer nyomkodtam, aztán utána elmúlt. A gyulladás is, a genny is. Onnantól kezdve (tehát kb 6 éve) egészen a tegnapi napig folyamatosan, hol havonta, hogy 4 havonta, hol 3 havonta, ezt megcsinálta velem ott az ínyem. 2 évvel ezelőtt megröntgenezte az akkori fogorvosom, és azt mondta, van ott valami, nem tudja mi lehet, de ki kéne vetetni szájsebésszel. Gondoltam, na akkor az ott marad halálomig:) Ja, és a doki is úgy vette észre, hogy panaszkodtam neki, és azzal a kis kampóval, amivel kapargatni szokták a szuvas fogat, azzal bele tudott nyúlni az ínyemnél, mert volt ott egy olyan pici lyuk, amit én nem vettem észre, de neki belement az az műszer. És azzal érezte is, kopogtatta azt a valamit. Ennyiben maradtunk. Most egy másik fogorvosom lett, kedves, aranyos, fiatalos. Már pár fogamat megcsinálta, mikor tegnap röntgenezett és elmeséltem neki ezt az esetet. Megröntgenezte, a másik fogorvossal megtanácskozta és jött csinálni a fogamat, ami miatt mentem. Aztán egyszer csak érzem, hogy valami mást csinál, mert már készen volt a fogammal. Megkérdezte, érzek-e valamit. Mondtam, hogy nem. De akkor már sejtettem hogy mit csinál.


Azon a pici lyukon keresztül próbálta először egy műszerrel, aztán egy vastagabb fogóval kihúzni a benn maradt valamit. Közben elmesélte, hogy meglepinek ki akarta nekem szedni, de nem megy, úgyhogy megengedem-e, hogy kicsit megvágja az ínyemet. Fölpattantam, mint akit bolha csípett, hogy "na azt már nem". Aztán innentől úgy nézett ki a dolog, mintha egy gyereket akarna átvágni:) láttam hogy sutyorognak meg a kezében van valami a háta mögött. Felültem, kérdeztem "ugye nem szike van a kezedben?" De akkor már röhögtünk mindhárman. Megmutatta egy másik műszerrel, hogy nem fog fájni, megszúrt, mondtam hogy tényleg nem fáj. A biztonság kedvéért adott még egy szurit, becsuktam a szemem és jött a szike. Tényleg nem éreztem. Aztán utána azért éreztem a feszegetés, nyomást, néha fájdalmas nyomást, de nem volt vészes. El tudom képzelni, hogy nézett ki az ínyem, ahogy mélyen matat benne. Azt hittem ömlik a vér, de szinte semmi vér nem volt. Aztán már nagyon szenvedett a doki meg én is, mikor azt mondta az doki, hogy "figyu, ne parázz, engedd el a fogadat, nem kell ez neked, add nekem".


Ellazítottam magam, és arra gondoltam, amit mondott, hogy elengedem a fogamat. 1 másodpercre rá kinn volt a fog. Ami egy gyökérdarab volt, de nem ám pici. Egy durván nagy darab, kb mint egy fél kisujj köröm. Az ujjaival összenyomta a sebet, azt mondta, még akkora sem, mint egy foghúzás után a lyuk.


Nagyon hálás vagyok neki, hogy megcsinálta, hogy megszabadított az állandó gyulladástól, és nem zavart el szájsebészhez. És ráadásul szakrendelőben, ingyen tette mindezt, de sajnos csak 1 évig volt ő a helyettes orvos, még ebben a hónapban rendel, úgyhogy minden fogamat megcsináltatom vele. Ja, és van még egy beletört gyökérdarabom a másik oldalon a röntgen szerint. Természetesen ugyanaz az orvos húzta mindkét fogamat, pénzért, maszekon. De most már mit tudok csinálni, nem kereshetem fel, nincs rá semmilyen bizonyítékom, se számla, se semmi.


Hát ennyi az én történetem, úgyhogy ha valaki járt még így, ne féljem, egy jó fogorvos meg tudja oldani, nem kell hozzá szájsebész.

21. szomorú069 (válaszként erre: 20. - F64f0d9a69)
2013. jan. 22. 07:58
Köszönöm szépen!
20. f64f0d9a69 (válaszként erre: 19. - Szomorú069)
2013. jan. 21. 21:57

Sok szerencsét kívánok!

Azért ha nem javul, menj el a dokihoz.

19. szomorú069 (válaszként erre: 18. - F64f0d9a69)
2013. jan. 19. 14:37
Hát, próbát megér... köszi az ötletet!
2013. jan. 17. 15:04

Ha nem muszáj minél előbb menni:


Nr.11 Acidum silicicum (Schüssler só), de jó a homeopátiás szer is.


"Biokémiai kozmetikum" Korai ráncosodás az arcon, hajhullás, kopaszodás a fejtetőn. Töredező köröm, haj. Véraláfutások, striák a bőrön. Foggyökér tályog. Gennyedések elfolyósítása.


Mikor nem alkalmazhatók a Schüssler sók?

Két esetben nem javasolt Schüssler sók adása:

 Laktózérzékenység esetén, mivel a Magyarországon kapható Schüssler tabletták vivőanyaga a laktóz.

 Nem ajánlott a 11-es számú Schüssler só (Silicea) adása, ha a szervezetben idegentest található, mert a homeopátiás Silicea közismert tulajdonsága, hogy kilöki a szervezetből az idegentesteket. Ez Schüssler sóként való alkalmazásánál is megfigyelhető, azaz ne alkalmazzunk Siliceát, ha szervezetünkben valamilyen idegen anyag található. Leggyakrabban traumatológiai műtétek utáni csavarok, lemezek, pacemaker, fogamzásgátló spirál, esztétikai implantátumok (pl. mellimplantátum), fogimplantátum, illetve különböző. Ezt a hatását azonban ki is használhatjuk bizonyos esetekben: pl. ha kis üvegszilánkot, vagy kisebb tüskét akarunk eltávolítani bőrünkből.

Összefoglalva: A Schüssler sókra tehát továbbra is igaz az az alkalmazási szabály, hogy mindenkor, mindenkinek adható. Ez alól két kivétel van: a Silicea, ill. a laktózérzékenység.

17. szomorú069 (válaszként erre: 16. - Rora)
2013. jan. 17. 07:46

Nem kell félni a szájsebésztől, csak próbálj olyat keresni, akiről hallasz pozitív tapasztalatokat. :)

Nekem összesen 3 fogamat húzták, csak az egyik előtt készült röntgen, illetve akkor, mikor a darabka elkezdett gyulladást okoznni. Szóval sztem csak akkor készül rtg ha indokolt...

16. rora (válaszként erre: 15. - Szomorú069)
2013. jan. 15. 20:10

Hát nem tudom mi aggaszt jobban, hogy ott van, vagy hogy ki kell szedetni....:s Lehet hogy túlparázom, de még sosem voltam szájsebésznél.:( Jó lenne valami statisztika, hogy milyen arányban okoz gondot...

Több fogadat is húzták már? Mindig csinálnak utána röntgent?

15. szomorú069 (válaszként erre: 14. - Rora)
2013. jan. 15. 13:55

Szia! Nekem is csak fél év múlva derült ki... azóta néhány hetente begyullad és fáj pár napig. Viszont mintha egyre nagyobb darab lógna ki belőle az ínyemből... elég rosszak a szájsebészettel kapcsolatban a tapasztalataim, én nem mennék el oda vele ha nem muszáj.

Ahogy utána olvastam a dolognak, ha nem okoz gondot, akkor nem feltétlenül foglalkoznak vele, van akinek már évek óta ott van bent letört darabka, és semmi gondja vele.

Nyilván, ha aggaszt téged a dolog, akkor érdemes kiszedetni. :)

14. rora (válaszként erre: 13. - Szomorú069)
2013. jan. 14. 21:31

Szia!

Van fejlemény azóta veled? Én is hasonló helyzetben vagyok, négy hónapja húzták, és csak mikor a mellette levőről készült később röntgen, akkor derült ki, hogy ott van egy darabka. Nem tudomm mit csináljak. Egyébként nem az a helyzet, hogy az esetek többségében semmilyen problémát nem okoz, viszont ilyenkor ugye nem is tudnak róla, hogy ott van...?

13. szomorú069 (válaszként erre: 10. - Rena.b)
2012. dec. 12. 04:33
És utána megszűnt a csípőproblémád?
2012. dec. 11. 18:10
nekem lassan 4 éve lesz februárban hogy felül bal oldalt az utolsó előttii beletörte és most már érzem a nyelvemmel, hogy jön lefelé szépen.és eddig nem okozott problémát.
11. mmacus (válaszként erre: 9. - Szomorú069)
2012. dec. 11. 14:16
Kb félév múlva, csak annyit éreztem, hogy valami hegyes van az ínyemnél, próbáltam "kipuhatolni" mi az, de fogalmam sem volt. Fájdalom nélkül, pár nap alatt kilökődött.
10. rena.b (válaszként erre: 4. - Szomorú069)
2012. dec. 11. 14:08
Nekem is állandó csípőízületi gyulladás miatt kerestek gócot, akkor derült ki, hogy benn maradt. És semmi gondot nem okozott évekig... de kivetettem, nem érdekelt, mennyire trancsíroznak szét, mert 35 éves létemre sokszor alig tudtam menni, annyira fájt a csípőm.
9. szomorú069 (válaszként erre: 7. - Mmacus)
2012. dec. 11. 13:36
És hogyan történt pontosan?
8. szomorú069 (válaszként erre: 7. - Mmacus)
2012. dec. 11. 13:12
Mennyi volt az a jó sok idő kb?
7. mmacus (válaszként erre: 1. - Szomorú069)
2012. dec. 11. 12:55
Nekem -igaz jó sok idő múlva- kilökődött magától. Mondjuk azt sem tudtam, hogy bentmaradt, ( a doki nem mondta) semmi gondot nem okozott.
2012. dec. 11. 12:23
Gyulladtan meg nem is lehet "piszkálni", ugye?
2012. dec. 11. 12:23
Gondoltam hátha lehet az enyém is "egyes eset" :D Valakinek csak volt már "szerencséje", bíztassatok már please!!! :)
2012. dec. 11. 12:22
Egy éve húzták a fogamat, akkor maradt bent, pár hónapja kezdett gondot okozni hébe-hóba megjelenő gyulladás formájában. Halogatódott a szájsebész felkeresése, a fogdoki szerint "Egyes esetekben kilökődhet...", de kérdezzem meg a szájsebészt (aki sajna tapló). De most megint gyulladt, nem fogom megúszni úgy tűnik a szadizást... :(
2012. dec. 11. 12:01
Nekem van, az enyem nem löködött ki, söt a röntgen is csak kb. 2 ev utan mutatta ki normalisan. Akkor szettrancsiroztak az agyamat, de megerte, mert elötte rendesen szenvedtem vele, utana csak 4 napot!
2012. dec. 11. 12:01

"Denemám!!!!"


Fogorvos kell, hogy kihúzza..

2012. dec. 11. 12:00
Bent maradt foggyökérdarab ki tud magától lökődni? Van valakinek ezirányú tapasztalata?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook