Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Belga csokis keksz recept

Belga csokis keksz recept

A Belga csokis keksz hozzávalói:
15 dkg puha vaj, v. margarin
10 dkg kristálycukor
2 tojás
10 dkg étcsoki(belga)
10 dkg tejcsoki(belga)
1 kk. fahéj (nem szeretjük, kihagyom, de ez az alaprecept)
1 kk. sütőpor
kb. 5 dkg holland/belga kakaópor
kb. 15 dkg finomliszt


A Belga csokis keksz elkészítési módja:
A vajat és a cukrot habosra keverem. A tojásokat egyenként beledolgozom, erőteljes mozdulatokkal keverem. Sütőt 200 C°-ra melegítem. A csokit felaprítom, majd a keverékhez adom. A liszt nagy részét, (a fahéjat) a kakaóport és a sütőport összekeverem, majd a tojásos masszához adom és simára keverem. A maradék lisztet is beledolgozom. Ha laza és ragadós,akkor jó az állaga. Kb. 30 golyót formázok belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, kissé ellapítom. Középső rácson 20 perc alatt kész lesz. Rácson hagyjuk hűlni. Javaslom, hogy ne egy adagot készíts, mert mire elmosogatsz,egy morzsát sem találsz! :-) Jó étvágyat!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A belga csokis keksz elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook