Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Befőzésben jártasak 😊 telire spájzolók fórum

Befőzésben jártasak 😊 telire spájzolók (beszélgetős fórum)


1 2
24. globus (válaszként erre: 23. - 5236d12e25)
2020. szept. 9. 20:57

Pici üvegekbe tehetnél el pizzaszószt, egyszeri felhasználású mennyiségekben.

[link]

Vagy bolognaihoz a paradicsomos szószt (hús nélkül), amit csak ráöntesz a húsra főzéskor. Régebben csináltam, volt benne zeller, sárgarépa, paradicsom, fűszerek, sajna nem tudom honnan volt hozzá recept.

23. 5236d12e25 (válaszként erre: 21. - Napsugár8)
2020. szept. 9. 20:50

Mert paprikám egy szem sem termett pedig vetettünk 5 félét.. 😑 Ahhoz hogy neki álljak lecsót gyártani télire a meglévő friss paradicsom mennyiseghez nagyon sokat kellene vennem.


Friss paradicsomot meg.. Benyúlok a fagyasztóba 😅

De bármelyik boltban van ugyan úgy télen.

22. andi6020 (válaszként erre: 21. - Napsugár8)
2020. szept. 9. 20:45
Mindenhol van mindig paradicsom meg paprika.
21. Napsugár8 (válaszként erre: 18. - 5236d12e25)
2020. szept. 9. 20:41

De télen honnét veszel friss zöldpaprikát, friss paradicsomot???

Én a helyedben, ha már ennyire dömping van nálad, 1-2 csomaggal csak megpróbálnám.


Én még a töltött paprikát is megfőztem és lefagyasztottam télire, nagyon jól jön az majd a decemberi ünnepek után.


Úgyis át kell forralni, és ha a kolbászt, rizst akkor főzöd bele, hidd el nekem, olyan lesz, mintha totál friss alapanyagokból készítetted volna.

20. andi6020 (válaszként erre: 19. - Michelle.r)
2020. szept. 9. 20:41
Vagy vagy igyak még, vagy már nagyon ne :D
19. michelle.r (válaszként erre: 11. - Andi6020)
2020. szept. 9. 20:33
Vagy vedd le, vagy vedd fel a szemüvegedet! 😝
18. 5236d12e25 (válaszként erre: 17. - Napsugár8)
2020. szept. 9. 20:26
Lecsót mindig frissen csinálom 😊 üvegeset boltit se használok ebből mert ég a gyomrunk.
2020. szept. 9. 20:24

Hagymát, z.paprikát, paradicsomot összedinsztelsz = lecsó alap, lefagyasztva. Majd télen a kolbászt, rizst hozzá frissen.

Szögletes dobozt béleld ki a zacsival, és úgy rakd bele a lecsót. Ha megfagyott, a zacsit kiemeled, lapos, szögletes, könnyen, kis helyen tárolható csomagok lesznek.

16. 5236d12e25 (válaszként erre: 15. - Bnedora)
2020. szept. 9. 20:17

Mert a levet nem szeretjük. A ketchapot se nagyon.

Lecsót meg frissen készítem mindig.

Sűrítetthez meg nincs annyi.

15. bnedora (válaszként erre: 6. - 5236d12e25)
2020. szept. 9. 20:16
A paradicsomból miért nem csinálsz lét, v. lecsót.
14. 5236d12e25 (válaszként erre: 13. - 5236d12e25)
2020. szept. 9. 19:46
Na tessék megint.. TÉLIRE AKART LENNI
13. 5236d12e25 (válaszként erre: 11. - Andi6020)
2020. szept. 9. 19:45
Télirenakart lenni, csak a telefonom átírta, elküldtem mire észre vettem 🤦‍♀️😅
12. 5236d12e25 (válaszként erre: 11. - Andi6020)
2020. szept. 9. 19:44
🤣🤣🤣🤣🤣
2020. szept. 9. 19:42
Basszus, bélfertőzésben jártasak-at olvastam. Nem is értettem hogy jön ide a telire spájzolók. Asszem mennem kellene aludni. :P
10. bozsu55 (válaszként erre: 7. - 5236d12e25)
2020. szept. 9. 19:38

Lehet étolaj is. De a folyamatos száradás a fontos!


Körtéből csatnit is lehet, de kompótnak.... a leginkább!

9. 5236d12e25 (válaszként erre: 8. - Globus)
2020. szept. 9. 19:37
Pont ezt mentettem el 😊
8. globus (válaszként erre: 6. - 5236d12e25)
2020. szept. 9. 19:35

Ez az almaszósz jól fagyasztható, nem bonyolult

[link]

7. 5236d12e25 (válaszként erre: 4. - Bozsu55)
2020. szept. 9. 19:34
Nem tudod esetleg el lehet tenni sima étolajban is? Vagy mindenképp oliva kell? (amit amúgy nem szeretek)
6. 5236d12e25 (válaszként erre: 2. - Channa*)
2020. szept. 9. 19:31

Annyi paradicsom szilva málna eper tök és cukkini van már lefagyasztva, hogy simán túl éljük az apokalipszist 🤣😅

Mellette tettem el málna,ribizli barack illetve szilva lekvárt. Ezzel is simán túlélnénk. 🙈


Paradicsom viszont folyamatosan terem de ugye nem kg számra egyszerre. Többet már lefagyasztani nem szeretnék.


Almát mindenképp teszek el ahogy majd körtét is ha az is beérik.

5. bozsu55 (válaszként erre: 4. - Bozsu55)
2020. szept. 9. 19:31
Jav:vonatoztam---bontottam
4. bozsu55 (válaszként erre: 1. - 5236d12e25)
2020. szept. 9. 19:30

Aszalásra a Lucullus paradicsom Jó, egy kilóból egy pici üveggel lesz. Nem tuti hogy lesz folyamatosan napsütés. 2kg eláll hűtőbe kb 2 hétig.

Almából lekvár, ma vonatoztam az utolsó üveget.

3. Piroska52 (válaszként erre: 1. - 5236d12e25)
2020. szept. 9. 19:20
Körtéből, almából főzhetsz lekvárt. De hallottam már paradicsomból is.Almát reszelve lehet fagyasztani, de kockára vágva is.
2020. szept. 9. 19:19

Én csak friss kompótot szoktam csinálni, és simán bedobálom a mélyhűtőbe a paprikát és a paradicsomot, illetve néhány üveg savanyúságot szoktam eltenni.


2 kg paradicsomot én a hűtőbe tennék;)

2020. szept. 9. 18:57

Sziasztok!


Akik rendszeresen tesznek el télire mindenféle jót, almát körtét is szoktatok eltenni? Itt most nem befőttre illetve kompótra gondolok elsősorban.

Fagyasztóba le reszelve vagy kockára vágva, illetve "lekvárként" pl?



A másik a paradicsom amit nem tudom hogyan tegyek el. A fagyasztóba már nagyon sokat bespájzoltam, ketchap illetve sűrített paradicsomként viszont nincs már érdemleges 5 kg mennyiségem. Max 1-2 kg. Go golkodtam aszalt olajos témában, de nem tudom meddig állna vajon így el?

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook