Befőzésben jártasak 😊 telire spájzolók (beszélgetős fórum)
Pici üvegekbe tehetnél el pizzaszószt, egyszeri felhasználású mennyiségekben.
Vagy bolognaihoz a paradicsomos szószt (hús nélkül), amit csak ráöntesz a húsra főzéskor. Régebben csináltam, volt benne zeller, sárgarépa, paradicsom, fűszerek, sajna nem tudom honnan volt hozzá recept.
Mert paprikám egy szem sem termett pedig vetettünk 5 félét.. 😑 Ahhoz hogy neki álljak lecsót gyártani télire a meglévő friss paradicsom mennyiseghez nagyon sokat kellene vennem.
Friss paradicsomot meg.. Benyúlok a fagyasztóba 😅
De bármelyik boltban van ugyan úgy télen.
De télen honnét veszel friss zöldpaprikát, friss paradicsomot???
Én a helyedben, ha már ennyire dömping van nálad, 1-2 csomaggal csak megpróbálnám.
Én még a töltött paprikát is megfőztem és lefagyasztottam télire, nagyon jól jön az majd a decemberi ünnepek után.
Úgyis át kell forralni, és ha a kolbászt, rizst akkor főzöd bele, hidd el nekem, olyan lesz, mintha totál friss alapanyagokból készítetted volna.
Hagymát, z.paprikát, paradicsomot összedinsztelsz = lecsó alap, lefagyasztva. Majd télen a kolbászt, rizst hozzá frissen.
Szögletes dobozt béleld ki a zacsival, és úgy rakd bele a lecsót. Ha megfagyott, a zacsit kiemeled, lapos, szögletes, könnyen, kis helyen tárolható csomagok lesznek.
Mert a levet nem szeretjük. A ketchapot se nagyon.
Lecsót meg frissen készítem mindig.
Sűrítetthez meg nincs annyi.
Lehet étolaj is. De a folyamatos száradás a fontos!
Körtéből csatnit is lehet, de kompótnak.... a leginkább!
Ez az almaszósz jól fagyasztható, nem bonyolult
Annyi paradicsom szilva málna eper tök és cukkini van már lefagyasztva, hogy simán túl éljük az apokalipszist 🤣😅
Mellette tettem el málna,ribizli barack illetve szilva lekvárt. Ezzel is simán túlélnénk. 🙈
Paradicsom viszont folyamatosan terem de ugye nem kg számra egyszerre. Többet már lefagyasztani nem szeretnék.
Almát mindenképp teszek el ahogy majd körtét is ha az is beérik.
Aszalásra a Lucullus paradicsom Jó, egy kilóból egy pici üveggel lesz. Nem tuti hogy lesz folyamatosan napsütés. 2kg eláll hűtőbe kb 2 hétig.
Almából lekvár, ma vonatoztam az utolsó üveget.
Én csak friss kompótot szoktam csinálni, és simán bedobálom a mélyhűtőbe a paprikát és a paradicsomot, illetve néhány üveg savanyúságot szoktam eltenni.
2 kg paradicsomot én a hűtőbe tennék;)
Sziasztok!
Akik rendszeresen tesznek el télire mindenféle jót, almát körtét is szoktatok eltenni? Itt most nem befőttre illetve kompótra gondolok elsősorban.
Fagyasztóba le reszelve vagy kockára vágva, illetve "lekvárként" pl?
A másik a paradicsom amit nem tudom hogyan tegyek el. A fagyasztóba már nagyon sokat bespájzoltam, ketchap illetve sűrített paradicsomként viszont nincs már érdemleges 5 kg mennyiségem. Max 1-2 kg. Go golkodtam aszalt olajos témában, de nem tudom meddig állna vajon így el?
További ajánlott fórumok:
- PCO gyanús vagyok! Akik jártasak ebben a témában, kérem segítsenek!
- Vallásosságban jártasak segítenétek?Szakdogához kell...
- EXCEL-ben jártasak, segítsetek!A nyomtatóm egy adott dokumentum egy adott sorát nem hajlandó kinyomtatni. Miért?
- Segítséget szeretnék kérni azoktól, akik jártasak"allergia" témában! Furcsa tüneteim vannak, nem tudom, hova fordulhatnék?
- Kétségbe vagyok esve. Tudnátok tanácsot adni? Elsősorban eü-ben vagy jogi téren jártasak!
- Házfelújításban jártasak, tudnátok segíteni?