Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Befőzésben jártasak 😊 telire spájzolók fórum

Befőzésben jártasak 😊 telire spájzolók (beszélgetős fórum)


1 2
2023. ápr. 25. 17:03
👍
2022. júl. 10. 19:33
👍🏻
52. 5236d12e25 (válaszként erre: 44. - Tumbo2)
2020. okt. 27. 19:31
Ezt önmagában fogyasztod vagy felhasználod főzéskor?
51. andilaci (válaszként erre: 49. - D7ba7bf7ff)
2020. okt. 26. 12:10
👍
50. 0bfe13f953 (válaszként erre: 49. - D7ba7bf7ff)
2020. szept. 18. 15:00
Köszönöm, akkor a következő adag már céklával kiegészítve fog készülni.
49. d7ba7bf7ff (válaszként erre: 47. - 0bfe13f953)
2020. szept. 17. 23:13

Egyik legjobb!


[link]

[link]

[link]

48. tumbo2 (válaszként erre: 47. - 0bfe13f953)
2020. szept. 14. 14:05
én nem teszek bele cukrot,csak mikor felhígítva iszom,egy kis édesítőt.
47. 0bfe13f953 (válaszként erre: 44. - Tumbo2)
2020. szept. 14. 10:22
Én répa-alma ivólevet készítettem. Nagyon sűrű, de így is iható, vagy higítva, mikor mi esik jobban. 2 kg répa-1.5 kg alma az alapja. Pici cukor és fahéj, ennyiből áll.
46. tumbo2 (válaszként erre: 45. - D7ba7bf7ff)
2020. szept. 14. 09:21
ne is a használhatatlant.
45. d7ba7bf7ff (válaszként erre: 38. - Globus)
2020. szept. 14. 00:42
A használhatót használd!
44. tumbo2 (válaszként erre: 30. - 0bfe13f953)
2020. szept. 12. 16:48
én ivólevet főzök,egy paprika,hagyma,fokhagyma,bors,zellerlevél.aztán passzírozom, megy a paplan alá.meg só,pici cukor.
43. tumbo2 (válaszként erre: 41. - 5236d12e25)
2020. szept. 12. 16:45
én is próbálkoztam ilyenekkel,a kutyának nem kellett.
42. tumbo2 (válaszként erre: 38. - Globus)
2020. szept. 12. 16:44
padlizsánt,meg pirospaprikát?
41. 5236d12e25 (válaszként erre: 38. - Globus)
2020. szept. 12. 15:46
Én a dinnye héj lekváron néztem nagyot 🤔😳
40. Napsugár8 (válaszként erre: 35. - D7ba7bf7ff)
2020. szept. 12. 13:50

Zolcsika!

Ez fantasztikus! Köszi, vittem a linket. :)

39. Napsugár8 (válaszként erre: 38. - Globus)
2020. szept. 12. 13:50

Én elraktam magamnak az egész linket.

Annyi féle-fajta ügyes, egyszerű megoldások vannak benne a különböző zöldségek-gyümölcsök téli tárolásához, jobb ezt is menteni. :)

38. globus (válaszként erre: 35. - D7ba7bf7ff)
2020. szept. 12. 13:16

Már a hozzávalóknál elvesztettem a fonalat.

"5 kg vinetát, 5 kg piros húsos piros gogost megsütünk..."

2020. szept. 12. 13:15
Ma 13 db üveg alma lekvár lett. Ebből 11 nagy 2 kisebb üveg.
36. 5236d12e25 (válaszként erre: 35. - D7ba7bf7ff)
2020. szept. 12. 13:15
Köszönöm 😊 befőttet nem teszek el. Tettel el 12 üveg meggyet és felforrt, meggybor lett belőle 🤷‍♀️
2020. szept. 12. 01:01

Tiptök


[link]

34. d7ba7bf7ff (válaszként erre: 1. - 5236d12e25)
2020. szept. 12. 00:58

Befőtt, lekvár, lecsó, zakuszka...?


Nyilván a befőtt az egyik legjobb téma, gyümölcslevesnek, gyümölcsszósznak vagy szimpla köretnek.


Vidéken az a vicc járja, hogy mindent el lehet tenni, még a csirkét és a bakancsot is!


Jól meg kell főzni, fűszerezni, steril üvegekbe 80%-ba beletenni, fólia rátesz, fedél rászorít, fejjel lefelé fordítani, bebugyolálni (száraz dunszt) hűlésig. Ez a biztos, tartósítószer-mentes módszer.

33. andi6020 (válaszként erre: 29. - Michelle.r)
2020. szept. 11. 16:45
Úgy történt.
2020. szept. 10. 19:57

Sziasztok!


Ma lett 5db kisebb csinos aszalt paradicsom fűszeres olajban.

Lesz még paradicsomom így nem állunk meg,csinálok még pizza vagy bolognai mártást.


Holnap az alma van a terítéken. Megy a fagyazstóba 1 adag és lekvárnak.

2020. szept. 10. 17:10
Én idén csak egy kevés eperlekvárt (tényleg keveset-kb. két kiló volt ), és 30 kg paradicsom levet tettem el. Ez 3 család adagja. Még akartam csalamádét, de mivel maradt tavalyról pár üveg, és ecetes almapaprika is, így lebeszélt a párom.
30. 0bfe13f953 (válaszként erre: 24. - Globus)
2020. szept. 10. 17:06
Én is főztem ilyen paradicsomszószt, a receptet a Horváth Ilona szakácskönyvében találtam, -olasz paradicsommártás (sugo) címszó alatt
29. michelle.r (válaszként erre: 20. - Andi6020)
2020. szept. 10. 16:33
Ha ebből a kettőből kell választani, akkor mindenképpen IGEN 🙃
28. 5236d12e25 (válaszként erre: 27. - Garabonciás)
2020. szept. 10. 06:12
Köszönöm ez is jól hangzik 😊
2020. szept. 9. 22:40
Én tepsire raknám félbevágva, vágott felével felfele, hagymakarika rá, egy kis darált fokhagyma, olajjal finoman meglocsolnám, aztán be a sütőbe egy 2 órára. Rohadt finom, én megszoktam enni magába, de a paradicsomszószt télire is így csinálom. Semmivel nem ízesitem aztán már, átpasszírozom, visszarakom még egy kicsit a tűzhelyre, hogy egyet rottyanjon, aztán üvegekbe töltöm. Majd miután kihűlt megy be a kamrapolcra. Ízesíteni is lehet egyébként, úgy is eláll. Kis oregáno, bazsalikom bele, meg cukor, meg egy pici só, esetleg ecet. De én natúrba jobb szeretem.
26. 5236d12e25 (válaszként erre: 24. - Globus)
2020. szept. 9. 21:02
Hú ezt köszönöm 😊
25. Napsugár8 (válaszként erre: 22. - Andi6020)
2020. szept. 9. 21:00
Ja! Persze hogy van!
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook