Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Házfelújításban jártasak, tudnátok segíteni? fórum

Házfelújításban jártasak, tudnátok segíteni? (beszélgetős fórum)


30. evelyn2 (válaszként erre: 29. - Channa*)
jún. 25. 13:53
szia! Szeretném méegkérdezni, hol vetted az ablakot. Fa, vagy műanyag? Én is ablakcserét csináltatok most, de jóval magasabb árakat látok. Nekem 108*167 ill. 155*167 a méret, tehát nem standard. A beszerelésen mit értesz, hogy a régi keretbe betették, vagy teljesen kicserélték a keretet is (nekem ez utóbbit kell majd). előre is köszönöm
jún. 20. 06:57

Soha nem értettem az ilyen fórumok. Még is, honnan veszi a fórumindító, hogy ennyi információ alapján bárki is tud neki mondani bármit is. Röpködnek a milliók, nem is értem, hogy tudtok ennyit kifizetni egy felújításra?

Na, de nem is ez a lényeg.


Én, ahogy szoktam csinálni, ha valamit fel akarunk újítani:


Elsőre megnézem a neten, hogy az elképzelésemhez van e anyag, ha van, akkor megnézem, hogy mennyibe kerül 1 db, 1 nm, 1 méter, stb., majd lemérem a helységet vagy bármit, kiszámolom, hogy hány méter, négyzetméter, db kell és kiszámolom, hogy ez kb. mennyibe kerül.

Pl. ha 50 nm-es a helység/helységek, amit parkettázni akarok, akkor 50x nm ár abból a parkettából, amit kinéztem és máris meg van az anyagáram (pl. 50nm*2100Ft=105000), illetve, ami kellhet hozzá. Ezt is a neten nézem meg, meg azt is, hogy kell megcsinálni, mert ebből sok minden kiderül. Pl. szegélyléc, páramentesítő fólia, stb. Ennek mindnek szükség van az árára és ezeket is nm vagy folyóméter alapján kiszámolom.

Majd ehhez jön a munkadíj. A neten erre is fogsz találni árakat, de az is jó, ha kihívsz szakembereket és jellemzően ingyen megmondják, hogy mennyi a munkadíj.


Én mindent így számolok ki és általában elég anyagot szerzek be és az összeg is annyi szokott lenni, amennyit kiszámolok.

Persze, ez munka és így idő is, de hidd el, így pontosabb adatokat fogsz kapni, mint úgy, hogy itt mindenki mond egy számot neked.


Ablakot én nem egyszerre cseréltettem, de pl. a konyhába és az előszobába vettem ablakot. Méret szerint megkerestem a neten, ott megadták az árat és annyiért megvettük, majd beszerelték. Most lesz előszoba ablak csere, ami nem nagy ablak egy 90x60 cm-es, amit 15 eFt-ért vettünk és 10 eFt-ért szereli be egy ismerősünk. A konyha ablak nagyobb 120x140 es, ezt néhány éve 20 eFt-ért vettük meg és 20 eFt-ért szerelték be. A bejárati ajtónk 60 eFt volt néhány éve, amit 25 eFt-ért szereltek be.


Mi is szigeteltettük a lakásunkat, itt is kiszámoltam, hogy hány négyzetméter hungarocell kell, mennyi háló, vakoló anyag, ezeket megvettem és megcsináltattuk. Ezt is pontosan négyzetméterre kiszámoltam, mert ezt is ki lehet, hiszen a vakoló anyagon is rajta van, hogy 1 zsák, hány négyzetméterre elegendő. Mindig ráhagyok egy kicsit, ha teljes zsák megmarad, azt visszaveszik pl. az obi-ban, ahogy a teljes doboz megmaradt csempét, járólapot is, stb.


Az, hogy 3 nagyobb, 2 kisebb ablak cseréje, nem méret! Hogy lehetne erre árat mondani?

28. Domimami (válaszként erre: 24. - Andi6020)
jún. 20. 06:05
Bakker...nekünk egy is elég,mert nem olyan nagy a lakás,a klíma viszont nagy teljesítményű,így a nappaliból indulva remélhetőleg csinál egy kis hűvöst a 2szobában.
27. Amaunet (válaszként erre: 18. - Sikerbox)
jún. 19. 20:27
Már miért ne tudna számlát adni egy vállalkozó, kivitelező? Arról szól a vállalkozása, hogy fizet hidegburkolót, villanyszerelőt, vízszerelőt, stb... így teljes felújításokat tud vállalni. Tudja tervezni, hogy mikor melyik munkálatokat kell elvégezni és nem a megbízónak kell kikönyörögni a mesterektől az időpontot, mert akkor igencsak elhúzódhat a felújítás.
jún. 19. 19:33

Mint csillag az égen annyi választási lehetőség van mindenből. + bolt válogatja az árakat ott van még a szakember is.. Számolhatsz vastagon.

Egyébként mi is épp most újítunk fel/építünk át. Férjem kőműves így rengeteget tudunk spórolni plusz sok mindent olcsóbban tud beszerezni. De mi is alsó hangon kb 5-6 milla körül leszünk minden pucc nélkül úgy hogy amit tudott szinte új állapotban beszerzett bontásból. Ebbe még bútor sincs beleszámolva, nem kell szakembert sem fizetni - itt jönnek majd az ismerősök, szakemberek akik oda vissza segítik egymást férjemmel.

25. andi6020 (válaszként erre: 21. - Kisj)
jún. 19. 19:21
Van. Kis ablak, nagy ablak, normál ház, komplett konyha :)
24. andi6020 (válaszként erre: 20. - Domimami)
jún. 19. 19:18

Én kerek millát fizettem a Toshiba klímákért, szereléssel. Mondjuk tetőtér, és egy helyre parapet kellett, de akkor is.

Fiamékhoz a panelbe 300 ezer volt 2 készülék.

23. birebora (válaszként erre: 22. - Enissa)
jún. 19. 19:09
Tavaly előtti ár: 6 ajtó munkadíjjal 800 ezer.
22. Enissa (válaszként erre: 1. - Lila Liliomlány)
jún. 19. 18:54

Szia!

A munkadíj erősen függ a helytől. Budapesten amit elvégeznek 1 millió Ft munkadíjért, azt vidéken lehet a feléből megúszod.

Kérj több árajánlatot, és referenciát. Dönts aszerint. Az biztos, nem biztos, hogy az olcsó, nem lesz drágább. Ne órabérért vállalják, mert akkor elmaszatolnak vele, hanem x munkát mennyiért végez el.

Az ajtók árához, majdnem hozzászámolhatod a másik felét munkadíjnak.

A kolléganőm most cseréltet ajtókat, ő az OBI-t választotta, mert be is szerelik neki, természetesen felárért.

Én Bp-i viszonylatban 10 millió fölé saccolom az árakat, nagyon aprólékos pepecselő munkák.

Hat éve jó szakember, félig ismerős csinálta a 12 m2-es fürdőszobámat, csempézés, padlózat. Zuhanykabin bekötés, fürdőkád bekötés ezekhez az elektromos vezeték, a csempével, burkolóval felszerelésekkel együtt, és a munkadíj 1 millió forint volt.

21. kisj (válaszként erre: 1. - Lila Liliomlány)
jún. 19. 18:50
Méreteket, mennyiségeket azért írhatnál, mert így bárki bármit is saccol, az nem lesz igaz.
20. Domimami (válaszként erre: 19. - Andi6020)
jún. 19. 16:39

Egyet értek.Mi pont most vettünk,240-ért.Erre jön majd szerelési költség.

Hűt,fűt,wifi,nem is kicsi mondjuk.

19. andi6020 (válaszként erre: 8. - Gabbbicica)
jún. 19. 16:33
Klíma 150—200? Kevés az, vagy nagyon gagyi.
18. Sikerbox (válaszként erre: 16. - Amaunet)
jún. 19. 16:29
Na ettől óvakodjatok. A válallkozó leveszi a hasznát, plusz a szakembereknek is fizetni kell. Keress közvetléen szakembereket, mert a vállalkozó nem tud számlát adni minden anyagról, meg a szakember munkadíjáról. Garanciát kérj!!!
17. birebora (válaszként erre: 1. - Lila Liliomlány)
jún. 19. 16:05
Én 8-10 millára becsülöm.
16. Amaunet (válaszként erre: 1. - Lila Liliomlány)
jún. 19. 14:47
Vannak vállalkozások, akik különböző szakemberekkel dolgoznak. Ezeket a vállalkozásokat keresném meg és egy helyszíni felmérést követően árajánlatot és referenciát kérnék tőlük. Ezekből majd kiválasztod a megfelelőt.
15. simple (válaszként erre: 1. - Lila Liliomlány)
jún. 19. 14:44
Ez amit leírtál, alsó hangon 15 millió jelenleg.
14. simple (válaszként erre: 3. - Ab3619a9cd)
jún. 19. 14:42
Keveset írtál. Ebből a kerítés minimum 1-2 millió csak. Én éppen most vagyok felújításban, komoly árak vannak. A szigetelés nekem 4 és fél millió volt, de ez nagy ház, szóval a kicsire mondjunk 2 2 és fél milliót. A burkolatok nyilván nem mindegy, mert van 3000/nm-ért meg 100000/nm-ért is. Nálunk a festés is milliós tétel volt. De itt a legnagyobb probléma inkább az lesz, hogy hogy talál minderre embert?
13. Imisz
jún. 19. 14:19
És igaz, mi csak a vízvezetékszerelőt kerestük mint mestert, de több hétig tartott mire ajánlás alapján találtunk megbízhatót, jó munkát végzőt, garanciát vállalót aki a számunkra is megfelelő időben el is végezte a melót. Nehéz jó szakit találni manapság.
jún. 19. 14:17

Nagy munka, nem kis pénz. Én hat éve csináltattam, ablakok 2nagy, 2közepes, 2kicsi, 2bejárati ajtó, teljes fűtés,járólap,laminált padló,teljes festés mázolás,külső szigetelés. 8 milláig írtam...

Amit megbántam,laminált padló. Nem tudom úgy takarítani, hogy ne legyen csíkos.

Több helyen érdeklődj árakról,munkabérelőleget ne fizess!Sok sikert!

11. Imisz
jún. 19. 14:15

Én csak a saját áraimat tudom mondani. 1 nagy ablak szunyoghálóval redőnnyel, 4 kisebb szintén szunyoghálóval redőnnyel + 1 kis ablak (egyedi méretek mind) 730.000.- volt tavaly. Ismerős volt az ablakos, be is szerelték.

A többihez nem tudok szólni mert nem csinált(att)uk vagy saját magunk csináltuk meg. Csempézést, burkolást, villany teljeskörű felújítást barátok csinálták, mi csak az anyagot vettük meg és bizony az árak igen széles skálán mozognak minden téren. Ezen kívül mi még teljes víz-szennyvíz cserét csináltattunk 700.000.-

A festést és ami előtte kellett glettelést javítást házilag sk. csináltuk.

Ennyit tudtam segíteni, ha segít egyáltalán :)

jún. 19. 13:36
Egy hol vagy az országban. Kik a mesteremberek. Például Békés megyéből sokkal olcsóbban dolgoznak és szépen. Budapesten némelyik rabló, mint mester. (tisztelet a kivételnek) Ha egy mester megmondja mi kell, jobb ha te veszed meg, mert ők jóval többet kérnek, és sumákolnak az árakkal. Vannak leárazások az építő telepeken is. Utána kell nézni. Mennyi a ház területe? Természetes hogy hosszú távra terveztek, de mégis megfizethető áron. Mikor akarjátok csinálni? A mostani árak nem biztos, hogy mondjuk 6 hónap múlva nem lesz drágább. A Baumax jó áruház, a Praktiker is elfogadható. Ikea faanyagok gyalázatosak. Anyag, szakmunkás, lehet hogy kell a 8 millió.
jún. 19. 13:24

És függ attól is hol élsz, az ország mely részén. Keleti országrészben olcsóbb, mint a nyugatin. Városban vagy kisebb településen.

Másfél éve ablak csere, 4 nagy ablak redőny nélkül 350000,-.

jún. 19. 13:08

attól függ tényleg az ár, hogy mit szeretnél.


- nyílászáró, legegyszerűbb fehér redőnnyel, legegyszerűbb szúnyoghálóval 3 nagy ablak, 2 kisebb volt 850 000 Ft, baráti alapon beszereléssel


- 2 nagy szoba, nappali, konyha, fürdő, wc, előtér festésére (gletteléssel) 750 000 Ft-os árajánlatot adtak


- egy 3 autónyi hely térkövezéséért anyaggal együtt 500 000 Ft-ot fizettünk


- hűtő-fűtő klíma beszereléssel együtt kb 150 - 200 000 Ft


Kerítés csere: attól függ, milyen anyagból akarod... határ az egyszerű fától a kovácsoltvasig a csillagos ég. Elég nagy a szórás.

7. ab3619a9cd (válaszként erre: 4. - Lila Liliomlány)
jún. 19. 12:50

Nézd, nyílászárók egy milla!

Radiátorok 500.000-1milla!

Térkövezés minimum 1 milla!

Ezek tuti, a többire nem írok árat, mert nem vagyok benne biztos...

A beltéri 45ezer forintos ajtón viszont csodálkozom!

Üzletben vásároltam 10300 Ft-ért üveges beltérit 6 hete!

6. plavalaguna (válaszként erre: 4. - Lila Liliomlány)
jún. 19. 12:46

Azért nem lehet tételes listát írni, mert nem tudjuk a méreteket, mev mikyen anyag9kat szeretnel. Mi 8 eve pl csinaltattunk konyhat, a butor felmilla kb... de siman lehetett volna 2 milla is, es akkor meg nem nem tudom milyen luxusrol beszelunk, csak masfele anyagokat valasztunk.


Szerintem is amit irsz az olyan 6-10 milla kozt van, att fuggoen mennyi idod van utanajarni elcsipni a dolgokat.


De persze hatar a csillagos eg... ebben is .

jún. 19. 12:37

Mi anno (2016-ban) újítottunk egy új építésű családi házat.(konkrétan le volt lakva)A külső szigetelésen és a tetőcserén kívül mindezeket csináltuk,amit írsz.

Berendezéssel együtt kábé 8milliánál tartunk.

jún. 19. 12:32
Igen igen, hasonlóan számoltam én is. Aki esetleg tudna abban segíteni, hogy tételesen leír egy megközelítő, körülbelüli értéket, annak nagyon hálás lennék.
3. ab3619a9cd (válaszként erre: 2. - Ab3619a9cd)
jún. 19. 12:28
Jobban belegondolva keveset írtam...
2. ab3619a9cd (válaszként erre: 1. - Lila Liliomlány)
jún. 19. 12:24
Mind ez kompletten simán 5-6 milla!!
jún. 19. 12:22

Egyelőre csak tájékozódás szempontjából szeretnék érdeklődni, ugyanis nem volt benne még soha részem, így az árakkal sem vagyok pontosan tisztába. Egy nagyobb házfelújítást tervezünk, ami elég sok tényezős lenne. Tudom, hogy pontos adatok és szakemberek véleménye kell hozzá, de először kezdetként szeretnék Tőletek érdeklődni, aki jártas ebben, hogy megközelítőleg mennyit kóstálnak ezek a tételek?


- nyílászáró csere (4 db nagy ablak, 3 db kis ablak)

- redőny és szúnyogháló a 4 db nagy és a 3 db kicsi ablakra

- beltéri ajtók cseréje (5 db ajtó van, ennek már utánajártunk, darabja 45.000 Ft lenne, amit kinéztünk)

- hátsó bejárat ajtójának cseréje

- hátsó bejárat korlátjának lebontása

- terasz lapozása (le van már betonozva)

- a ház szobáinak parkettázása (4 szoba)

- szigetelés (a teljes házé, most négyzetméterben sajnos nem tudom mennyi, de egy normál, egyszintes ház)

- kerítés csere

- klíma

- udvar térkövezése

- teljes belső festés

- radiátorcsere

- komplett konyha- és étkezőbútor


Válaszaitokat előre is köszönöm, nagyon sokat segítenétek!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook