Barátságról idézetek 💌! (fórumjáték)
Nem mindig a pontosan felidézhető élményekkel lesz több egy barátság, hanem attól, hogy milyen érzéseket kelt bennünk az illető. Ez még akkor is igaz, ha az érzések a külvilágnak nem érzékelhetők és nem mondhatók el.
Kováts Laura Rozália
Van néhány szabály, amit tisztelnünk kell. A barátunk bűnét nem vágjuk a képébe, és tudni kell megbocsátani, nem csak kötelességből megmenteni. Ha pedig beszél hozzád, a szemébe nézel, hogy megígérd, többé nem hagyod el. Ha szégyelli a múltját, te nem hozod szégyenbe, ha ő nem adja el a barátságát, te sem árulod el az övét. Ha legörnyednek a vállai, nem háborgatod. Ha igaz barátra lelsz az életben, mindent megteszel, hogy kiérdemeld. Ha egyszer kinyújtja feléd a jobb kezét, azt a kezet többé nem engeded el.
Ezel - Bosszú mindhalálig c. film
Amikor egy barátság olyan mélyre nyúlik, hogy már nem is barátnak, hanem egynek érezzük magunkat a másikkal, akkor azt a köteléket nagyon nehéz elszakítani. Így amikor rajtunk múlik, melyik társunkat áldozzuk fel egy másikért, kit mentsünk meg annak kárára, azt nem könnyű eldönteni.
Ezel - Bosszú mindhalálig c. film
Az az igazi barát, akire mindig számíthatsz, aki minden különösebb ok és cél nélkül is melletted van. A barátok felvidítanak, ha rossz a kedvünk, velünk nevetnek, ha vidámak vagyunk, de a legfontosabb, hogy akkor is mellettünk állnak, ha igazából semmire sincs szükségünk.
Tonya Hurley
Az igazi barátok azok, akik akkor vannak mellettünk, amikor jól megy a sorunk. Szorítanak értünk, örülnek a győzelmeinknek. A hamis barátok pedig azok, akik a nehéz pillanatokban jelennek meg, azzal a búval bélelt, "együttérző" arccal, pedig valójában kapóra jön nekik a szenvedésünk, hogy ezzel vigasztalhassák magukat nyomorult életük miatt.
Paulo Coelho
Csak a legjobb barátok maradnak azután is, hogy a mulatságnak vége, hogy segítsenek eltakarítani. Lemosni a bűnös lelkiismeret fájdalmát, összeszedni egy széthulló házasság darabkáit, elsöpörni a titkot őrző magányát. Igen. Jó, ha vannak barátaink, akik segítenek rendbe szedni a rumlijainkat, de minden háziasszony tudja jól, hogy amint egy mocskot eltüntetünk, rögtön megjelenik a következő.
Született feleségek c. film
A barátság, bizony, csak akkor az igazi, amikor két barát, noha tán szót sem váltanak egymással, örömét leli mégis az együttlétben.
Georg Ebers
,,Ha mások előtt majd egy életre megtagadsz,
Ha már nem én leszek, kiért megszakadsz.
Lehajtott fejjel már nem ismersz meg,
Mellettem elhaladsz,
Nekem akkor is a barátom maradsz."
Nem nagyon tudják, hogy mi a barátság.
A barátság nem egy búvalbélelt valami.
Majd ha lesz barátotok, akkor megtudjátok.
Ezektől az idézetektől majdnem a kardomba dőltem...
Szerintem ez jobban tükröz bármit: