Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Baranyai kókuszos (Kata-féle) recept

Baranyai kókuszos (Kata-féle) recept

A Baranyai kókuszos (Kata-féle) hozzávalói:
A tésztához

25 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 tojás
1 kockamargarin fele
1 tasak sütőpor
1 evőkanál kakaópor
A kókuszos töltelékhez

6 tojásfehérje
10 dkg cukor
15 dkg kókuszreszelék
A sárga krémhez

6 tojássárgája
3 evőkanál liszt
3 dl tej
a kockamargarin másik fele
15 dkg porcukor
A csokimázhoz

6 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaópor
5 dkg vaj vagy sütőmargarin


A Baranyai kókuszos (Kata-féle) elkészítési módja:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, a tojást, majd összegyúrjuk. A tésztát kettéosztjuk, két lapra nyújtunk, az egyiket margarinnal kikent és lisztezett tepsibe terítjük. A kókuszos töltelékhez a tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a cukrot, és végül a kókuszreszeléket. A kókuszos habot a tepsiben lévő lapra kenjük, a másik tésztalappal beterítjük, és 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. A sárga krémhez a tojások sárgáját a liszttel elkeverjük, és a tejjel sűrűre főzzük. Ha kihűlt, a porcukorral kikevert puha margarinnal összedolgozzuk, a kihűlt tésztára kenjük. A csokimázhoz a hozzávalókat 2 evőkanál vízzel felfőzzük, hűlni hagyjuk, és mielőtt teljesen megkeményedne, a sütemény tetejét bevonjuk vele. Száradás után szeleteljük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A baranyai kókuszos (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook