Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Barackos-kókuszos rolád recept

Barackos-kókuszos rolád recept

A Barackos-kókuszos rolád hozzávalói:
5 tojás
10 dkg cukor
10 dkg liszt
vaníliás cukor
reszelt citromhéj
A krémhez

5 dl tejszín
10 dkg kókuszreszelék
15 dkg kristálycukor
1 doboz barackkonzerv
1 dkg zselatin


A Barackos-kókuszos rolád elkészítési módja:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A tojássárgájákat is jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a fehérjéhez. Miközben keverjük, beleszórjuk a citromhéjjal és vaníliás cukorral elkevert lisztet is. Kikent, kilisztezett tepsiben 200 fokon kisütjük, még melegen feltekerjük, és úgy hagyjuk kihűlni. Amíg hűl elkészítjük a krémet. 1 dl tejszínben 8 dkg kókuszt felfőzünk, majd kihűtjük. A zselatint 1 dl hideg vízbe beáztatjuk, felfőzzük, majd langyosra hűtjük. A barackot lecsepegtetjük, teszünk félre a díszítéshez, a többit kockákra vágjuk. A maradék tejszínt a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a kókuszt, majd belecsorgatjuk a zselatint is. A piskótát kitekerjük, megkenjük a krém kétharmad részével, rászórjuk a barackkockákat, és óvatosan feltekerjük. Külsejét a maradék krémmel bevonjuk, megszórjuk kókusszal, és a félretett barackkal díszítjük. Hűtőben pihentetjük legalább 2-3 órát, hogy a krém megdermedjen.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A barackos-kókuszos rolád elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook