Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Bakonyi pulykaleves recept

Bakonyi pulykaleves recept

A Bakonyi pulykaleves hozzávalói:
20 dkg pulykamell filé
1 fej vöröshagyma,
fél dl olaj
5 dkg angolszalonna
5 dkg sárgarépa
5 dkg gyökér
10 dkg gomba
1 db paradicsom
1 db TV paprika
1 dl tejföl
1 dl tejszín
só,
liszt
fehérbors
csemegepaprika


A Bakonyi pulykaleves elkészítési módja:
Az angolszalonnát kiolvasztjuk,hozzáadjuk az olajat és a finomra vágott vöröshagymát.Ezt megpirítjuk,hozzáadjuk a pirospaprikát,vízzel felengedjük,majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott pulykamellet,sárgarépát,gyökeret és a többi zöldséget.Sóval,fehér borssal ízesítjük,és puhára pároljuk.A tejfölt és a tejszínt elkeverjük 1 evőkanál liszttel és a levest behabarjuk. Néhány percig forraljuk,tetejét apróra vágott petrezselyem zöldjével díszítjük.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A bakonyi pulykaleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook