Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Baj lehet a hallásommal? fórum

Baj lehet a hallásommal? (beszélgetős fórum)


1 2
34. papája (válaszként erre: 33. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 20. 20:50

Természetesen szedd a gyógyszert és mielőbb gyógyulj meg. Ez a lényeg.

Az meg jó, hogy a fogl.eü. észrevette és így szakorvoshoz kerültél.

Szia.

33. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 32. - Papája)
jan. 20. 20:31

Köszönöm, de nem kérek linket. :)

Egy jó orvos, elmondja mi a probléma.


Az orvosnál pedig azért szólaltam fel, mert azt mondta, ne szedjem a tablettát. Ha nem szedem a tablettát, akkor mégis mit mondjak a kontrollon? Hogy miért nem szedtem azt, amit felírtak nekem? Akkor így mi értelme a kontrollnak?


Nem tudom, te, hogy vagy az ilyesmivel, de én, ha kapok egy gyógyszert, azt szedem is rendesen! Köszönöm a válaszodat, szia!

32. papája (válaszként erre: 31. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 20. 18:48

Gondolom már utána néztél a neten, mit jelent a vezetéses hallásvesztés, ha nem, akkor olvass utána.

Sok találat van, egyet belinkeltem.

Kár volt erősebben felszólalnod a fogl. orvosnál, hiszen segített a maga módján.Talán a nagyobb bajtól mentett meg. Észrevette, hogy baj van, amiről nem tudtál. Elküldött szakorvoshoz, aki segített rajtad.


[link]

jan. 20. 12:48

Kétoldali vezetéses hallásvesztés. Tp. Gyógyszerek, 1 hét múlva kontroll.


A fogl.eüis orvosról csak annyit, hogy azt javasolta, ne szedjem a gyógyszert, mert felesleges..


Ja, biztos jobban tudja, mint az audiológus! Nem hagytam magam! Nem szoktam erősebben felszólalni, DE most megtettem!!

jan. 20. 11:10
Mi?
29. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 27. - Libikóka)
jan. 20. 06:37
Köszönöm!
jan. 20. 06:37
Néhány éve volt egy megfázásos mandullagyulladásom. A háziorvos nem a megfelelő gyógyszert írta fel, ennek következtében külsőfül gyulladásom lett. Kiharcoltam egy beutalót a fül-orr gégészetre, ott megkaptam a helyes gyógyszert és 1 hét alatt rendbe jöttem. Előtte se utána ilyen problémám nem volt!
27. libikóka (válaszként erre: 26. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 20. 06:34
Jó reggelt:) Minden jót:))
jan. 20. 06:29

No, Jó Reggelt!

Úton vagyok a hallásvizsgálatra. Nem, még nem lettem kirúgva! Még ma, a foglalkozáseüs orvoshoz is mennem kell. Amíg ezek nincsenek meg, nem tudok többet. Utána még kell időpont máshova is!


Ja, amúgy erre a füldugóra kitérve, vannak olyan területek ahol kötelező a használata, de ott én már nem dolgozom. És mindig használtam, míg ott voltam, ez kb. két hónap volt, még 3 éve. Amúgy egy sima zsinórosat kaptunk, semmi extra.

A zenét meg (ha lenne valami bajom attól) muszáj vagyok hallgatni, pl. utazáskor, mert valamilyen ostoba dolog kapcsán, kikészülök, ha csámcsogást, fogszívást hallok. Próbáltam tenni ellene, sokszor, nem ment. Szóval inkább a zene, mint az idegi állapot. De amúgy most sem maximumon hallgatom, bőven zajszint alatt van a hangerő. Nem hiszem, hogy így, emiatt baj lehet....

25. katt2 (válaszként erre: 24. - Guruljka)
jan. 19. 21:56
Sajnos így van. Ezek azok a dolgok, amiken egy munkavállaló biztosan nem tud változtatni. A cégeket csak a profit érdekli, a többi lényegtelen.
24. Guruljka (válaszként erre: 22. - Katt2)
jan. 19. 21:45

Nyilván, de a dolgozók hallása így is sérülhetett.

Más kérdés, mennyire használ az, ha egy "hallásromlott" dolgozó be tudja szakértővel bizonyítani, hogy a füldugó nem használt semmit, és így kér kártérítést.

Gondolom, azt az állítását is bizonyítania kellene, hogy ez volt használatban, nem az a néhány hiperszuper, amit a kártérítés hírére vett a gyár.

23. katt2 (válaszként erre: 21. - L.luiselotte)
jan. 19. 21:36

Ha érzékeny a füled a hidegre, be kell dugni vattával. Nekem a huzatra érzékeny, 5 perc alatt megfázik, utána 3 napig még a hajam is fáj. Nem is engedem le az autóban az ablakot, még nyáron sem. Inkább izzadok.


Egyébként, a süketség sem lehet annyira rossz. Egyes emberek kifejezetten szeretnének így lenni, mert nem hallják asszonykájuk pörölését... Egyébként Beethoven a legszebb műveit már süketen írta.

22. katt2 (válaszként erre: 20. - Guruljka)
jan. 19. 21:31
De a cégnek ez volt az olcsóbb...
jan. 19. 18:46

És ha az a különbség valamilyen gyógyszer, nem azonnal a hallókészülék.Mivel nem viselek semmilyen sapkát, 3-4 éve minden télen megsüketültem cca 1 hónapra. Gyógyszert kaptam rá, segitett.

Hála a homme officenak, idei télen a nagyothallás is elmaradt

20. Guruljka (válaszként erre: 10. - Epresturmix)
jan. 19. 18:30

Biztosan igazad van, és csak kiegészítőleg kérdezem, hogy a füldugókat ellenőrzik-e? Vagy a munkahely, ha valami vacakot kiosztogat, azzal már védve van?

Mert a fiam dolgozott zajos munkahelyen, de a kapott füldugónak nem volt érzékelhető hatása.

19. janszi (válaszként erre: 18. - Janszi)
jan. 19. 18:25
Szóval az a szakvélemény kellene,ami alapján felfüggesztette a munkaviszonyodat.Ennek is meg vannak a szabályai nyilván,én nem keresném most,de érdemes lenne.Utólag nyilván magyarázkodás lesz,hogy félreértés lehetett,vagy tényleg baj van a hallásoddal,viszont ezt már régen észrevetted volna,nem írtad.
18. janszi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 19. 17:44
SMS-ezz rá a főnöködre,hogy kellene a továbbküldő orvostól a diagnózis vagy a szakvélemény,mert pont meghallotta a sztorit az osztályvezető főorvos ahogy soroltad időpont kéréskor.Szerva ott,csere itt...Egyébként bármiféle szakvélemény nélkül felfüggeszteni a munkaviszonyt érdekes húzás az üzemorvos részéről,ez sokba is kerülhet neki.Nem tudom milyen karakter vagy,de most legyél tökös,és tedd amit kell.Ha vissza sms-ezik a főnök és még mindig te vagy a veréb,mondd meg neki,hogy a jogi fórumról javasolták.Mondjuk oda is feldobhatod a kérdést,lesz egy-két keresetlen szó rá.
17. papája (válaszként erre: 14. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 19. 14:54

Tudom, nem ezt kérdezted konkrétan, csak szerettem volna foglalkozás-egészségügyi szempontból rávilágítani a vizsgálat céljára és jelentőségére.

Szerintem nem árt tudni egy zajos munkahelyen dolgozónak ezeket a dolgokat. Ezt szokták munkavédelmi oktatáson is elmondani.

Úgy gondoltam így jobban megérted, miért vizsgál meg alaposan a doktor.

A zaj okozta halláskárosodás meg, rendszeres zajexpozíció esetén is többnyire idősebb korra alakul ki.

Ne aggódj, biztosan nincs nagyobb baj, esetleg arról akar meggyőződni az orvos, hogy elindult-e egy ilyen folyamat. A műszer ki tudja mutatni azt a csekély változást is, amit még nem érzékelsz.

16. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 15. - Simple)
jan. 19. 14:08

Én sem értem, kicsit sem. Jól bepánikoltatott, aztán csókolom. Remek, mondhatom. Holnap remélem kiderül, mi a helyzet.....


Amúgy ez a doki, a férjem unokaöccsét is tovább küldte hallásvizsgálatra problémával. Mint kiderült, nem az említett unokaöccs hallása volt rossz, hanem az orvos készüléke!

15. simple (válaszként erre: 11. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 19. 14:01
Nagyon fura, nekem ez sehogy sem áll össze. Hallókészülék, de amúgy semmi komoly? Most vagy egyik vagy másik, de ha valakinek hallókészülék kell, az már nagyon is komoly dolog, ha meg semmi komoly, akkor meg nem kell hallókészülék...
jan. 19. 13:51

Azért ez a peres dolog elég érdekes egy elmélet. Hiszen még túl sem estem a vizsgálaton, azt se tudom mi a helyzet, mit mondanak...érdekes! Eszem ágában nem lenne perelni. Jesszusom, már csak a füleimet kéne eltemetni, mert itt van ez a szitu...ne már!

Én sem azért írtam ki ezt, hogy ide kanyarodjon a dolog. Ha meg annyira baj a koncert, buli akkor ennyi erővel a fiatalság nagyobb része simán halláskárosult lenne...

Amúgy meg, nem süketültem meg. Pont ezért nem értem ezt az egészet, mivel nincsenek panaszaim. Semmi!

jan. 19. 13:10
Lehet rajtuk maradt egy csomó, aztan igy akarnak tuladni rajta :D Nagyanyamnak is 2 eve, 90 evesen felirtak a derekara egy övet, ilyen tizen-huszonezer ft volt, aztan semmire se volt jo.
12. papája (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 19. 13:04

A zaj okozta halláskárosodás visszafordíthatatlan, nem gyógyítható és a végén már zajterhelés nélkül is előrehaladó.

A fiataloknak hiába mondjuk, hogy vigyázzanak a "fülükre" meg sem hallják a figyelmeztetést. Dübörög a zene, meg minden más. Még nem észlelik a bajt, de szép lassan el kezd romlani a hallásuk.


Amennyiben zajos munkahelyen kezdenek dolgozni a fogl.eü. orvos elvégzi többek között a hallásvizsgálatot, ez az alapszint. Ehhez mérik folyamatosan a dolgozó hallás csökkenését.

A zajos munkahelyen megkapja a zaj elleni védőfelszerelését, amit használnia kell. Amennyiben nem, úgy büntethetik, eltilthatják a munkavégzéstől, illetve halláskárosodás során NEM nyilvánítják az estét munkahelyi megbetegedésnek. Nem kap 100% táppénzt, vagy nyugdíjat.A hallásromlást, mindég az alapszinthez mérik.


Akkor, ha a dolgozó munkába álláskor nem kap megfelelő védőfelszerelést, illetve a munkáltató nem biztosítja a munkahely műszaki zajvédelmét és a dolgozó halláskárosodást szenved, be lehet perelni a munkahelyet. Biztosan megnyeri a dolgozó.


Tehát a doktor nem kekeckedik, hanem nagyon helyesen és szakszerűen mindkét fél érdekében látja el a munkáját.


Mondjuk a dolgozó minden szabályt betart a munkahelyen, de otthon nem vigyáz a hallására, nem perelhet, mert kapott védőfelszerelést, használja is, tehát nem a melóban, hanem a buliban süketült meg.


Sok szerencsét !

11. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 7. - Simple)
jan. 19. 09:58
Teljesen komolyan mondta. Nagyon megijedtem, ahogy ez elhangzott.
10. Epresturmix (válaszként erre: 8. - Globus)
jan. 19. 09:55
Ez sem megy olyan könnyen. Mármint a perlés. Azt hiszem minden területre meg van adva hány decibel a megengedett. Ahol túllépi ott füldugó használatára kötelezik a dolgozókat. Pontosan emiatt. Rendszeresen mérik a zajszintet is.
9. fincsi5 (válaszként erre: 8. - Globus)
jan. 19. 09:36

Hozzánk jött egy új üzemorvos, elterjedt, hogy nagyon helyes pasi. Mindenki ment felíratni valamit. Én már kb. a 15. lehettem, és Dipankrint kértem. Erre a doki; "Mikor volt gyomortükrözésen?"

Kellet már a fenének a dipankrin!😍

8. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 19. 09:06

Nyugi. Ha jó lesz a hallásvizsgálat, semmi gond.

Férjeméknél is most nagyon alapos üzemorvos van, 20-30 éve ott dolgozó munkavállalók frakkját elkapja. Túlsúly, alvászavar, visszér, semmi nem kerüli el a figyelmét.

Elhiszem, hovy bosszantó, de néha megesik ám, hogy a munkavállaló perel károsodás miatt, olyankor ezeket a státuszlapokat előveteti a bíróság. Ha pl 5-6 év múlva még rosszabb lenne a hallásod, van bizonyíték, hogy itt romlott el.

jan. 19. 08:58

"Majd meglátjuk, hogy hallókészülék, de amúgy semmi komoly!"


Ezt így nem tudom értelmezni... Szerintem is csak szivatni akar. Ha gond lenne a hallásoddal, hogy hallókészülék kell, azt tudnád, hiszen észrevetted volna. Ezt nem ilyen vicceskedve mondta?

jan. 19. 08:31
Mindent meghallok rendesen, szóval nagyon kíváncsi leszek, végül találnak-e valamit a holnapi vizsgálaton?!
jan. 19. 08:26
Szerintem csak ebben találja meg a boldogságát, hogy szivat. Szerintem ha neked a mindennapokban nincs gondod, akkor minden rendben. A férjemnek bizonyítottan romlott a hallása, ezt észre is veszi, hiszen gondot okoz neki, hogy nehezebben érti a halkan beszélő embereket, mégsem kell neki hallókészülék, mert még akkora gond így sincs.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook