Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Bableves füstölt csülökkel recept

Bableves füstölt csülökkel recept

A Bableves füstölt csülökkel hozzávalói:
Egy szép füstölt csülök,
25 dkg fehérbab,
15 dkg gyökér,
15 dkg sárgarépa,
3-4 gerezd fokhagyma,
1 ek zsír,
3 dkg liszt,
jó késhegynyi pirospaprika,
só.
A csipetkéhez: 10 deka liszt és egy tojás, valamint pici só.


A Bableves füstölt csülökkel elkészítési módja:
Előző este beáztatom a kiválogatott babot és a megtisztított csülköt. Másnap annyi hideg sós vízben, amennyi ellepi felteszem a csülköt, majd kb fél óra múlva a babot és a megtisztított gyökeret és sárgarépát. A lisztből, tojásból és pici sóból csipetkét gyúrok és belecsipkedem a levesbe. A zsírból, lisztből, fokhagymából a pirospaprikával rántás készítek és berántom vele a levest. A csülköt kiszedem és falatnyi darabokra vágva visszateszem a levesbe. A csipetke megpuhulásáig (kb 10 perc) főzöm még a levest, majd tálalom.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A bableves füstölt csülökkel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook